– United vil ikke permittere ansatte

Manchester United-ledelsen vil denne uken informere de ansatte om at de vil motta full lønn og at klubben ikke vil benytte seg av myndighetenes permitteringspakke.

Manchester United har ikke bekreftet Daily Mails opplysninger, men det er ventet at det vil gå ut en fellesmelding denne uken til de ansatte om at Manchester United vil beholde alle ansatte med full lønn til tross for krisen i kjølvannet av coronaviruset.

LES OGSÅ:En PR-katastrofe for fotballen

Det skriver Daily Mail-journalist Mike Keegan. 

Knallhard kritikk av rivalene

I den siste årsrapporten fra i høst, kommer det frem at Manchester United har 940 fast ansatte. Av disse er 104 spillere (både herrer og kvinner) og disse har kontrakter som skiller seg fra fra vanlig ansatte i klubben.

Ansatte i United per juni 2019: 
Spillere (både herrer og kvinner): 104
Trenere og teknisk stab: 163
Ansatte i kommersiell avdeling: 114
Ansatte i Uniteds mediaavdeling: 85
Adimistrativt ansatte: 474
Totalt: 940

FULL LØNN: De administrativt ansatte i United vil trolig beholde full lønn i tiden som kommer, melder Daily Mail. Det inkluderer også de ansatte i klubbens egen TV-kanal MUTV.

Det er denne gruppen, på rundt 835 ansatte (med forbehold om endringer i inneværende regnskapsår) som nå vil få melding om at United ikke vil benytte seg av myndighetenes permitteringspakke.

Tottenham og Liverpool har fått knallhard kritikk etter at de to Champions League-finalistene fra forrige sesong har valgt å benytte seg av myndighetenes permitteringsordning til tross for at begge klubbene tjente godt over én milliard kroner på fjorårets Champions League-suksess.

Tottenham hadde en omsetning på 460,7 millioner pund og et overskudd etter skatt på 68,6 millioner pund i forrige regnskapsår.

Liverpool hadde i samme periode en omsetning på 533 millioner pund og et overskudd før skatt på 42 millioner pund.

Det var en ordning fra myndighetene myntet på å gi en utstrakt hånd til bedrifter som sliter i kjølvannet av coronaviruskrisen. I denne ordningen benyttes skattebetalernes penger til å lønne de ansatte som permitteres med en pakke begrenset oppad til 2500 pund i måneden. 

VERNER OM DE ANSATTE: Uniteds administrative sjef Ed Woodward.

Også Newcastle, Norwich og Bournemouth har benyttet ordningen, men det er foreløpig kun Liverpool og Tottenham blant toppklubbene som har valgt å benytte seg av myndighetenes pakke, noe som har fått begge lags supportere til å reagere kraftig mot egen klubb.

Ikke bekreftetet

Manchester United-ledelsen har så langt ikke bekreftet opplysningene fra Daily Mail og har heller ikke kommentert avisens artikkel, men Mike Keegan, som tidligere jobbet i Manchester Evenings News er kjent for å ha gode kontakter i Uniteds administrasjon.

I helgen bekreftet Manchester City at klubben ikke vil benytte seg av myndighetenes krisepakke og det er ventet at Manchester United vil følge etter.

Samtalene om å få en fellesløsning for samtlige Premier League-spillere til å godta et lønnskutt vil trolig fortsette denne uken etter at det første møtet i helgen ikke ga noen avklaring.