United-spillere i form

Landskampdag (oppdatert): Kagawa, Van Persie og Rooney på scoringslisten. Les hvordan United-spillerne presterte for sine respektive land.

United-representanter var tirsdag kveld (og – for Javier Hernandez’ vedkommende – onsdag morgen) ute i viktige landskamper. Under følger et sammendrag av begivenhetene.

Ellers kan du også lese at Sir Alex ikke er så veldig glad i disse landskampene. Og kanskje ikke så rart. To av Uniteds tre ligatap denne sesongen har nemlig kommet like i kjølvannet av landslagspauser. Les om det her.

Jordan 2–1 Japan (Shinji Kagawa)

Shinji Kagawa scoret da Japan tapte mot Jordan. Se egen sak.

Nederland (Robin van Persie) 4–0 Romania

Robin van Persie startet på topp da Nederland knuste Romania hele 4-0. Se større sak.

Nord-Irland (Jonny Evans) 0–2 Israel

Nord-Irland måtte slå Israel for å opprettholde håpet om VM-deltakelse. Før kampen hadde de kun tatt tre poeng på fire kamper, og situasjonen så alt annet enn lys ut for Evans & co.

Jonny Evans spilte hele kampen for hjemmelaget, men klarte ikke å forhindre et 0-2-tap. Dermed brast det lille håpet om å delta i VM i 2014.

Montenegro 1–1 England

(Smalling,Cleverley,Young,Carrick,Rooney,Welbeck)

Wayne Rooney sendte England i ledelsen med en heading på corner fra seks meter, men Montenegro slo tilbake på en dødball. Se egen sak.

Frankrike (Patrice Evra) 0–1 Spania (David de Gea)

Frankrike ledet gruppe I med ti poeng på fire kamper før møtet mot Spania, men spanjolene gjeninntok førsteplassen med seier i Paris.

Patrice Evra startet på venstreback for Frankrike, mens David de Gea satt på benken for gjestene.

Den franske venstrebacken var nærmest, men klarte ikke å forhindre Pedro fra å sende bortelaget i ledelsen. Mot slutten av kampen fikk Frankrike en kjempesjanse da et frispark ble løftet inn i boksen, hvor Patrice Evra kom stupende inn. Kun en kjemperedning fra Valdés hindret fransk utlikning. Ex-Red Paul Pogba ble for øvrig utvist etter to gule kort på ett minutt.

Ecuador (Antonio Valencia) 4–1 Paraguay

Ecuador lå på en fin 3. plass i den søramerikanske VM-kvalifiseringen før møtet med tabelljumbo Paraguay. Med seier mot Paraguay, ville hjemmelaget ha minst et halvt ben i VM-sluttspillet.

Paraguay tok ledelsen, men Ecuador slo knallhardt tilbake og vant til slutt 4-1. Antonio Valencia spilte hele kampen, uten å notere seg for målpoeng. Han var imidlertid svært nære med et volleyskudd som fant nettmaskene, bare for å oppleve at linjemannen hevet flagget for en offside.

Etter seieren er det hele åtte poeng ned til kvalifiseringsplassen, og det ser dermed meget lyst ut med tanke på direkte kvalifikasjon til VM i 2014.

Chile (Angelo Henriquez) 2–0 Uruguay

VM-kvalifiseringskamp: Uhyre viktig kamp for Chile som før oppgjøret i Santiago lå på 6. plass i kvalifiseringen i Sør-Amerika. Men, kun de fire beste går direkte til VM, mens nummer fem må ut i kvalifisering. Dermed var det maktpåliggende for Angelo Henriquez & co. å oppnå et godt resultat mot naboene. Og hjemme på Nasjonalstadion gikk det hele Chiles vei – til tross for at United-representant Henriquez ble sittende på benken gjennom hele oppgjøret. Resultatet medførte at de to landene byttet plass på den søramerikanske kvalifiseringstabellen. Plutselig er det Chile som innehar fjerdeplassen, mens Uruguay ligger som nummer seks, to poeng bak.

Mexico (Javier Hernandez) 0–0 USA

VM-kvalifiseringskamp: Uhyre viktig kamp for Mexico. De dummet seg litt ut med bare uavgjort hjemme mot Jamaica i den første kampen i gruppespillet i CONCACAF, og rotet bort en 2-0-ledelse til 2-2 borte mot Honduras sist. Nå ventet kanskje den største utfordreren, i Jürgen Klinsmanns USA.Og heller ikke denne gang skulle det helt lykkes for de grønnkledde. Ikke en gang Chicharito klarte å finne veien forbi Aston Villa-keeperen i USA-målet, Brad Guzan, og det til tross for et par gode muligheter. Det hele endte altså målløst, til tross for sjanser på begge sider.

Gruppespillet i CONCACAF spilles forresten over ti kamper, hvorav dette var tredje spillerunde. Mexico ligger nå nest sist i gruppen som i tillegg til dem selv og USA, består av Honduras, Costa Rica, Panama og Jamaica. De tre beste går direkte til VM-sluttspillet, mens lag nummer fire må ut i kvalifisering. Panama leder med 5 poeng, men meksikanerne, som bare har Jamaica bak seg, ligger bare to poeng bak tetlaget..