Uavgjort mot Sunderland

Nicky Ajose (bildet) scoret to mot Mackems.

Den 17 år gamle angriperen fra Bury så lenge ut til å bli matchvinner etter å ha snudd 0-1 til 2-1-ledelse i løpet av ni minutter tidlig i 2. omgang, men så tabbet keeper Conor Devlin seg ut i sluttminuttene og Sunderland utliknet til 2-2.

Det var et resultat hjemmelaget hadde mest grunn til å si seg tilfreds med, for det var United som førte det meste av kampen og også skapte flest målsjanser. Men så var det dette med å ta mulighetene når de byr seg. Det var det altså bare Nicky Ajose som klarte.

Hjemmelaget best igang

Sunderland tok ledelsen i oppgjøret allerede etter ni minutters spill da Matthew Fletcher kaet til fra 25 meters hold, et skudd keeper Devlin hadde under full kontroll inntil ballen sneiet innom Reece Brown. Dermed endret den retning akkurat nok til å sette Uniteds sisteskanse ut av spill.

Men United lot seg ikke skremme. Tvert imot skrudde laget opp tempoet og begynte å skape sjanser, deriblant ved Oliver Norwood som fremtvang en glitrende redning fra vertenes keeper, Michal Misiewicz.

Utlikning og ledelse

Først tre minutter ut i 2. omgang ble det tellende resultat av rødtrøyenes overtak. Etter godt forarbeide av Evandro Brandao, vrikket Nicky Ajose seg i posisjon før han banket ballen opp i nettaket fra fem meter.

Ni minutter senere var det så klart for nok en scoring, denne gang etter et langt utspill fra keeper Devlin og videreflikk av Joshua King. I neste øyeblikk lobbet Ajose kaldt og rolig over en utrusende Sunderland-keeper fra 17-18 meters hold.

Deretter var Joshua King to ganger nære ved å øke til 3-1, først med en kanon som ble tatt godt hånd om av keeper, og senere med en heading i stolpen. Men ballen ville ikke inn flere ganger. Det skulle altså koste United dyrt.

Kattene smyger seg tilbake

Etter et trippelbytte like etter timen, kom Sunderland sterkere utover i omgangen og truet flere ganger med utlikning. Da de endelig lyktes fire minutter før full tid, var det slett ikke ufortjent. Målet burde imidlertid vært unngått, men da Conor Devlin mistet ballen rett i beina på Ryan Noble, var det ingen vei tilbake. Sunderland-spilleren takket og bukket, og banket ballen inn i det tomme buret.

Kampfakta

Sunderland 2-2 Manchester U

09. min.: 1-0 M.Fletcher 48. min.: 1-1 Ajose 57. min.: 1-2 Ajose 86. min.: 2-2 Noble

Uniteds lag: Conor Devlin; Scott Moffatt (Tom Thorpe, 20.), Reece Brown, Scott Wootton, Joe Dudgeon; Cameron Stewart, Oliver Norwood, Matt James, Evandro Brandao, Joshua King, Nicky Ajose.