Pellistri-debut og straffedrama

Facundo Pellistri spilte sin første kamp i United-drakt da U23-laget møtte Everton på Leigh Sports Village fredag kveld.

Den var knyttet store forventninger til den ferske United-spilleren, men Pellistri måtte se andre lagkamerater stjele showet. Kantspilleren fra Uruguay var nær scoring før pause og viste tegn på både overblikk og teknikk, selv om han også mistet ballen et par ganger unødig.

FØRSTE KAMP I UNITED-DRAKTEN: Facundo Pellistri spilte hele kampen for U23-laget da United slo Everton 2-1 fredag kveld.

Etter 0-0 til pause var det Everton som tok ledelsen da Ellis Simms satte en retur i mål etter en glimrende redning av Ondrej Mastny. Samme Simms hadde en enorm mulighet til å øke til 2-0 for gjestene fra Merseyside, men Brandon Williams reddet på streken.

I stedet var det United som slo tilbake. Anthony Elanga utlignet etter et strålende forarbeid av Joe Hugill. United presset på mot slutten og Brandon Williams skaffet United straffespark nesten seks minutter på overtid. Den straffen plasserte Ethan Galbraith behersket i mål og United vant dermed 2-1 i en solid kamp.

For Facundo Pellistri ble det en første opptreden i United-drakt av varierende kvalitet. Han fikk et tøft møte med den fysiske engelske fotballen, men viste tidvis lovende takter uten å utmerke seg. Pellistri fikk også et uforståelig gult kort på tampen av oppgjøret.

Vi fulgte kampen live:

Manchester United 2-1 (0-0) Everton

PL 2
Leigh Sports Village

0-1 Simms (60), 1-1 Elanga (74), 2-1 Galbraith (str. 90+7)

United: Ondrej Mastny (Paul Woolston, 70), Brandon Williams, Will Fish, Teden Mengi, Marcos Rojo (Joe Hugill, 46), Álvaro Fernandez, Ethan Galbraith, Hannibal Mejbri (Mark Helm, 68), Anthony Elanga, Facundo Pellistri (88), Shola Shoretire
Uben.innb.: Luca Ercolani, Charlie McCann

SLUTT: Det var det siste som skjedde i kampen. United vinner fortjent etter en sterk sluttspurt. Everton tok ledelsen, men mål av Anthony Elanga og Ethan Galbraith sørger for tre poeng og seier til United.

90+7 min: MÅL. Ethan Galbraith gjør ingen feil fra krittmerket. Setter straffen lavt og hardt i mål. United tar ledelsen 2-1 på overtid av overtiden.

90+5 min: STRAFFE TIL UNITED:

* Det legges til seks minutter. Nå er det enveiskjøring.

89 min: Helm fyrer løs fra 20 meter. Nydelig plassert helt nede ved stolperoten, men Evertons keeper får en hånd på ballen. God redning, men svært nære et vinnermål for United.

88 min: Pellistri vinner ballen for United, men dommeren gir frispark til Everton og gir den ferske United-spilleren gult kort. Ganske uforståelig…

84 min: Det er United som trykker på for å få et vinnermål.

76 min: Så får Elanga en strålende mulighet til å score enda ett. Velger å skru ballen i retning krysset fremfor å bruke kraft. Ballen går like over og lander på nettaket. Nære for United.

74 min: MÅL: Anthony Elanga utligner for United. Strålende forarbeid av Hugill som beskytter ballen bra og slår den forløsende pasningen til Elanga som banker ballen i mål. Pent angrep av United!

70 min: Bytter for Manchester United. Mastny må ut på båre og Paul Woolston kommer inn. Vi får håpe det ikke er en alvorlig skade for United-keeperen. Mens Mastny fikk behandling kom Mark Helm inn for Hennibal Mejbri.

66 min: Kjempesjanse for Simms og gjestene. United-keeper Mastny kommer ut og er på en skikkelig bærtur. Kolliderer med sin egen forsvarsspiller, Fish, og blir skadet. Simms snapper ballen og skal spasere den i mål, men Brandon Williams dukker opp fra det store intet og påtar seg rollen som reddende engel.

60 min: MÅL: Everton tar ledelsen og det er Simms som scorer (hvem ellers?). Den første avslutningen reddes glimrende av Mastny, men spissen er våken på returen og sender gjestene i føringen.

51 min: Simms kommer seg til en skuddmulighet. Like over. Kjører litt rundt med Fish i forkant av skuddet og United sliter med å få kontroll på Everton-spissen.

47 min: Så er det United som får en sjanse. Elanga kommer til en avslutning, men den blokkeres. Artig start på de siste 45 minuttene.

46 min: Everton med en god mulighet i åpningsminuttet av 2. omgang. United slipper med skrekken.

46 min: 2. omgang er i gang. United har gjort et bytte. Rojo har gått ut, og blitt erstattet av Joe Hugill.

PAUSE

45 min: Strålende frispark fra Mejbri, men det er ingen United-spillere som angriper ballen.

41 min: Rojo blir tatt knallhardt av Simms som er altfor sent inne i taklingen. Gult kort på Everton-spissen.

38 min: Brandon Williams vinner et frispark like utenfor 16-meteren. Frisparket tar Marcos Rojo og det er meget skummelt. Argentineren skrur ballen over muren og treffer metallet helt oppe i krysset, men dessverre på utsiden. United svært nær scoring.

35 min: Mastny redder mesterlig fra Simms som kommer alene mot ham. Solid inngripen av den unge keeperen. Kampens største sjanse.

27 min: Jeg skulle akkurat til å skrive at Pellistri har vært relativt usynlig, men plutselig viser han glimt av hva som bor i ham. Foreløpig få sjanser og det forblir målløst.

24 min: Så viser Pellistri seg frem. Starter et angrep for United og får en skuddmulighet fra rundt 10 meter. Treffer bra og holder skuddet lavt, men rett på keeper. Det kunne blitt en drømmestart for Pellistri.

20 min: Elanga vinner ballen etter halvsløvt forsvarsspill fra Everton. Får frispark mot seg, men det var ikke lett å se hva United-spilleren gjorde feil i duellen.

12 min: Evertons Simms kommer seg løs på venstrekanten på elegant vis. Avslutningen er, heldigvis for United, elendig og ender på tribunen.

7 min: Evertons Simms med en brukbar avslutning, men den går over Mastnys mål. Småfarlig.

4 min: Galbraith med fint innlegg mot Williams, men den angrepsvillige venstrebacken får ikke dreis på avslutningen. Brukbar mulighet for United.

1 min: Kampen er i gang

Bakgrunn før kampen:

Uniteds tropp fremstår akkurat nå bredere enn på lenge.

Én ting var kjøpene på deadline day, men skadesituasjonen er ikke så aller verst og i de siste kampene har Ole Gunnar Solskjær også fått resultater med spillere som tidligere ikke har vært på førstelaget.

Fredag kveld får flere av førstelagsspillerne også spilletid på U23-laget.

United har bekreftet at nye Facundo Pellistri, unge Brandon Williams og veteranen og VM-finalisten Marcos Rojo alle skal i aksjon i U23-kampen mot Everton.

Pellistri spiller sin første kamp etter overgangen fra Penarol, etter at han ankom Manchester for en drøy uke siden. Den 18 år gamle uruguayaneren var imidlertid med på førstelagets tur til Paris, men var ubenyttet reserve der.

TO FRA URUGUAY: Facundo Pellistri sammen med landsmann Edinson Cavani på trening.

Avspark er 20.00 skandinavisk tid, kampen kan sees på MUTV, som også sendes på TV 2 Sumo i Norge.

– Det hele er litt komplisert siden U23-gutta er i en annen «coronaboble» enn førstelagsspillerne. Det betyr at de tre ikke kan reise til kampen i samme buss eller være i samme garderobe som dem, men sånn er det, sier Ole Gunnar Solskjær til manutd.com.

– Facundo får sin første test i engelsk fotball. Marcos spiller fordi han trenger kamptreningen og Brandon trenger også å få minutter. Han har riktignok spilt litt for oss denne sesongen – og for England U21, men han trenger også kamptrening så vi vet at de er klare når vi trenger det.