– Kjørte alltid innom Old Trafford

Romelu Lukaku forteller hvordan Paul Pogba «lurte» ham til Drømmenes Teater.

Uniteds nye «superspiss» har allerede rukket å vise frem noe av det som for noen uker siden fikk José Mourinho til å grave dypt ned i lommen på Ed Woodward, på jakt etter tilstrekkelig med pundsedler til å overbevise Everton om at tiden nå var inne for å selge sin ettertraktede toppscorer.

Romelu Lukaku tegnet seg på scoringslisten allerede i sin andre opptreden under USA-turen, og var ikke snauere på det enn at han fulgte opp med en ekte superscoring da Manchester City ble feid av gressteppet i Houston tre dager/netter senere.

Tidligere har den 24 år gamle kraftspissen forklart noe av bakgrunnen for at han valgte å skrive under for United og derved ignorere interessen fra sin tidligere klubb Chelsea. Og nå forteller han enda litt mer. Da kommer han ikke utenom sin gode venn og kollega, Paul Pogba, som åpenbart hadde opptil flere fingre med i spillet.

– Joda, jeg pratet naturligvis mye med Paul, bekrefter han i et intervju med MUTV.

– Vi tilbrakte ferien sammen, og han spurte meg: «Hva har du lyst til?»

– Jeg svarte at jeg hadde tenkt mye på å skrive under for United, for det var noe han stadig ba meg om å gjøre.

ROMELU LUKAKU og PAUL POGBA – to gode venner som omsider har blitt klubbkamerater.

– Paul la bestandig hjemturen forbi Old Trafford!

– Siden jeg bor i nærheten av Manchester, pleide jeg gjerne å kjøre forbi Old Trafford på vei inn til sentrum. Da spurte jeg vennene mine om hva de syntes (om United-tanken). Og, når jeg og Paul var ute for å spise middag sammen, la han bestandig, og med fullt overlegg, hjemturen forbi Old Trafford!

Pogba-taktikken, naturligvis klekket ut i den hensikt å overbevise Lukaku om Uniteds fortreffeligheter som arbeidsgiver, virket tydeligvis, for 10. juli kom meldingen om at den svære belgieren hadde forlatt Everton til fordel for en 5-årsavtale med José Mourinhos rødtrøyer.

Les også: Velkommen, Romelu!

– Alle er like sultne

Lukaku forteller videre om sin første dag med Mourinho og spillerne, at møtet ga ham følelsen av at noe helt spesielt var i emning. Det fortalte ham også at han hadde valgt rett ved å skrive under for United og ikke, som mange hadde trodd, for regjerende ligamester Chelsea.

– Mange av spillerne sa til meg at spillergruppen her er noe helt for seg selv, forklarer «Rom», og utdyper:

– På trening prøver alle å være best; alle ønsker å vinne og å være en del av laget. Spillere som Marcus (Rashford), Jesse (Lingard), Micki (Henrikh Mkhitaryan), Juan (Mata), Ander (Herrera), er alle sultne på å vinne troféer, og nå er tiden inne for oss. Men vi er nødt til å jobbe hardt for det; manageren har en masterplan og vi er her for å følge den. Forhåpentligvis vil den ta oss helt til topps, for det var grunnen til at jeg kom hit.

“Jeg har ønsket å føle på presset, og jeg har ønsket å føle på sulten.”

– Romelu Lukaku

– Manchester United = troféer

– For meg er Manchester United det samme som troféer. Verdens største klubb er lik: troféer. I oppveksten så jeg dem vinne ligaen nesten hvert eneste år; og en slik historie ønsker man selv å bli en del av. Dette bankes da også inn i hodet under trening med de andre spillerne. Ingen ønsker å ende opp på det tapende laget; ikke på trening, ikke i vennskapskamper, og ikke i obligatoriske kamper. Du ønsker bare å vinne og å bli bedre, år for år.

– Det er nettopp en slik følelse jeg har lett etter. Jeg har ønsket å føle på presset, og jeg har ønsket å føle på sulten. Derfor er jeg veldig takknemlig over å være her. Veldig takknemlig.

En tilsynelatende behersket ROMELU LUKAKU feirer at han nettopp har sendt United i føringen mot City.

– I stadig utvikling

Men kan Uniteds nye angrepsvåpen bli en enda bedre spiss enn han er per i dag?

Ja, det mener han i hvert fall selv, og avviser tanken på at potensialet hans allerede kan være utnyttet til fulle og toppen nådd. I den forbindelse røper Lukaku at han har utviklet en metode som gjør at han ikke har problemer med å holde seg skjerpet:

– Ved slutten av hver eneste sesong, ser jeg tilbake på kampene jeg har spilt. Da studerer jeg alle positiver og alle negativer, og bruker deretter sommeren til å jobbe med mine svakheter. Det har hjulpet meg mye, og her tror jeg nøkkelen ligger til å score flere og flere mål for hvert eneste år. Jeg har derfor ingen tro på at jeg har nådd toppen ennå. Og — nå som jeg spiller for verdens største klubb, er jeg dessuten nødt til å spille som en av de beste og sørge for at mine lagkamerater vinner fotballkamper.