Uavgjort på Carrington

Paul McGuinness' (bildet) U18-mannskap snudde 0-1 til 2-1-ledelse i lørdagens Academy League-oppgjør mot Liverpool, men måtte til slutt nøye seg med poengdeling.

Gjestene tok ledelsen etter 13 minutters spill, men ble raskt sendt ned på jorden igjen etter to kjappe svar fra Federico Macheda (bildet til høyre) i det 14. og det 17. minutt.

En klumsete takling av Scott Wootton fire minutter ut i 2. omgang, førte deretter til straffespark og utlikning for Liverpool, og siden spilte begge lag seg til muligheter som kunne ha avgjort oppgjøret i den ene eller andres favør.

United kan ha god grunn til å føle seg snytt, ettersom kampens dommer valgte å lukke ørene for tre meget godt funderte appeller om å blåse straffespark.

Oppgjøret startet med flere knallharde dueller og ditto taklinger, og det skulle også vise seg å bli melodien gjennom samtlige 90 minutter. Ingen av lagene fikk tid eller rom med ballen, og dommerens fløyte var så flittig i bruk at den sannsynligvis ble overlatt skraphandleren ved kampslutt.

At gjestene skulle ta ledelsen var naturligvis ikke med i forhåndsplanleggingen, men det var det som skjedde da Liverpools høyreving David Amoo fosset forbi Oliver Gill, og la 45 grader tilbake til Ellison. Avslutningen hans, et hardt, lavt skudd, overlistet Gary Woods akkurat såvidt det var.

Men det skulle gå mindre enn 60 sekunder før United var à jour etter flott angrepsspill. Reece Brown og Cameron Stewart kombinerte fint oppover høyresiden og involverte snart Davide Petrucci. Italienerens presise overlegg mot bakre stolpe ble deretter møtt like presist av Macheda, som viderebefordret ballen til nettmaskene med en flott volley.

Denne scoringen satte virkelig fart i hjemmelaget, og det skulle bare gå ytterligere tre minutter før ledermålet var et faktum. Nok en gang var det Macheda som avsluttet, denne gang etter et instinktivt løp og kjapt skudd. Liverpool-forsvarer Wisdom burde selvfølgelig ha visst bedre enn å slippe Machedas avslutning mellom beina sine, for det etterlot keeper Bouzani med null sjanse til å se utgangen. Dermed ble sisteskansen stående som hjelpeløst vitne mens ballen rullet inn i bortre hjørne.

Snytt for straffe – 1

Begge lag kom til halvsjanser utover i omgangen, United med langskudd fra Petrucci og James, og Liverpool med en heading av Ellison. Likevel er det en situasjon sekunder før pause som vil bli husket aller best, fordi den hindret United muligheten til å gå opp i 3-1 via straffemerket. Cameron Stewarts overlegg fra høyre ble nemlig møtt av scouser-forsvarer Ayala, som slo ballen unna ved hjelp av knyttneven. Pipeblåseren? Han fant det ikke bryet verdt å dømme noe annet enn corner.

Høyreback Reece Brown, som hadde haltet gjennom omgangens siste minutter etter å ha blitt taklet stygt av målscorer Ellison – uten reaksjon fra dommeren – forble i garderoben da lagene tok fatt på 2. omgang. Han ble erstattet av Robert Brady som tok plass på høyrekanten, mens Stewart ble flyttet ned på backplass. Dessverre skulle innbytter Brady være uheldig med sin første involvering, og ballen falt ned hos Liverpool-kaptein Adam Pepper. Den unge scouseren grep gavepakken med begjær og stormet inn i feltet, hvor han ble meid ned av en totalt feilkalkulerende Scott Wootton. Straffesparket var soleklart, og Pepper krydret selv muligheten fra 11-metersmerket ved å sende Woods til det ene hjørnet og ballen til det andre.

Snytt for straffe – 2

Begge lag kjempet seg til scoringsmuligheter utover i en stadig mer oppstykket 2. omgang, mens dommeren benyttet tiden til halvforsøk på å kjøle ned temperaturen ved hjelp av gule kort – og ytterligere ignorering av straffeappeller. Tre av kortene gikk til gjestene og to til United (Norwood og Brady), uten at det syntes å hjelpe stort. Det gjorde heller ikke avgjørelsen om å nekte hjemmelaget straffe etter nok en klar forseelse i Liverpool-feltet. «Kiko» Macheda var i ferd med å skape rom for en avslutning da han klart, tydelig og bestemt ble lagt i bakken av Shane O’Connor. Scouseren var ikke en gang i nærheten av ballen. Straffespark? Neida….

Snytt for straffe – 3

Macheda var ikke istand til å fortsette etter «ikke-straffen», og ble erstattet av Nicky Ajose. Ettersom Joshua King nettopp var kommet inn for Evandro Brandao, ble Uniteds spissduo nå dannet av to par friske bein, og begge de to nykommerne skulle komme svært nær å skaffe rødtrøyene det seiersmålet laget hadde fortjent. King fikk dessverre ikke skikkelig treff da målet plutselig ble stående åpent som følge av en keepertabbe, mens Ajose ble offer for dommerens steile uvilje mot å dømme straffe i Uniteds favør. Idet han skar inn fra venstre, ble Ajose sparket rett ned av Irwin. I likhet med sin lagkamerat ved den forrige straffesituasjonen var ikke Liverpool-forsvareren i nærheten av ballen. Likefullt bestemte dommeren seg for å blåse for corner, og alle innså at dette ikke var Uniteds dag…

Etter dagens kamper i Academy League er stillingen uendret i tabellteten. Manchester City topper med 23 poeng etter 3-1 over Stoke, mens Liverpool og United følger på andre- og tredjeplass med henholdsvis 19 og 15 poeng. United har én kamp til gode på de to tetlagene.

Hele tabellen kan du se her.

United – Liverpool 2-2 (2-1)

13. min.: 0-1 Ellison 14. min.: 1-1 Macheda 17. min.: 2-1 Macheda 49. min.: 2-2 Pepper (str.)

United: Gary Woods; Reece Brown (Robert Brady, 46), Kenny Strickland , Scott Wootton, Oliver Gill; Cameron Stewart, Matt James, Davide Petrucci, Oliver Norwood; Evandro Brandao (Joshua King, 66), Federico Macheda (Nicky Ajose, 73).

Uben.innb.: Conor Devlin, Chris Curran.

Kilde: United Youth