United-juniorene ble utspilt

Gyliano van Velzen (bildet) & co. ble rundspilt av fantastiske Aspire Academy i kveldens Milk Cup-finale i Nord-Irland.

Sluttresultatet, 5-1 til Aspire, gir et helt riktig bilde av styrkeforholdet de to imellom. Faktisk var det ikke et mål for mye.

Oppgjøret forløp omtrent slik:

0-1

Det tok bare syv minutter før ballen satt bak United-keeper Joe Coll. Det skjedde etter at Aspires Drame møtte en cross fra høyre og headet ballen i mål fra kort hold.

0-2

22. min.: Aspire har vist seg som et meget habilt lag. De har dominert oppgjøret så langt, og det kom derfor ikke som noen overraskelse da Drame igjen plasserte ballen i United-nettet. Som ved mål nummer én kom pasningen fra Uniteds venstreside, hvor Gyliano van Velzen har store problemer med å takle vikarjobben som venstreback. Både Matt Wilkinson og Charni Ekangamene sliter med skader, så kveldens United-mannskap er temmelig omstokket.

I tillegg til Van Velzen på venstreback, spiller Tyler Blackett i midtforsvaret, mens Mats Møller Dæhli, som har hatt en meget god turnering som sentral midtbanemann, nærmest spiller ren spiss. Det er noe han ifølge @ManUnitedYouth absolutt ikke passer til.

0-3

25. min.: Bare tre minutter etter mål nummer to, følger 0-3. Nok en gang er Drame sistemann på ballen. Dermed har han gjort hattrick.

Pause

United har vært nest best i alt, men dette Aspire-mannskapet har virkelig spilt på alle sine strenger – og de er ikke få.

2. omgang igang…

44. min.: Bytte – Tom Lawrence erstattes av Jack Wilson.

49. min.: Endelig et forsøk fra United, men Dæhlis frispark skrur rett inn i fanget på keeper.

United har kommet mye bedre med i denne omgangen. Dæhli, som hadde en håpløs oppgave alene på topp før pause, er nå blitt trukket ned. Han er blitt plassert på høyrekanten, og er mye mer involvert.

52. min.: Aspire-keeperen tvinges til en strålende redning etter avslutning av innbytter Wilson.

0-4

54. min.: Idet United omsider var kommet inn i kampen, blir de slått til bakken av sine meeeget kompetente motstandere. Og igjen er det Drame som fører an. Riktignok halvklarer keeper Coll skuddet, men Babacar følge opp og setter returen nettet.

1-4

60. min.: Jack Barmby reduserer, men vi kan trygt si at det neppe blir mer enn et trøstemål.

1-5

64. min.: Qatar-akademiet svarer på baklengsmålet ved å gå rett opp og sette inn sitt femte for kvelden. Det er bare å gi seg over. De spiller fantastisk fotball. De er hurtige, presise i pasningsspillet, og de jobber beinhardt for hverandre.

67. min.: Aspires Fallou hamrer ballen i tverrliggeren over en utspilt Coll. Deretter kaer Drame returen over mål. Nærmere 1-6 er det vanskelig å komme.

70. min.: Jack Wilson forsøker seg med en flott forsering som nesten fører til scoring. Men det er det siste som skjer.

SLUTT

Aspire Academy fra Qatar har vunnet Premier Section i årets Milk Cup-turnering. Og det fullt fortjent. Laget har vunnet samtlige av sine fem kamper i turneringen og skaffet seg en målforskjell på 25-2(!) Selv om United-juniorene ble flere nummer for små i kveldens finale, har også de all ære av innsatsen. Paul McGuinness’ mannskap kan derfor dra hjem fra Nord-Irland med hodene hevet, tross kveldens skuffelse.

Laget: Joe Coll, Luke Hendrie, Tyler Blackett, Luke McCulloch, Jack Rudge, Joe Rothwell, Mats M. Dæhli, Gyliano van Velzen, Jack Barmby, Ben Pearson, Tom Lawrence (Jack Wilson, 44.).