– United har førsterett til å hente Memphis tilbake

Lyon har forpliktet seg til å orientere Manchester United om alle bud de skulle få på Memphis Depay og United har førsteretten til å hente nederlenderen tilbake til Old Trafford.

Det bekrefter Lyons sportssjef Juninho til Lyons egen TV-kanal, OLTV.

– Det stemmer at Manchester United har førsterett til å kjøpe Memphis. Slike avtaler finnes i fotballen, men enn så lenge har vi ikke mottatt noe bud på Memphis, sier Juninho. 

Memphis Depay skuffet stort i United-trøyen etter overgangen fra PSV sommeren 2015, men storspiller nå for både klubb- og landslag.

SKUFFENDE: Memphis Depay fikk ingen stor karriere i United og ble solgt etter bare halvannet år. United sikret seg imidlertid førsteretten til å hente ham tilbake om klubben matcher det høyeste tilbudet Lyon eventuelt skulle få.

Den dribleglade nederlenderen ble hentet til United av Louis van Gaal og ble møtt med enorme forventninger i United.

Men selv om 2015/16-sesongen bød på noen lyspunkter, ble den i all hovedsak en skuffelse for Memphis som også ble vraket til troppen da United møtte Crystal Palace i FA-cupfinalen i 2016. 

Memphis Depay spilte kun én kamp fra start under José Mourinho da han fikk muligheten mot Northampton i ligacupen høsten 2016.

STRÅLENDE: Memphis Depay leverte en glimrende kamp og scoret to mål da United slo Brugge i Champions League-kvalifiseringen høsten 2015.

Av de 53 kampene nederlenderen fikk i United kom hele 25 som innbytter og Mourinho gikk med på å selge ham til Lyon i januarvinduet 2017.

Men det skal ha vært Mourinho som også insisterte på at United måtte sikre seg førsteretten på å hente Memphis Depay tilbake.

Tottenham er blant klubbene som har blitt linket til nederlenderen og det har blitt spekulert i at et overgangssum på rundt 50 millioner pund vil være nok til å hente 25-åringen.