galtong

United misbrukte muligheten de fikk etter «Keane-takling»

Se nederst for kampen live.

United kunne stukket fra City med hele ni poeng på tabellen etter bare fem kamper hvis de hadde slått de lyseblå lørdag ettermiddag.

I stedet endte oppgjøret 2-2, og det kan United-gjengen ha blandede følelser for.

Klarte ikke å utnytte overtall

City fortjente riktignok poeng, de var best med 11 mot 11 og lenge også gode med én spiller mindre, men på stillingen 0-0 fikk altså Citys engelske landslagsspiller Georgia Stanway rødt kort etter en vill takling, som minnet litt om det Roy Keane kunne funnet på å sette inn i liknende oppgjør.

Dermed hadde United 11 mot 10 i én time.

galt2
galtong

Det var imidlertid City som like etter tok ledelsen, etter at United-stopper Aoife Mannionen ble lilleputt i en duell etter innlegg fra venstre inn i Uniteds felt.

United skapte faktisk ikke en eneste stor sjanse før pause, så City-ledelsen var fortjent.

Marc Skinners utvalgte slet også med å ta kontrollen over kampen med en spiller mer de siste 45, men i løpet av noen få minutter fra 72. minutt så eksploderte det.

Først utliknet innbytter Lucy Staniforth, etter en kort corner og Ella Toone-innlegg. United hadde fått utlikningen litt ut av intet.

earrrps
SÅ GLAD FOR 1-1: United-keeper Mary Earps etter utlikningen.

Tre minutter etter vendte spiss Alessia Russo opp og plasserte ballen i hjørnet.

Dermed vill jubel på United-benken, blant spillerne og også hos supporterne på tribunen etter en snuoperasjon litt ut av intet.

Skulle det bli den første ligaseieren mot City for nye United?

Dessverre ikke.

Citys Ballon d’Or-nominerte innbytter, Ellen White, utliknet bare tre minutter etter det igjen da hun satte en retur etter et skudd i tverrligger og ned.

Tre mål på seks minutter, altså.

United produserte en del cornere og avslutninger mot slutten, men totalt sett så er det egentlig ikke mulig å klage på ett poeng. Såpass gode var City, og lenge var det altså ikke mulig å se at United var én spiller mer på banen.

Kan kun skylde på seg selv

Samtidig så kan United være noe misfornøyde med egen prestasjon.

Selvsagt burde de ikke først havnet under 0-1 med én spiller mer, for så å gi bort 2-1-ledelsen like etter at de hadde fått den – fortsatt med 11 mot 10.

Leah Galton og Ella Toone viste nok av kvalitet, selv om Galton ble tydelig sliten mot slutten. Keeper Mary Earps var også god.

Det må imidlertid sies at Citys engelske landslagsspiller, Lauren Hemp, herjet med United-høyreback Ona Batlle i store deler av oppgjøret. Hennes fart og teknikk klarte ikke United å stanse.

Maria Thorisdottir var solid som stopper, Hannah Blundell viste også klare kvaliteter på venstreback, ikke minst forarbeidet til 2-1, men for flere av de andre som ikke er nevnt var det for varierende kvalitet gjennom hele oppgjøret.

Med 2-2 holder United City seks poeng bak seg på tabellen, noe som kan bli viktig. Kampen viste nemlig at City har så mye kvalitet at det bare er å forvente at de etter hvert begynner å vinne fotballkamper igjen.

United møter Durham i ligacupen i sin neste kamp. Den spilles torsdag. Durham kjemper om opprykk i den nest øverste divisjonen.

PS. Norske Vilde Bøe Risa ble nok en gang sittende på benken kampen gjennom.

FORHÅNDSSAKER:

Her kan du lese flere saker om kvinnelaget.

Her kan du se terminliste, resultater, referater og tabell.

Man. United 2-2 Man. City

Womens Super League, Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Shaw (38), 1-1 Staniforth (Toone, 72), 2-1 Russo (Blundell, 75), 2-2 White (78)

United: Mary Earps – Ona Batlle, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Katie Zelem, Jackie Groenen (Hayley Ladd 85) – Kirsty Hanson (Lucy Staniforth 67), Ella Toone, Leah Galton – Alessio Russo

Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Martha Harris, Vilde Bøe Risa, Ivana Fuso, Carrie Jones

Utviklingen LIVE:

90+5: Slutt. 2-2. City fortjente poeng. United kom i gang for sent. Med 11 mot 10 på 0-0 skulle United vunnet dette. I stedet ga de umiddelbart bort 0-1, og så ga de altså også City sjansen til å utlikne etter at de hadde snudd kampen. Det irriterer nok mest.

90+2: Corner til United, som blir til enda en corner, som heades ufarlig utenfor.

90: Ny corner til United, som blir resultatløs. Fire minutter tillagt.

89: Corner til United, som heades ut til innkast på motsatt side.

89: United sliter med å utnytte at de har en spiller mer.

85: United-bytte. Groen ut. Hayley Ladd inn.

82: Nesten for City. Hemp igjen forbi Batlle, la inn og White headet tversover og utenfor.

82: Kaotisk nå. Begge lag jager det avgjørende gjennombruddet, noe som også betyr feilpasninger.

78: 2-2. White utlikner. City med et vanvittig skudd tverrligger ned fra 20 meter. Ballen treffer Earps på vei ned og lander rett foran White som utlikner.

75: 2-1. Russo. Blundell på et herlig løp langs venstrekanten, legger tversover i feltet, Russo plukker ballen, omringet av forsvarere, ser ut til å miste kontrollen, men får vendt opp og skutt halvhardt helt inne ved hjørnet og forbi keeper.

74: Stor United-sjanse. Galton snapper en dårlig pasning, har hele Citys banehalvdel for seg selv, blir løpt opp og skyter like utenfor.

72: 1-1 Staniforth. Blundell kort corner til Tooney, som slo inn på første stolpe der innbytter Staniforth scoret med et lite touch som snek seg inn bak keeper.

69: Flott pasning fra Blundell mot Galton på løp inn i feltet, men pasningen sklitaklet ut til United-corner. Corneren ble enkelt klarert.

67: United-bytte. Hanson ut. Staniforth inn. Får se om det kan gjøres noe som sørger for at det går an å se at United ordentlig har en spiller mer, på flere måter enn litt ekstra ballbesittelse.

63: Hanson ordnet United-corner, men den gikk rett på keeper.

62: United startet omgangen med et lite overtak, men det må sies at City ser ut til å ha brukbar kontroll. I alle fall til nå.

59: City-bytte. Målscorer Shaw ut. City setter inn Ballon d’Or-nominerte Ellen White, som herjet sånn for Team UK i OL.

57: Toone med flott finte og skudd fra 20 meter, men City-keeperen fikk slått avslutningen ut. Måtte nok en keepertabbe til for at den skulle gått inn.

55: Sjanse City. Hemp utnyttet Tooney-pasningsfeil på Uniteds halvdel, satte fart og skjøt skrått alene med Earps. Fin redning til corner – som ble resultatløs.

51: United med gjenvinning høyt. Nytt Toone-skudd, blokkert til corner. Corneren ble resultatløs.

50: To kjappe avslutninger. Først Tooney blokkert. Så Blundell, men traff Groenen og ut over dødlinja.

49: Corner til City, men United klarerer lett.

46: 2. omgang er i gang. Startet 15.36 skandinavisk tid.

45+6: PAUSE. City med fortjent ledelse. United har egentlig ikke skapt noe, mens Citys engelske landslagsspiller, Lauren Hemp, i flere glimt har herjet for City langs deres venstreside. United vil imidlertid irritere seg grønne over at de lot City ta ledelsen etter at de lysblå ble redusert til 10 mann. Aoife Mannion må ta skylda for baklengsmål etter en skrall jobb inne i feltet mot målscorer Shaw.

Må imidlertid sies å være gode sjanser til poeng her, hvis det gjøres gode justeringer og spillerne leverer etter pause.

45+5: Nesten for City. City med overgang, Hemp går av Batlle, legger inn, men innlegget noen centimetre fra å være perfekt for medspilleren på bakre stolpe.

45: United har fått flyttet spillet inn på Citys halvdel, men her er det en jobb for manager Marc Skinner å gjøre i pausen. Hvordan ta kontroll – og skape nok sjanser – med en spiller med på banen. En City-spiller ligger nå nede etter at hun fikk ballen sparket i ansiktet fra kort hold.

41: Og det er faktisk City som styrer med ti mann…Hemp akkurat inne i feltet, men pasning tversover gjennom feltet heldigvis uten adresse.

38: 0-1. Khadija Shaw. City scorer med ti spillere. Innlegg fra venstre og fri heading fra kort hold rett foran mål. Mannion nærmest, men blir lilleputt i duellen.

38: Kampen i gang igjen, og Mannion begynner med å legge Hemp i bakken. Temperatur utpå banen nå.

34: SOLEKLART RØDT KORT! Stygg takling av Galton fra City-spiller. Rødt kort til City! Englands landslagsspiller Georgia Stanway satte knottene rett i låret til Galton. Fullstendig meningsløst, midt på banen. Galton i smerter, klare merker i låret fra knottene.

32: Skudd på mål: Kirsty Hanson med skuddsjanse fra 20 meter, men det halvharde skuddet rett på keeper.

32: Nesten igjen. United-gjennombrudd med Galton på venstre etter en fin kombinasjon, og litt kaos i City-feltet etter innlegget før de fikk klarert til innkast.

29: Hemp med et svakt skudd høyt over fra 20 meter for City.

27: Nesten. Flott brudd fra United. Toone til Russo og nesten tilbake til Toone som var på full fart gjennom alene mot keeper, men altså uten at hun fikk ballen i retur.

26: En City-spiller lå nede et par minutter, så fortsatt et par rolige minutter uten antydning til sjanser her.

21: United har utviklet banespillet igjen, etter at City hadde noen veldig gode minutter rundt kvarteret.

16: Sjanse City: City har plutselig tatt veldig over. Nå innlegg fra høyre, fri heading for Hemp, men Thorisdottier klarerte med hodet på streken.

15: Corner City. Hemp vant nok en tøff duell med Batlle.

14: Sjanse City: Hemp fri på venstresiden, innleggget via en City-spiller som dytter ballen mot hjørnet, men flott redning fra Earps. Det var andre gang på to minutter Hemp fikk litt plass mot Batlle på Citys venstrekant.

10: Corner United: Katie Zelems forsøk klareres både på første og andre forsøk.

9: United har dominert de siste minuttene. Mye ok kombinasjonsspill, først med Galton på venstre, så med Toone på høyre, men foreløpig ikke gjennombrudd.

6: United fratatt det som kunne blitt en bra sjanse, da linjedommer vinker helt feil da Leah Galton blir spilt fri på venstrekanten.

5: Ingenting å rapportere om så langt. Spill sentralt på midtbanen. Ballen skifter side.

1: Som forrige gang – Blundell er venstreback, mens Batlle er på høyrebacken.