United skuffet stort i ligacupkampen mot Liverpool

United gikk på et stygt tap mot Liverpool i ligacupen.

Det er vanskelig å si noe annet enn at dette var en utrolig skuffende kamp av United, og da hovedsaklig andreomgangen.

Kanskje var det undervurdering, kanskje var det uflaks, men Liverpool vant i alle fall 3-1 mot et sterkt United-lag på Prenton Park.

United var det klart beste laget i førsteomgangen, og var uheldige med både marginene og dommeravgjørelsene slik at det stod 1-1 til pause, og så ble det en vanskelig andreomgang for United, og Liverpool scoret 2-1 (nytt straffespark) og 3-1 (hjørnespark).

Casey Stoneys mange bytter underveis så ut til å ødelegge flyten for United, i tillegg til at uflaksen gjorde United frustrerte. Stoney kommer garantert ikke til å være fornøyd med det United viste her.

United har med dette fått en svært vanskelig start på ligacupgruppespillet, og det skal nå bli tøft å gå videre fra en tøff gruppe som eller består av Everton og Manchester City (vinneren og to av seks gruppetoere går videre). Liverpool-kampen var den vi var sikrest på tre poeng i, og nå står vi heller med null poeng.

IKKE BLID: Casey Stoney er neppe fornøyd med det United viste mot Liverpool.

Forsvaret sørget for ledelse

Den dobbelte verdensmesteren Tobin Heath fikk sin første kamp fra start for United, og etter halvannet minutt fikk Heath kampens første målsjanse.

Etter forarbeid av Alessia Russo og Ella Toone endte Heath opp med ballen i boksen, men den typen sjanser har amerikaneren gjort det vesentlig bedre på før.

Heath hadde noen brukbare innlegg som dessverre ingen lagvenninner klarte å få foten på, og sammen med vingkollega Alessia Russo skapte hun problemer for Liverpool-forsvaret – dessverre uten uttelling.

I stedet ble det United-forsvaret som ordnet opp – Amy Turner endte opp med ballen i feltet etter et hjørnespark, ga den til navnesøster Millie Turner, som sleivet ballen til stopperkollega Abbie McManus som headet den i mål. Tre forsvarsspillere som sørget for 1-0 til United.

GA UNITED LEDELSEN: Midtstopper Abbie McManus.

Straffeavgjørelsene gikk ikke Uniteds vei

Uniteds mål kom i det 28. minutt, men ledelsen varte bare i fem minutter. Liverpool fikk straffespark etter en Jane Ross-hands – noe som så ut som en svært streng avgjørelse av dommer.

Straffesparket satte veteranen Rachel Furness i mål bak United-keeper Emily Ramsey.

Noen minutter etter det igjen ropte United på straffespark etter at Tobin Heath ble holdt kraftig i Liverpool-boksen, men dommer valgte å la være å blåse – noe MUTV-kommentatorene ikke syntes var en spesielt god dommeravgjørelse.

Det stod 1-1 til pause.

FIKK STRAFFE IMOT: Jane Ross.

Trippelbytte og United-sjanser

United gjorde et trippelbytte i pausen, og det handlet nok mer om at United har ny kamp på lørdag enn at de som gikk ut hadde vært dårlige.

Tobin Heath og Alessia Russo var gode for United i førsteomgangen, men sammen med Hayley Ladd gikk begge ut i pausen, og inn kom Lucy Staniforth, Kirsty Hanson og Leah Galton.

Den første sjansen i andreomgangen gikk til United, og kom da Ella Toone skjøt ballen over via tverrliggeren.

Noen minutter senere var hun servitør da Ella Toone hadde et herlig forarbeid til Leah Galton, som bommet på en ganske stor sjanse fra kort distanse – hun var rett og slett ikke i skikkelig balanse der.

Etter hvert gjorde United to nye bytter da Christen Press og Katie Zelem (tilbake etter å ha vært ute på grunn av COVID-19-smitte) kom inn for Jane Ross og Jackie Groenen.

Liverpool avgjorde

Så skjedde det som ikke skulle skje – Liverpool fikk nok et straffespark.

Denne gangen var det helt riktig avgjørelse av dommeren, og Millie Turner må ta på seg skylda for straffesparket, for det var rett og slett svært slurvete forsvarsspill.

Rinsola Babajide satte den i mål, og Liverpool tok med det ledelsen, og i det 83. minutt økte Rachel Furness til 3-1 da hun headet i mål på et hjørnespark.

Det ble også sluttresultatet.

Alt i alt en meget skuffende kamp av United – kanskje den aller mest skuffende hittil? Lørdag spiller United mot Spurs på bortebane – da får vi håpe at vi er mer påskrudd.

SVAKT FORSVARSSPILL: Vanligvis stabilt gode Millie Turner bidro offensivt i denne kampen med en målgivende pasning, men defensivt gikk det ikke like bra denne gangen.

Liverpool var for øvrig motstander i kvinnelagets aller første tellende kamp etter at United endelig startet opp med et profesjonelt kvinnelag i 2018. Den gang vant United 1-0 (scoring av Lizzie Arnot) på Prenton Park mot det som da var et lag fra divisjonen over. Nå var rollene snudd om, siden United har rykket opp siden den gang, mens Liverpool nå spiller i Championship. Igjen vant altså outsideren.

Lagene rakk bare å møte hverandre én gang i 2019/20 før pandemien avsluttet sesongen tidlig – United vant da 2-0 på Leigh Sports Village etter scoringer av Lauren James og Katie Zelem (straffespark).

Liverpool 3–1 (1-1) Manchester United

FA Women’s League Cup
Prenton Park

Mål: 0-1 Abbie McManus (28.), 1-1 Rachel Furness (str. 33.), 2-1 Rinsola Babajide (str. 72.), 3-1 Rachel Furness (83.).

Manchester United: Emily Ramsey – Amy Turner (C), Abbie McManus, Millie Turner, Kirsty Smith – Hayley Ladd (Lucy Staniforth, 46.), Jackie Groenen (Katie Zelem, 61.) – Alessia Russo (Kirsty Hanson, 46.), Ella Toone, Tobin Heath (Leah Galton, 46.) – Jane Ross (Christen Press, 61.).
Ubenyttet innbytter: Mary Earps.

(Her oppdaterer vi med den viktigste informasjonen – stilling, mål, bytter, røde kort, osv – fra oppgjøret mot Liverpool.)

1: Kampen er i gang!

2: Kampens første målsjanse gikk til Tobin Heath og United. Herlig forarbeid av Russo og Toone, men avslutningen stod ikke helt i stil der.

16: Det ropes på United-straffespark etter en hands, men det så ut som et OK valg å la være å blåse der, egentlig.

28: MÅL! Abbie McManus header United i ledelsen! Det er egentlig tilsynelatende et sleivspark fra Millie Turner som ender opp som en briljant målgivende pasning til stopperkollega McManus etter en United-corner. Kan muligens ha vært offside, men ikke godt å si. Uansett er United i ledelsen!

32: Straffe til Liverpool. Hands av Ross. Så veldig strengt ut.

33: MÅL. Rachel Furness sender Emily Ramsey feil vei.

36: Stor sjanse for United. Kirsty Smith med et bra innlegg, men Jane Ross kommer seg bare nesten på den.

40: United tilsynelatende snytt for et straffespark. Heath blir holdt. Soleklart straffespark, mener MUTV-ekspertkommentator Siobhan Chamberlain (som for øvrig har spilt for begge klubbene).

PAUSE.

46: Kampen er i gang igjen!

46: BYTTER: Flere bytter her, sannsynligvis i stor grad på grunn av lørdagens kamp mot Spurs. Leah Galton, Lucy Staniforth og Kirsty Hanson kommer inn for Tobin Heath, Hayley Ladd og Alessia Russo.

50: Ella Toone skyter i tverrliggeren. Synd!

53: Stor sjanse for Leah Galton. Bra forarbeid av Toone, men der burde Galton klart å få avgårde et bedre skudd.

61: BYTTER: Katie Zelem og Christen Press kommer inn for Jackie Groenen og Jane Ross. Et veldig offensivt lag United har på banen nå. Vi får håpe det ikke fører til farlige Liverpool-kontringer.

68: Hvis ikke noen av lagene scorer her, så blir det vel straffesparkkonkurranse (uten ekstraomganger), hvor vinneren får et ekstra poeng i gruppespillet. Forhåpentligvis klarer United å score et vinnermål på slutten, slik at vi slipper det.

72: STRAFFE til Liverpool igjen. Klønete forsvarsspill av Millie Turner.

72: MÅL. Liverpool i ledelsen.  Rinsola Babajide scorer. Ramsey går riktig vei.

83: MÅL. Liverpool øker ledelsen! 3-1. Rachel Furness med sitt andre. Nå må United gjøre et desperat forsøk på å redde uavgjort (og straffesparkkonkurranse).

SLUTT. Kanskje var det Groenen/Zelem-byttet som ødela for United her? I alle fall siden Ladd allerede var byttet ut også. United mistet kontrollen på kampen, og så sårbare ut defensivt.