Smadret den eneste tittelutfordreren

United-kvinnene vant 5-1 borte mot Spurs, og suser mot opprykk.

United suser mot opprykk, og nærmer seg også for alvor å vinne divisjonen etter å ha slått tittelutfordreren Spurs 5-1 på bortebane.

To mål av Katie Zelem ga United en bra start, og i andreomgangen sikret United seieren gjennom mål fra Mollie Green, Jess Sigsworth og Leah Galton. Spurs reduserte i førsteomgangen, men seieren var stort sett aldri i tvil.

To seiere på de siste fire ligakampene vil være nok til å sikre førsteplassen. Fem poeng (i realiteten fire, på grunn av målforskjell) vil være nok til å sikre opprykket.

I de to neste kampene kommer Aston Villa og Crystal Palace på besøk. United vant 17-0 til sammen i bortekampene mot disse lagene, så da er det nok all grunn til å tro at opprykket sikres mot Palace!

God United-start

United startet klart best, og så farlige ut hver gang ballen ble puttet inn i Spurs-boksen.

Det var også slik United tok ledelsen i kampens fjerde minutt – om enn ikke på den måten det var meningen å ta ledelsen på.

Katie Zelem skulle tilsynelatende bare slå et innlegg, men ballen endte opp i nettet etter at Spurs-keeper Morgan (som for øvrig er United-fan) feilberegnet totalt.

To dødballmål

United fortsatte å dominere, og kunne økt til 2-0 først da Spurs reddet en heading etter corner på streken, og så da Charlie Devlin ble lagt i bakken, og kanskje burde hatt et straffespark.

Det neste United-målet var uansett ikke langt unna, for da Leah Galton ble dyttet i bakken hadde ikke dommer noe annet valg enn å peke på straffemerket.

Katie Zelem satte den, og hadde med det for første gang scoret to mål i en og samme kamp for United. Dette var hennes tiende mål for sesongen, og hun ble med det den femte United-spilleren med et tosifret antall mål (alle turneringer).

I det 38. minutt reduserte Tottenham da kaptein Jenna Schillaci skrudde inn et frispark fra en typisk innleggsposisjon, og som med Uniteds første mål, så var ikke keeperspillet helt patent her. Et bra frispark var det uansett.

Full kontroll etter ny drømmestart

I pausen ble sannsynligvis muligheten for et Spurs-comeback diskutert en del i United-seksjonen på tribunen, men det tok ikke lang tid av andromgangen før United sørget for at den diskusjonen døde litt.

Leah Galton sendte ballen inn i Spurs-boksen i omgangens første minutt, og der var United-toppscorer Mollie Green og satte ballen i mål.

Etter det var det egentlig aldri spennende. Mot slutten headet Jess Sigsworth inn 4-1 til bortelaget etter herlig forarbeid av innbytter Lizzie Arnot, før Leah Galton fastsatte sluttresultatet til 5-1 etter et frisparkinnlegg av Katie Zelem.

På to kamper mot Spurs denne sesongen har det dermed til sammen blitt 9-2 til United. United har slitt langt mer mot Durham, som nå er fire poeng bak Spurs (med én kamp mindre spilt). Spurs må nok konsentrere seg mer om å sikre opprykket enn om tittelen etter denne kampen.

Tottenham Hotspur Ladies 1–5 (1-2) Manchester United Women

Theobalds Lane, Cheshunt
The FA Women’s Championship

Mål: 0-1 Katie Zelem (4.), 0-2 Zelem (str. 12.), 1-2 Jenna Schillaci, 1-3 Mollie Green (46.), 1-4 Jess Sigsworth (81.), 1-5 Leah Galton (86.).

Tottenham Hotspur: Morgan, Green (Baptiste, 63.), Mclean, Hector, Dean, Schillaci (C), Wynne (Leon, 59.), Addison, Beckett (Wiltshire, 87.), Neville, Haines.
Ubenyttede innbyttere: Gibbon, Meiwald, Filbey, Vyse.

Manchester United: Siobhan Chamberlain – Kirsty Smith (Martha Harris, 84.), Amy Turner, Millie Turner, Alex Greenwood (C) – Katie Zelem, Mollie Green (Lauren James, 56.), Ella Toone – Jess Sigsworth, Charlie Devlin (Lizzie Arnot, 63.), Leah Galton.
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Aimee Palmer, Kirsty Hanson.

0: Straks kampstart nå. Durham har allerede slått Lewes, og legger med det litt press på United. Det betyr at det vil være fem poeng mellom United og Durham hvis United skulle tape mot Spurs.

1: Kampen er i gang!

2: United vant 4-1 da lagene møtte hverandre på Leigh Sports Village i høst. Den gang scoret Lauren James, Jess Sigsworth (x2) og Charlie Devlin Uniteds mål, mens Angela Addison scoret Spurs-reduseringen på slutten.

4: MÅL! Noe heldig har Katie Zelem gitt United ledelsen! Skal egentlig slå ballen inn i feltet, men Spurs-keeper Morgan feilberegner, og ballen lander i nettet.

9: United kunne fort ha ledet med mer her. Spurs har hatt en redning på streken, mens Devlin nå ble felt i Spurs-feltet. Ingen store straffesparkprotester, men det så ut som om beina hennes ble tatt der.

11: …og der blir det straffespark! Soleklart. Leah Galton får en dytt, og Zelem skal ta straffesparket.

12: MÅL! Katie Zelem scorer på straffesparket. Da ser jo dette veldig bra ut!

28: Jess Sigsworth ligger nede etter en kollisjon med en medspiller i egen boks. Vi får håpe at det går bra.

30: Sigsworth er tilbake på beina.

38: Leah Galton får et gult kort etter å ha laget frispark på egen banehalvdel.

38: MÅL. Spurs scorer på det påfølgende frisparket. Kaptein Jenna Schillaci med målet. Siobhan Chamberlain har vært god denne sesongen, men har rotet litt i de siste kampene, og keeperspillet her var ikke særlig imponerende.

PAUSE. United nærmest mål i sluttminuttene av førsteomgangen.

46: Andre omgang er i gang.

46: MÅL! Drømmestart på omgangen for United! Leah Galton slår inn fra venstre, og Mollie Green kommer på første stolpe og setter den i det lengste hjørnet!

56: BYTTE: Lauren James kommer inn for målscorer Mollie Green. James scoret mot Spurs i høst.

63: Lizzie Arnot erstatter Charlie Devlin. Da går nok Sigsworth inn sentralt.

73: Lauren James får gult kort. Så noe billig ut med gult, men ikke akkurat en dommerskandale heller!

79: Jess Sigsworth nære ved å punktere kampen! God beinparade av Spurs-målvakt Morgan.

81: MÅL! Lizzie Arnot med herlig løp og innlegg, og Sigsworth header inn Uniteds fjerde!

84: BYTTE: Martha Harris kommer inn for Kirsty Smith på høyrebacken.

86: MÅL! Leah Galton header ballen i mål etter et finfint frisparkinnlegg av Katie Zelem! 5-1 til bortelaget!

90+1: Gult kort på Ella Toone.

90+3: Millie Turner header ballen i mål, men var i offside.