– Uforståelig at VAR ikke rydder opp

Tidligere FIFA-dommer Svein-Erik Edvartsen med kraftig kritikk mot Craig Pawson (VAR).

Det er mange grunner til at United tapte mot Crystal Palace.

De fleste av de grunnene handler om oss selv – United skapte ikke nok farlige målsjanser, og vi var ikke effektive nok ved de anledningene vi klarte å produsere det. I tillegg var vi for svake defensivt i de to situasjonene som endte med Palace-scoring.

Uansett er det ikke til å komme bort fra at United nok også ble bortdømt mot Crystal Palace, gjennom to helt avgjørende situasjoner. Solskjær var også kritisk, noe en kan lese mer om her.

Situasjon 1:

Først skulle Gary Cahill tilsynelatende blitt utvist da han hindret Anthony Martial på ulovlig vis, i en situasjon hvor franskmannen ville vært helt alene gjennom.

TV 2-ekspertkommentator Jesper Mathiesen mente det absolutt kunne vært rødt, og fikk også støtte fra studio.

Roy Hodgson mente at det ikke var rødt kort, og ga en snodig forklaring på det.

Motpart Ole Gunnar Solskjær var helt tydelig på at det skulle vært rødt kort, og han fikk også støtte fra mer faglig hold, nemlig tidligere FIFA-dommer Svein-Erik Edvartsen.

– Dette er klart rødt for å hindre en åpenbar scoringsmulighet. (…) Uforståelig at ikke VAR rydder opp, skrev Edvartsen.

Situasjon 2:

I andreomgangen, før United til slutt fikk straffespark, så ble United også tilsynelatende snytt for et ganske klart straffespark, hvor VAR (Craig Pawson) valgte å ikke gripe inn fordi den ifølge ham ikke var soleklart nok.

Solskjær delte ikke den meningen, og fikk støtte fra TV 2-gjengen.

– Det er så feil at det er helt håpløst, sa Brede Hangeland om straffeavgjørelsen. Svein-Erik Edvartsen mener også at det skulle blitt blåst straffespark – og at Craig Pawson burde grepet inn.

– Dette er straffe og gult kort for å frata motparten positiv angrepsmulighet. Ikke rødt for å hindre åpenbar scoringsmulighet pga posisjonen til Palace-spillerne. Holdingen starter utenfor, men fortsetter innenfor. Derfor straffe. Merkelig at VAR/dommer ikke rydder opp, skriver Svein-Erik Edvartsen om denne situasjonen.

Vi får dessverre aldri vite om United ville ha scoret på akkurat det straffesparket.