United møter København i kvartfinalen

Kan bli Ole Gunnar Solskjær mot Ståle Solbakken i kvartfinalen.

FC København hadde ingen problemer med å slå tyrkiske Istanbul Basaksehir onsdag kveld. Etter å ha tapt 1-0 i Tyrkia hadde danskene et vanskelig utgangspunkt, men hjemme i «Parken» hadde Ståle Solbakkens mannskap full kontroll.

København fikk en drømmestart på kampen da Jonas Wind satte inn 1-0 etter fire minutter. Dermed var Istanbuls ledelse innhentet umiddelbart. Det var et vakkert angrep der det først ble slått en crosser, etterfulgt av et perfekt innlegg. Inni boksen stanget Wind inn ballen i mål.

2-0 kom fra samme mann, mens Rasmus Falk satte inn kveldens siste mulighet. Hjemmelaget gikk videre med 3-1 sammenlagt. 

Istanbul Basaksehir ble sett på som store favoritter før oppgjøret, og med Premier League-kjenninger som Demba Ba, Gäel Clichy og Martin Skrtel i startoppstillingen var ikke det så rart. Likevel overrasket København, og med det får vi forhåpentligvis en norsk managerduell i kvartfinalen.

– Spennende kamp

Laget ble nummer to i den danske Superligaen denne sesongen, og spiller nå mesterskapskamper der de seks beste fra ligaspillet møtes.

Da Ole Gunnar Solskjær fikk vite om potensielle kvartfinalemotstandere sa han følgende om København:

– Jeg har sett dem tatt steg den siste tiden, og de forbedrer seg som lag. I tillegg trenes de av kompisen min, Ståle Solbakken, så det hadde vært spennende.

KAN MØTE KOMPISEN: Hvis United holde unna for LASK onsdag kveld venter København i kvartfinalen.

Gammel kjenning

Ståle Solbakken har en fortid også som trener i Köln, og det er faktisk her kvartfinalen skal spilles.

København har også en tidligere United-spiller i troppen. Guillermo Varela var faktisk første signering etter at Sir Alex Ferguson ga seg. David Moyes hentet uruguayaneren i juni 2013. I 2015/16-sesongen fikk høyrebacken elleve kamper for United.

FORTID I UNITED: Guillermo Varela.

Solskjær har også muligheten til å få revansje mot FCK. i 2012 tapte han nemlig begge oppgjørene mot den danske klubben i Europa League-gruppespillet som trener for Molde.