MANCHESTER, ENGLAND - JUNE 14: Paul Scholes and Andrew Cole of Manchester United Legends laugh as they celebrate with Louis Saha (number 8) after the first goal during the Manchester United Foundation charity match between Manchester United Legends and Bayern Munich All Stars at Old Trafford on June 14, 2015 in Manchester, England. (Photo by Dave Thompson/Getty Images)

United Legends vant 4-2

Slo Bayern All-stars 7-5 sammenlagt.

Søndag ettermiddag møttes Manchester United Legends og Bayern Munich All-stars på Old Trafford. Det første oppgjøret, 8.august 2014 på Allianz Arena, endte det 3-3. Dagens kaptein Paul Scholes scoret da ett mål, mens Andy Cole scoret to.

Paul Scholes fikk mye skryt før dagens kamp, og fra første stund viste han at han fortsatt har fotball i seg. I en kamp uten altfor høyt tempo, naturlig nok, gikk det meste av Uniteds spill gjennom Scholes. «The Ginger Prince» slo presise langpasninger, som han har vist gjennom hele United-karrieren.

MANCHESTER, ENGLAND - JUNE 14: Paul Scholes of Manchester United Legends during the Manchester United Foundation charity match between Manchester United Legends and Bayern Munich All Stars at Old Trafford on June 14, 2015 in Manchester, England. (Photo by Dave Thompson/Getty Images)
LEGENDE-KAPTEIN: Paul Scholes

United trykket på i starten og fikk uttelling allerede etter 9 minutter, da Bayern-keeper Butt slo Yorks innlegg rett i beina på Louis Saha. Franskmannen prøvde seg fra 16-meters hold og satte ballen utagbart i motsatt hjørne. Saha var heldig med spretten han fikk, men han smilte bredt da lagkameratene kom bort for å gratulere.

Etter scoringen roet det seg ned i samme tempo som før , men det varte ikke lenge. Scholes, som startet kampen i kjent stil med sine varemerkede pasninger, slo et forferdelig tilbakespill etter 16 minutter og måtte se pasningen bli snappet opp av Zickler, som dro ballen forbi en utspilt Van der Sar og satte inn 1-1 målet.

Utover omgangen jevnet det seg mer ut og Bayern fikk ha ballen litt mer enn før. Lagene byttet litt på å gå i angrep, og etter halvspilt omgang var Yorke nære på å gi United ledelsen. Spissen snappet opp ballen på 5-meters hold, men bommet, utrolig nok. Han tok det hele med et smil og matchet med det den gode stemningen som var, både på matta og på tribunen på Old Trafford.

Det som var en relativt rolig omgang avsluttet med et brak. Seks minutter før pause slo Fortune inn fra høyre og traff Park som headet mot mål. Det så ut som om ballen ble reddet på streken, men etter klabb og babb i feltet, satte Yorke ballen i mål. Usikkert om ballen var over linjen fra Parks heading eller først da Yorke fikk muligheten, men Yorke fikk notert scoringen.

Kort tid etter svarte Bayern og stilnet United-fansens jubel. Et frispark like utenfor 16-meteren gikk gjennom muren og Van der Sar måtte se ballen gå i nettet, men United hadde planer om å svare. Ett minutt før pause satt den for United igjen, denne gangen for Andy Cole, som satte ballen til høyre for Butt og ga United en 3-2 ledelse til pause. 6-5 sammenlagt.

2.omgangen startet langt roligere enn 1.omgangen avsluttet. Spillet bølget frem og tilbake hele omgangen, og bortsett fra et Bayern-frispark i tverrliggeren, så ingen av lagene ut til å ha det lille ekstra som trengtes for å få ballen i mål – før i de siste 10 minuttene av kampen. United-spiller Poborsky skar innover fra Uniteds høyre side og slo et presist innlegg til en umarkert Jesper Blomqvist, som kunne skli inn Uniteds fjerde mål for dagen etter 82 minutter.

Manchester United Legends vant kampen på Old Trafford 4-2 med scoringer fra Saha, Yorke, Cole og Blomqvist. Sammenlagt vant de 7-5 over Bayern All-stars. 50.128 var på Old Trafford å så United Legends seire. Veldedighet-kampen mellom Bayern og United tjente inn £800.000 til Manchester United Foundation.

Lagoppstillingene var som følger:

United: Van der Sar, P.Neville, Johnsen, Stam, Irwin, Fortune, Park, Scholes, Yorke, Saha, Cole.

Innbyttere: van der Gouw, Silvestre, Blackmore, Martin, Beardsmore, Poborsky, Thornley, Blomqvist, Ritchie, Dublin.

Bayern: Butt, Jorginho, van Buyten, Kovac, Pflugler, van Bommel, Breitner, N.Kovac, Paulo Sergio, Zickler, Makaay.

Innbyttere: Junghans, Witeczek, Gaudino, Sternkopf, Kreuzer, Schupp, Tarnat, Zimmermann, M.Rummenigge.