U18: Avgjorde mot ulvene

Wolverhamptons U18-lag hadde vunnet fem kamper på rad, og var altså i form, men United vant 1-0 på bortebane mot ulvene likevel.

Charlie McNeill scoret Uniteds mål, etter forarbeid av navnebror Charlie Wellens.

Seieren befester Uniteds posisjon på toppen av tabellen i U18-ligaen. Neil Ryans lag er nå tre poeng foran Liverpool (United har én kamp mindre spilt), seks poeng foran Wolverhampton og sju poeng foran byrival City (som har to kamper færre spilt enn United).

Rolig åpning

De virkelig store sjansene uteble, kanskje, men United var helt klart det beste laget i starten av kampen.

Wolves forsvarte seg godt, og med mange mann, men de kom seg nesten ikke ut av egen banehalvdel.

Uniteds største sjanse den første halvtimen gikk til Iestyn Hughes, som plutselig endte opp med ballen i god scoringsposisjon, men dessverre traff han ikke skikkelig, og det hadde nok vært en fordel om det var en angrepsspiller og ikke en back som endte opp med akkurat den muligheten.

IESTYN HUGHES: Bedre til andre ting enn til å score mål.

Flere sjanser på slutten av førsteomgangen

Det siste kvarteret av første omgang ble helt annerledes enn de to første, for plutselig kom sjansene.

Charlie Savage hadde en brukbar skuddmulighet som endte med at ballen traff nettveggen, mens navnebror Charlie McNeill hadde et godt skuddforsøk som ble blokkert og endte med hjørnespark. Det hjørnesparket igjen ble headet like utenfor av Martin Svidersky, kanskje det nærmeste United kom i førsteomgangen.

Samtidig var ikke Wolves ufarlige heller. De skapte lite i førsteomgangen, men endte opp med to farlige muligheter likevel. Den første kom etter en Rhys Bennett-feil på midtbanen som endte opp med at Lee Harkin kom alene med Dermot Mee i United-buret, men heldigvis gikk skuddet hans utenfor. Den andre kom etter litt kaos i United-boksen mot slutten, men til slutt fikk en i alle fall avverget.

Det stod målløst etter første omgang.

NÆRMEST I FØRSTEOMGANGEN: Martin Svidersky.

United avgjorde

Andreomgangen startet i likhet med den første ganske rolig, så det første som egentlig er verdt å skrive om er vel egentlig Uniteds mål i kampens 62. minutt.

Marc Jurado hadde ballen på høyresiden, og fikk levert den inn til Charlie Wellens. Høyrevingen klarte å plukke ut Charlie McNeill inne foran mål, og McNeill beholdt roen og klarte å komme seg til en avslutning fra kort hold, og det gikk som det gjerne gjør når McNeill er i scoringsposisjon: mål.

Dermed stod det 1-0 til United.

Etter hvert kom Dillon Hoogewerf og Isak Hansen-Aarøen inn for de to viktigste aktørene i Uniteds ledermål, Charlie Wellens og Charlie McNeill, mens Alejandro Garnacho kom inn for Noam Emeran. De bidro til å få litt mer tempo inn i Uniteds angrepsspill, men United skapte ikke så mye på slutten – og heldigvis gjorde ikke Wolves det heller. Det endte 1-0 til Neil Ryans lag.

JUBELSCENER: United etter det som skulle vise seg å bli det avgjørende målet.

Wolverhampton 0–1 (0-0) Manchester United

U18 Premier League
Sir Jack Hayward Training Ground

Mål: 0-1 Charlie McNeill (62.).

Manchester United: Dermot Mee – Marc Jurado, Rhys Bennett, Björn Hardley, Iestyn Hughes – Martin Svidersky, Charlie Savage – Charlie Wellens (Dillon Hoogewerf, 65.), Zidane Iqbal G, Noam Emeran (Alejandro Garnacho, 82.) – Charlie McNeill (Isak Hansen-Aarøen, 74.).
Ubenyttet innbytter: Johan Guadagno.

LIVE:

(Her oppdaterer vi med det aller viktigste fra kampen – stilling, mål, bytter, røde kort, osv.)

1: Kampen er i gang.

14: Ganske sjansefattig start på kampen, men United har helt klart vært best her, i alle fall.

30: United får sin kanskje største sjanse hittil da Iestyn Hughes plutselig ender opp med ballen noen meter fra mål, men dessverre viste han hvorfor han er back og ikke angrepsspiller der.

36: Plutselig en kjempesjanse for Wolves. En Rhys Bennett-feil gjør at Lee Harkin er alene gjennom, men avslutningen hans går like utenfor. Like etterpå får Charlie Savage en brukbar avslutningsmulighet for United også – går like utenfor.

41: Mange muligheter nå, først McNeill-skudd som ble blokkert, og nå en Svidersky-heading utenfor etter hjørnespark.

PAUSE. United klart best, men Wolves minst like nært mål. Det tok seg opp mot slutten etter en rolig start.

46: Andre omgang er i gang på Wolves’ treningsanlegg.

61: Rolig det første kvarteret i denne omgangen også. United sliter med å bryte gjennom et Wolves-lag som forsvarer seg med mange spillere.

62: MÅL! Der kom målet! Charlie McNeill scorer etter å ha fått ballen fremfor mål, og han gjør en god jobb med å komme seg til et skudd der. Han fikk ballen fra høyreving Charlie Wellens, som igjen fikk ballen av høyreback Marc Jurado.

65: BYTTE: Dillon Hoogewerf kommer inn for Charlie Wellens.

74: BYTTE: Isak Hansen-Aarøen kommer inn for målscorer Charlie McNeill.

82: BYTTE: Alejandro Garnacho kommer inn for Noam Emeran.