toone060423

United-spillere i begivenhetenes sentrum i dramatisk England-seier

Flere av United-spillerne var torsdag involvert i landskamper.

England 1-1 Brasil (straffer: 4-2)

England spilte torsdag kveld mot Brasil i tidenes første «Finalissima» mellom vinneren av siste EM og siste Copa América, og det ble en svært spennende kamp på Wembley.

Som i EM-finalen var det Ella Toone som ga England ledelsen, etter et flott England-angrep som Toone avsluttet ved å plassere ballen i hjørnet fra åtte-ni meter. Som i EM-finalen ble hun dessverre ikke matchvinner denne gangen heller. På overtid mistet nemlig en ellers svært imponerende Mary Earps ballen, og Andressa utlignet for Brasil.

I straffekonkurransen bommet Toone for England, mens Mary Earps reddet et brasiliansk straffespark, og Brasil hadde også et tverrliggerskudd, og det endte med at Chloe Kelly (igjen: som i EM) avgjorde for England.

Alessia Russo startet også kampen, men ble byttet ut i det 74. minutt. Maya Le Tissier var ubenyttet reserve. Earps pådro seg for øvrig et gult kort.

Spania 4-2 Norge

Både Lisa Naalsund og Maria Thorisdottir er skadet, mens Vilde Bøe Risa ble benket da Norge spilte borte mot Spania i en privatlandskamp.

Hun kom innpå i kampens 76. minutt på stillingen 4-1 – og Norge «vant» i det minste 1-0 i den perioden hvor Bøe Risa spilte.

Ona Batlle og Lucía García er blant de spanske spillerne som holder seg unna landslaget for tiden, og de var dermed ikke involvert.

vildeboerisa050422
SPILTE CIRKA ET KVARTER: Vilde Bøe Risa. FOTO: Håkon Aaberge.

Wales 4-1 Nord-Irland

Wales vant 4-1 mot Nord-Irland i en privatlandskamp torsdag.

Hayley Ladd spilte fra start for Wales, tilsynelatende igjen i en stopperrolle. Hun ble byttet ut i det 68. minutt, og nordirenes redusering kom bare noen minutter senere.

Safia Middleton-Patel og Chloe Williams var ubenyttede innbyttere for Wales.