Liverpool – United: Hva var det de sa?

Her er en rekke perler.

Lørdag er United gjester på Anfield, til storkamp mot Liverpool.

United.no har hentet frem en del av de mest kjente sitatene om oppgjøret.

Jeg kan ikke fordra Liverpool eller menneskene der. Det er ingenting å like med dem.
- Gary Neville
Det er en enorm rivalisering. Det er vår største rival, med tanke på hvor mye suksess de hadde på 80-tallet før United overtok.
- Rio Ferdinand
Jeg var Liverpool-supporter før jeg skjønte hva fotball virkelig dreier seg om.
- Ole Gunnar Solskjær
Jeg har alltid respektert dem. De er en ordentlig klubb, som oss, og de burde også respektere oss. De er ikke overlegne eller høye på pæra. Chelsea er det, eller har vært det. På United er det ikke en eneste spiller man tenker at "Herregud, jeg hater ham".
- Jamie Carragher
Jeg vokste opp som Everton-fan, hele familien min er Everton-fans og jeg vokste opp med å hate Liverpool. Det har ikke forandret seg.
- Wayne Rooney da han var i United.

Wayne Rooney etter Uniteds tredje mål mot Tottenham 12. september 2009.

- Hvordan det? Er Matt Busby i ferd med å gi seg?
- Bill Shankly da han ble spurt av Liverpools formann om hvordan han stiller seg til å overta Englands beste klubb
Jeg mener at jeg alltid har vist respekt mot Liverpool, klubbens historie og det at det er et fantastisk lag. Samtidig var Liverpool også det laget det var best å slå.
- Ryan Giggs
Da vi var samlet på det engelske landslaget så spiste Liverpool-spillerne på ett bord, mens United-spillerne satt sammen på et annet. Det var alltid spenning, og vi unngikk hverandre.
- David James
Min største prestasjon er ikke det som skjer akkurat nå. Min største prestasjon var "knocking Liverpool right off their f*****g perch". Og det kan du trykke!
- Sir Alex Ferguson

En venn av meg eide en Bryan Robson-trøye. Vi spilte litt fotball, og jeg spurte om jeg kunne være Robbo en liten stund. Faren min kikket så ut vinduet, og klikket fullstendig. Han ville ikke ha noe av at jeg skulle dra Gerrard-navnet gjennom søla. Jeg trodde nesten vi måtte flytte...
- Steven Gerrard
Det er et fiendtlig sted å være som motspiller, men et inspirerende sted å være. På det berømte skiltet står det "This is Anfield", og hjertet sier "Dette er hva det dreier seg om". Jeg var alltid forberedt på å bli utskjelt, men pleide å si til meg selv at "jeg setter pris på dette".
- Andy Cole
Jeg samlet gutta for å motivere dem til denne kampen så fort den forrige kampen var ferdig. Det betød så mye for meg så jeg måtte forsikre meg om at det betød like mye for spillerne rundt meg. Ingenting matcher følelsene rundt denne kampen.
- Phil Thompson.
Det handler ikke bare om to klubber, men om to byer, to utrolige historier, to klubber som begge mener de er verdens største - så det er mye ego som står på spill.
- Lee Sharpe

Han var ikke noe god likevel. Jeg ville kun ha ham for å bruke ham på reservelaget
- Bill Shankly da han hørte at Lou Macari valgte United fremfor Liverpool
For meg er det Liverpool som er den virkelige derbykampen. Det handler om klubbenes historie. Da jeg kom hit var det de to topplagene i England. De hadde fire seirer i Europacupen og en god del ligatitler. Målet mitt var alltid å gjøre det bra mot dem, for å endre på det.
- Sir Alex Ferguson
Siste minutt på Anfield, og det foran the Kop....Gary Neville fortalte meg at det var hans drøm - og så skjedde det med meg.
- John O'Shea om DET seiersmålet på Anfield
Hvis du hadde gitt meg valget mellom å drible av fire mann og score fra 25 meter på Anfield eller å ligge med Miss World så ville det vært et vanskelig valg. Heldigvis har jeg gjort begge deler allerede.
- George Best