– United mot Arsenal var totalfotball mot totalt kaos

Det er 28. august, og da må det være lov til å mimre tilbake til den datoen i 2011.

Nylig vant Bayern München 8-2 mot Barcelona, men vi vet alle hva vår favoritt blant 8-2-kamper er. 28. august 2011 vant nemlig United 8-2 mot Arsenal.

For en kamp det var.

Først satte Danny Welbeck inn 1-0. Så reddet David de Gea – som hadde hatt en vanskelig start i United – et Robin van Persie-straffespark. I stedet for 1-1, så doblet heller nysigneringen Ashley Young ledelsen for United med et kanonmål. Så skrudde Wayne Rooney inn et frispark, før Theo Walcott reduserte rett før pause. Stillingen var dermed 3-1, og United hadde et godt utgangspunkt før andreomgangen.

Det tok nesten 20 minutter av andreomgangen før det første målet kom, men det skulle vise seg at andreomgangen ble enda mer målrik.

Først scoret Rooney på nok et frispark. Så lobbet Nani elegant inn 5-1 etter å ha blitt spilt fri av nettopp Rooney. Etter det scoret selvsagt også Ji-sung Park – det var hans femte mål mot Arsenal i United-karrieren. 6-1 var et velkjent resultat for United og Arsenal på Old Trafford, men det stoppet ikke der.

Robin van Persie reduserte mot sin fremtidige klubb, men Arsenal fikk kort tid etterpå Carl Jenkinson utvist. Så fikk United straffespark, og Wayne Rooney sørget for 7-2 til United, og hat trick for sin egen del. På overtid dunket Ashley Young inn sitt andre langskudd for dagen, og dermed ble det 8-2.

Se klubbens egen video fra kampen her.

HAT TRICK: Wayne Rooney setter inn 7-2.

Det var Arsenals største tap siden Loughborough Town vant 8-0 mot det som den gang het Woolwich Arsenal i desember 1896.

Forutsigbart nok fikk United mye ros i etterkant, og like forutsigbart var det at Arsenal ble slaktet like mye i avisene som på banen.

– United mot Arsenal var totalfotball mot totalt kaos, skrev Henry Winter i Daily Telegraph om kampen.

Han skrev også at det var Arsenals mest ydmykende resultat siden «Queen Vic» var en monark, og ikke en pub.

– Se på det resultatet! Bare se på det! Ikke prøv å få det til å gi mening, for det er ingen sjanse for det. Det er vanskelig å si hva som er den historien her, egentlig: Manchester United var like vidunderlige som Arsenal var grusomme, skrev Rob Smyth for The Guardian.

FERGUSON-TRIUMF: Bildet er fra 2008, og ikke fra 8-2-kampen, men bildet viser i det minste en triumferende Ferguson og en skuffet Arsene Wenger!