United var fullt på høyde med City, men tapte til slutt

Uniteds kvinnelag var det beste laget i første omgang, og kunne ledet. Men et drømmetreff fra Caroline Weir rett etter pause gjorde at det var de lyseblå som tok tre poeng.

Det var en fantastisk ramme med over 31.000 tilskuere på Etihad lørdag ettermiddag da byrivalene fra Manchester skulle åpne sesongen i FA Women’s Super League.

City var regnet som store favoritter før oppgjøret, men Casey Stoney og hennes lag kom ikke til Etihad uten håp om poeng av den grunn.

God United-omgang

For etter en rolig start på omgangen, var det de røde fra Manchester som tok over og styrte kampen.

Bakover var Abbie McManus solid, Catie Zelem kontrollerte midtbanen, Jackie Groenen var overalt på banen, mens Leah Galton var et konstant uromoment for City sin høyreside med sin fart og presise venstrefot.

Den første store sjansen kom etter 20 minutter. Kaptein Zelem viste fram pasningsfoten sin og sendte Galton på løp nedover venstresida. På ett touch banket hun ballen hardt og lavt inn foran mål, der Jane Ross hadde skaffet seg rom. Ross gjorde alt rett og sendte ballen tilbake der den kom fra. Dessverre var avslutningen litt løs, og City-keeper, Roebuck rakk å få hanskene på ballen.

DEBUT: Lotta Ökvist var er av seks som fikk sin debut for United.

Ti minutter etterpå var oppskriften nesten den samme. Galton fikk ballen ute til venstre og slo et knallhardt innlegg mot første stolpe. Der hadde Groenen stupt inn og så ut til å komme først på ballen. Nederlenderen ble derimot hindret såpass at hun ikke fikk avsluttet. Reprisen viste at Groenen ble hindret så mye at United muligens skulle hatt straffespark, noe Lars Tjærnås også mente i Viasat-studio.

United fortsatte trykket også etter dette, uten å skape flere store sjanser. City sitt første skudd på mål kom etter 40 minutter, og selv om lagene gikk til pause med 0-0, var det United som overraskende nok hadde vært det klart beste laget.

Tidlig kalddusj

City var nok langt fra fornøyde med det de presterte i første omgang, og manager Nick Cushing var nok nødt til å si noen velvalgte ord i pausa.

Det så det også ut som han hadde gjort, for det tok ikke mer enn tre minutter av andre omgang før ballen hadde funnet veiene til nettmaskene bak United-keeper Mary Earps. Zelem sin klarering var litt for løs og ble snappet opp av Caroline Weir. Hun tok med seg ballen noen meter framover og banket til med venstreslegga. Ballen føk opp i lengste kryss bak en sjanseløs Earps, og dermed gikk City opp i ledelsen på Etihad.

FIN RAMME: 31.000 tilskuere hadde tatt turen til Etihad for å få med seg seriepremieren mellom City og United.

City fortsatte å styre kampen også etter scoringen, og så ut til å skru opp et ekstra hakk fra en svak første omgang. United på sin side slet med å skape sjanser, og bortsett fra Galton sitt skudd fra skrått hold, var det lite å skrive under om for de røde.

Stoney forsøkte å gjøre noen endringer underveis i omgangen, og la blant annet om til tre bak. Kirsty Hanson og Lauren James kom også inn for å skape et ekstra trykk.

Men det var spilleren som hadde løpt mest gjennom kampen som skulle få sjansen United strebet etter. Groenen løp fra hele City-forsvaret og fosset mot mål. Inn i 16-meteren snublet hun derimot litt med ballen i bena, og ble løpt opp igjen. På merkelig vis fikk nederlenderen sendt ballen mot mål og forbi Roebuck i City-målet. Dessverre trillet ballen i stolpen og tilbake igjen i klypene til Roebuck.

Nærmere kom ikke United. Etter en seriepremiere de kan være stolt av endte det med 0-1-tap mot favorittene i lyseblått.