UEFA-presidenten vil gi ny vei til Champions League

Slik regelen er nå er det bare vinneren av turneringen som får nye muligheter gjennom Champions League. Det kan det bli en slutt på.

Hadde det nye regelforslaget til UEFA-presidenten vært gjeldene forrige sesong hadde Manchester United kunnet forberede seg på et nytt eventyr i Europas gjeveste turnering. 

Men, ettersom Manchester United ikke fikk den viktige fjerdeplassen, og heller ikke gikk til topps i noen av cupene som gir Champions League-spill ble det deltakelse i turneringen på Europas nest øverste hylle på United kommende sesong.

I et intervju gjort i UEFAs hovedkvarter i Nyon sier president Aleksander Ceferin at idéen om «å beskytte lag som når langt» i turneringen vurderes fra kommende sesong, skriver The Times.

TROFÉBÆREREN: UEFA-president Aleksander Ceferin er mannen som overleverer det gjeve troféet til det vinnende lags kaptein når finalen er over.

Rent konkret går forslaget ut på å belønne de åtte beste (alle kvartfinalistene) med en plass i påfølgende sesongs Champions League. 

– Vi vil gjerne beskytte lag som Ajax fra årets turnering, eller Monaco og Leicester fra tidligere. Ajax spilte i semifinalen i år, men er nødt til å selge spillerne sine fordi de ikke vet om de skal spille i Champions League neste sesong, sa Ceferin.

Slik regelen er nå er det bare vinneren av turneringen som kvalifiserer seg til neste utgave Champions League.

Ceferin understreker imidlertid at det bare er et forslag.

– Jeg tror ikke vi burde beskytte for mange klubber, men noen, hvis ikke blir turneringen for lukket. En idé er å beskytte klubber som når langt i turneringen, slik at de kan delta også neste år. Men det er fortsatt bare et forslag, vi skal ha et møte om det med representanter fra klubber og ligaer den 11. september.

VILLE HOLDT TIL NY DELTAKELSE: Ajax-eventyret så både Juventus og Real Madrid forlate utslagsrundene slukøret. En slik prestasjon ville, med den nye regelen, sikret en plass for Ajax i Champions League 2019/20.

Etter Football Leaks-skandalen ble det også spekulert i om noen klubber ønsket å bryte ut i en superliga for de beste europeiske klubbene. Men UEFA-presidenten var svært tydelig da tematikken kom opp.

– En superliga vil ikke skje må mitt skift.

Les også forslaget Edwin van der Sar støtter: Champions League kan øke med 16 lag