United-journalist «besatt» av Norge: – Ganske surrealistisk!

MANCHESTER: Uten at han helt kan forklare hvorfor, drømte United-journalist Simon Peach om at han var Dan Eggen da han var liten.

Peach er Southampton-supporter, men har dekket Manchester United for nyhetsbyrået Press Association i flere år.

Før Ole Gunnar Solskjær debuterte som United-manager på Old Trafford sa han imidlertid ja til å posere med drakten til det laget han var mest opptatt i sin barndom – det norske landslaget.

– Dan Eggen, Erik Mykland, «the Flo’s» – de var mine helter. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg latet alltid som at jeg var Dan Eggen da jeg spilte fotball som liten, sier Peach til united.no.

Vi tar det fra begynnelsen.

Norsk Southampton-bølge

– Jeg har alltid vært interessert i Skandinavia fordi moren min bodde i Sverige og kan svensk. Og da Southampton signerte Claus Lundekvam og Egil Østenstad var da jeg virkelig begynte å interesse meg for fotball, forteller Peach.

– Claus er kanskje den eneste utenlandske spilleren i Southampton som har fått en testimonial, så han var den store favoritten, mens Egil også var ganske populær. Han fikk jo det hattricket mot United – det var et hattrick! (i ettertid ble Østenstad fratatt ett av målene av Premier League journ. anm.)

– De var favorittspillerne mine, og på den måten ble jeg rett og slett besatt av det norske landslaget, sier Peach, som også nevner andre norske Southampton-navn som Stig Johansen, Jo Tessem, Trond Egil Soltvedt, Vegard Forren og Moi Elyounoussi, som kom til klubben i sommer.

LUNDEKVAM: Claus Lundekvam spilte i Southampton fra 1996 til 2008.

Tilfeldig Lundekvam-møte

Julen 1997 fikk engelskmannen Norge-drakten han har tatt med seg til Old Trafford for united.no, og den påfølgende sommeren fulgte han mannskapet til Egil «Drillo» Olsen tett i VM i Frankrike.

– Det er ganske surrealistisk når jeg tenker på det i dag. Jeg vil ikke si at jeg er en Norge-supporter lenger, men jeg holder et øye med dem, sier Peach, som i sommer dekket England i VM.

Enda mer absurd ble det da Peach var på ferie i Oslo i førjulstiden. Hvem andre enn den store barndomshelten dukket tilfeldigvis opp på Karl Johan?

– Jeg har møtt Claus flere ganger, men det var ganske rart å møte ham helt tilfeldig på gaten i Oslo. Like rart som det var å se Southampton ta ett poeng mot United med Mark Hughes som manager!

EGGEN: Dan Eggen var aldri i Southampton, men spilte 25 kamper for Norge.

– Solskjær er varm og åpen

Med en «ny» nordmann på Old Trafford forventer imidlertid Peach at United skal unngå unødvendige poengtap som på St. Mary’s i desember.

– Først og fremst forventer jeg å se mange norske journalister de neste månedene!

– På banen forventer jeg at det skal gå ganske bra med Solskjær. Det føles nesten som at det ikke kan gå galt den første måneden fordi kampene ser ganske greie ut på papiret. Jeg tror ikke United forventer at de skal vinne Champions League, men det hadde vært fantastisk om det skjedde.

– Solskjær er varm og åpen, og det er noe helt annet enn det forgjengeren hans var.

DRØMMESTART: Ole Gunnar Solskjær har fått en drømmestart på sitt vikariat som United-manager.

Og hva tror en journalist som dekket både Southampton og Tottenham mens Mauricio Pochettino var manager der om fremtiden til Solskjær?

– Han kan få jobben permanent, men da må det gå virkelig bra.

– Det virker som United er interessert i Mauricio Pochettino, og det er den største klubben i verden, så jeg tror det bare står på forhandlingene med Daniel Levy.