Rashford sikret semifinale

United trakk det lengste strået i det lange og elleville dramaet på Old Trafford.

Med 1-1 som utgangspunkt fra bortekampen er United favoritter og i rute til å avansere til semfinalene av årets Europa League.

Så sent i en kontinental turnering er det imidlertid umulig å ta noe for gitt. Anderlecht fikk en sen redusering i Belgia, og går inn til denne kampen med et aldri så lite håp om å få med seg noe.

For å sikre avansement måtte Mourinho stille et nærmest toppet mannskap. Hva det betyr, spesielt i lys av 2-0-seieren mot Chelsea med et «B-preget» mannskap, er imidlertid ikke godt å si lengre.

Lagene:

Manchester United: Romero – Valencia, Bailly, Rojo, Shaw – Pogba, Carrick – Lingard, Mkhitaryan, Rashford – Ibrahimovic. Benk: De Gea, Rooney, Martial, Blind, Young, Herrera, Fellaini.

Anderlecht: Martínez; Mbodji, Spajić, Chipciu, Appiah, Acheampong, Tielemans, Dendoncker,  Obradović, Teodorczyk, Sofiane Hanni (Kaptein). Benk: Boeckx, Descacht, Bruno, Nuytinck, Diego Capel, Kiese Thelin, Stanciu.

United 2-1 (3-2) Anderlecht

Ekstraomganger:

120: Det er over! United er videre til semifinale i Europa League!

119: Ny stor sjanse for Anderlecht. Kara header like over tverrliggeren fra syv meter.

118: Ny United-scoring annullert. Martial spilles igjennom og triller ballen rolig i mål, men var ifølge dommer i offside.

116: Gigamulighet for Anderlecht. Acheampong får heade fra 5 meter etter å ha blitt stusset igjennom av tidligere Tromsø-stopper Kara. Romero er på pletten og redder headingen.

110: Det betyr imidlertid kontringsrom! Martial løper fra egen halvdel og helt opp til Anderlechts 16, får kranglet kula videre til Mkhitaryan som triller ut til Pogba. Fra 12 meter triller han ballen rolig og svakt inn til keeper.

109: United legger seg lavt og forsøker å ri inn 2-1. Det er en svært dristig taktikk.

107: RASHFORD SCORER! Endelig sitter den for unggutten, som har vært så nære utrolig mange ganger! Ballen lempes inn til Fellaini som header ned til Rashford. Han drar seg fri med en hælflikk, og dunker ballen i venstre hjørne med venstre fot!

106: Lagene har byttet side, og vi er i gang med andre ekstraomgang. Kan United opprettholde trykket?

105: Sjelden Anderlecht-visitt. Langskudd fra 20, går via mann og Romero må gi retur. Han fanger imidlertid returen selv.

103: Rashford kan spille Martial i favorittposisjon til å skru ballen i lengste. Pasningen er for lang og Martial må ned til linja. Slår inn til Fellaini som header ut til Rashford. På direkten fra 16 setter han ballen i en Anderlecht-spiller i boksen.

100: Pogba setter ballen i mål, men det blir annullert. Dommeren mener Fellaini er for tøff med en Anderlecht-spiller i duellen i forkant. Ny tvilsom situasjon.

99: Shaw drar seg fri til venstre med et lekkert touch. Slår inn i farlig område. Både Rashford og Mkhitaryan går for langt inn i boks, og ingen står ute i området mellom straffemerket og femmeteren der det vel strengt tatt bør være noen.

98: Fellaini kan stange ballen i nettet fra kort hold, men taper duellen med Anderlecht-forsvareren.

94: Grisetakling fra Appiah. Belønnes med gult kort der. Altfor sent ute på Rashford, vet det veldig godt selv, men fullfører likevel taklingen sin med kraft. Lukter på mørkere høstfarger.

93: Mkhitaryan trer igjennom i retning Rashford. Ballen klareres i siste liten.

92: Pogba forsøker et brassespark! Og franskmannen treffer klokkerent der. Ballen ser ut til å være på vei ned i lengste hjørne, men blokkeres i siste liten av en Anderlecht-spiller!

91: Vi er i gang igjen. Anthony Martial kommer inn for United, og erstatter Zlatan som så ut til å bli skadet.

Ordinær tid:

90+3: Det blir ekstraomganger. United har hatt mer enn nok sjanser til å avgjøre i ordinær tid, men makter ikke å sette ballen i nettet.

90+3: Zlatan går overende inne i Anderlechts 16-meter igjen. Holder seg til kneet, ser ut til å lande feil der svensken.

90+2: Rashford slår en genial lukepasning i retning Shaw. Backen henger ikke helt med på den, og blir stående og nøle et par sekunder. Blir dermed for sent ute og rekker ikke avslutte fra kort hold. Lager isteden frispark.

89: Rashford setter ballen i nettveggen! United ruller opp fra høyre og helt ut til unggutten på venstre. Fra 5 meters hold, men med spiss vinkel, avslutter han kontant i nettmaskene på feil side av stolpen.

85: Rashford setter ballen i mål! Før den tid har imidlertid dommeren blåst for offside. Reprisen viser at den beslutningen er svært tvilsom.

81: Stor sjanse for Zlatan. Får vendt opp inne i Anderlechts 16 og skutt fra rundt 14 meter. Ballen går flere meter utenfor.

79: Spillerbytte hos AnderlechtŁukasz Teodorczyk går ut, Isaac Kiese Thelin kommer inn.

78: Pogba får avslutte på volley fra fem meter på en corner.  Setter ballen omtrent 50 meter over mål.

77: Voldsomt United-trykk her nå. Rashford drar seg fri ute til venstre og slår inn, men Zlatan og Fellaini blir stående stille inne i boksen.

72: Det ropes på straffe. Zlatan går i bakken i duell med Kara, dommer ber han komme seg på beina igjen.

71: SÅ BRENNER ZLATAN EN ENDA STØRRE SJANSE! Er det mulig?!?! Fra syv meters hold får Zlatan muligheten til å avslutte helt upresset etter at et innlegg klareres opp i været. Svensken velger å sette ballen i keeper.

69: DER SKAL DU SCORE RASHFORD! Jager et langt oppspill som Appiah tilsynelatende har kontroll på. Han mister imidlertid ballen til unggutten, som plutselig er helt dønn alene med keeper. Velger å dra han av, men får dampveivals-touchet og havner helt nede på dødlinja. Da rekker også Anderlecht-forsvareren å komme seg på rett side, og muligheten ebber ut.

68: Hele United-benken er i oppvarming. Mourinho har altså ett bytte igjen, og det står mellom Herrera, Young, Martial og Rooney.

66: Rashford skyter utenfor nærmeste stolpe upresset fra rundt 18 meter. Får sjansen etter at Zlatan header ned et langt oppspill.

64: Anderlecht gjør sine første bytter. Chipicu erstattes med Bruno, og målscorer Hanni erstattes med Nicolae Stanciu.

63: Etter flere innholdsløse minutter etablerer United trykk igjen. Det ender med at Rashford får fyre på volley fra rundt 20 meter, men ballen blokkeres heroisk av en Anderlecht-spiller. Corneren slås på Fellaini, som header via bakken og i klypene til keeper. Gode dødballer fra Rashford i kveld.

58: Isteden er det Fellaini som kommer inn. Han erstatter Jesse Lingard, som ville mye i kveld, men som ikke lykkes helt. Virker sliten.

56: United mer direkte nå, uten hell. Ballen lempes i bakrom flere ganger, men det blåses av for offside eller klareres enkelt av Anderlecht-forsvaret. Ander Herrera i oppvarming.

53: Anderlecht trykker på! Etter å ha spilt United lave ender det til slutt med et innlegg og en fri heading fra omtrent 10 meter. Teodorczyk må imidlertid ut og hente der, og dermed blir headingen for svak.

50: MEGASJANSE FOR UNITED! Luke Shaw spilles fri ute til venstre, løper til dødlinja og slår inn foran mål. Ballen er forbi keeper, og på bakre lukter Lingard kula. Fra to meters hold på blank gåll blir han noe forstyrret av en forsvarer, men han skal da sette 2-1-der!

48: Kontringen er giftig! Teodorczyk kommer seg forbi United-forsvaret, men løper seg ut til litt spiss vinkel. Bailly er tilbake i posisjon og får blokkert ut til corner. Den er ufarlig.

47: Anderlecht tok avsparket, men ga umiddelbart ballen tilbake til United, som skaffer seg en corner tidlig i andre omgang. Rashford slår, og det er godt, men United makter ikke å vinne duellen. Anderlecht kan kontre.

46: Kampen er i gang igjen på Old Trafford.

45: Nære 1-2! Anderlecht spiller seg inn i Uniteds 16-meter, Tielemans forsøker å finne Hanni 30 grader ut. Hanni drar seg forbi Romero, men touchet er så langt at ballen triller utover dødlinja.

43: Brukbar mulighet for Mkhitaryan. Mottar en ganske vanskelig ball fra Pogba, men tar den ned strålende og får seg en skuddmulighet fra rundt 14 meter. Blir litt for ivrig og blåser ballen over og til side for mål.

40: Shaw skjærer inn fra venstre og forsøker seg fra rundt 15 meter. Avslutningen står imidlertid ikke helt i stil, og triller inn i armene til Martinez.

36: Rashford forsøker seg fra umulig vinkel. Tvinger frem et hjørnespark. Ufarlig.

35: Dette betyr at det ligger an til ekstraomganger dersom resultatet står seg. Det er imidlertid det eneste resultatet som gir dette. En scoring til fra et av lagene betyr at vi får en seierherre i ordinær tid.

32: Anderlecht scorer et flaksemål! 1-1 på Old Trafford, etter at et Tielemans-forsøk fra distanse går via et United-bein og i tverrliggeren. Ballen lander i beina på Dendoncker som ikke greier å stokke føttene foran åpent bur. Bak ham igjen kommer Hanni, som plukker opp ballen fra lagkameraten og dunker den ned i venstre hjørne.

30: Brukbar mulighet for vertene. Godt innlegg fra venstre, som går like bak United-spillerne i feltet. Usikkert om det er timingen i boks eller innlegget det skorter på der.

29: Chipicu holder Shaw igjen i shortsen. Vanligvis belønnes denslags med gult kort, men dommeren nøyer seg med frispark.

28: Tielemans treffer buret, men det er altfor løst og Romero har full kontroll. Tar ballen enkelt i fast grep.

27: Pogba lager frispark på 20 meters hold. Det er Tielemans som skal ta det. United har sluppet gjestene mer til i kampen, etter en åpning der det kun handlet om ett lag.

26: Ny stor sjanse for Anderlecht. Dendoncker skyter upresset fra 15, via et United-bein og ut til corner. Den er ufarlig, og Romero får femmeter.

23: Spillerbytte: Daley Blind erstatter skadde Marcos Rojo.

21: Megasjanse for Anderlecht! Antonio Valencia stusser hjemover i retning Rojo, som er på beina igjen, men som nøler i duell med Acheampong. Det ender med at Anderlecht-spilleren kommer alene med Romero, som gjør en strålende redning i det han får fingertuppet ballen ut til corner.  Rojo bæres av banen på båre.

15: Rojo blir liggende nede og får behandling.

13: Så er det Lingards tur! Forsøker å plassere ballen i mål fra rundt 25 meter. Det er et meget godt forsøk og Ruben Martinez må ut i full strekk!

12: Mye action her nå! Pogba stanger en corner i retning krysset, men Anderlecht-keeperen gjør en feberredning av de virkelig sjeldne. Får akkurat såvidt fingertuppet den ut til nytt hjørnespark!

10: 1-0, Henrikh Mkhitaryan! Mønsterkontring av vertene, regissert av Paul Pogba som lekkert vender bort en Anderlecht-spiller og sender en strøken kule i bakrom til Rashford. Engelskmannen parkerer alle og forsøker først å spille på tvers til Zlatan, før han får tilbake kula og spiller støtte til Mkhitaryan isteden. Armeneren er iskald, og setter sitt femte på seks EL-kamper!

9: Lignende mulighet for gjestene. Et langt oppspill når nesten frem til Teodorczyk, men Romero er våken.

7: Nesten for United. Zlatan mottar en lang pasning ute til høyre og slår inn. Ruben Martinez snapper ballen rett foran Rashford.

4: Roet seg litt foran målene nå. To aggressive lag som vinner ball fra hverandre på midten

2: Anderlecht med et forsøk fra distanse. Det bølger frem og tilbake her.

1: Dommer blåser kampen i gang og United tar avspark ved Zlatan, og går rett i angrep. Carrick finner Mkhitaryan i mellomrommet og armeneren flikker i gjennom til Lingard ute til høyre. Kantspilleren slår inn foran mål, men Mbodj får klarert like foran Ibrahimovic.

20.52: United stiller med Mkhitaryan bak Zlatan på topp, og med Rashford som brytende spiss ute til venstre. Lingard på høyre.

Du kan se det avgjørende kvartfinaleoppgjøret på MAX i Norge, Kanal 9 i Sverige og 6´eren i Danmark.

FØR KAMP:

20.41: Mourinho forklarer endringene slik:

– Vi er glade for å ha Rooney, en rutinert spiller, på benken. Vi kan komme til å trenge ham. Luke er en mer offensiv spiller enn Matteo, og har dessuten friskere bein. Vi går ut offensivt, selv om det ble 1-1 borte, sier portugiseren til BT Sports.

– Herrera kan ikke spille hver eneste kamp. De eneste som gjør det er Bailly og Rojo, som er de to eneste midtstopperne vi har. Vi møtte ligaens beste lag på søndag, og det er viktig å rotere litt. Søndag har vi enda en viktig kamp mot et lag som har fått en ukes hvile, fortsetter han.

0: For Anderlechts del er altså toppscorer Lukasz Teodorczyk tilbake, og erstatter Isaac Kiese Thelin. Det betyr at de stiller noe sterkere enn i bortekampen, selv om

0: Parallelt spilles tre andre kamper. Her er ståa:

Genk (2 – 3) Celta Vigo

Besiktas (1 – 2) Lyon

Schalke 04 (0-2) Ajax

0: Martial, en annen spiller som har fått mye kritikk i det siste, er for øvrig tilbake i troppen. Franskmannen kan gjøre en forskjell, problemet er at man aldri vet når han slår til.

0: En tillitserklæring til Luke Shaw? Den utskjelte venstrebacken får altså sjansen fra start i det Mourinho regner som en av sesongens hittil viktigste kamper. Ting kan tyde på at vår unge venstrebackjuvel likevel blir beholdt i sommer.

0: Tre United-spillere står i fare for å måtte stå over en eventuell semifinale dersom de får gult kort i kveld. De tre er Herrera, Bailly og Mkhitaryan.

0: Herrera, de Gea, Young, Darmian og Fellaini er de fem som får hvile etter kampen mot Chelsea søndag. Inn kommer Shaw, Carrick, Mkhitaryan, Romero og Zlatan.

Ettersom flere av spillerne på banen kan spille i ulike posisjoner, gir ikke laguttaket noen spesielt god indikasjon på hvordan United stiller formasjonsmessig. 4-4-2 eller 4-2-3-1 er de mest sannsynlige alternativene – Enten Rashford på kant, eller i tospann med Zlatan på topp.

Her kan du lese hva som ble sagt og skrevet før kampen, og her kan du lese deg opp på hvem som dømmer oppgjøret, historikk mellom lagene og mye mer.

Har du fått med deg disse sakene?