Uavgjort i «mini-derbyet»

United-reservene ledet en stund 2-0.

Deretter måtte Ole Gunnar Solskjærs elever se et sterkt City-lag komme tilbake og kapre det ene poenget, og det på straffespark i kampens siste minutt.

Verre enn at seieren glapp, var likevel skaden på Ritchie De Laet, som etter vel 70 minutters spill ble liggende etter en duell med en City-spiller. Det endte med at han måtte bæres av banen.

For øyeblikket kjenner vi ikke til skadens art eller omfang, men ifølge øyenvitner så det ikke pent ut.

SISTE: Ritchie De Laet forlot stadion på egenhånd, utstyrt med krykker.

Her følger oppdateringen fra kampen (basert på tekst- og korte telefonmeldinger):

Det meldes om fine spilleforhold på Moss Lane. Litt kjølig i Altricham, men oppholdsvær.

OBS: Før kampstart er det blitt foretatt én endring på Uniteds lag i forhold til det som opprinnelig sto på dommerkortet: Scott Wootton erstatter Craig Cathcart i midtforsvaret, foreløpig uten at vi kjenner årsaken til byttet.

—————————————————————————————————————————————–

City åpnet kampen best og spilte seg til tro, tre halvsjanser i løpet av de 10-12 første minuttene. United så ut til å ri av noe av stormen, men så, etter 16 minutters spill, var City på farten igjen og tvang United-keeper Ron-Robert Zieler ut i en dobbeltredning.

21. min.: 1-0 til United ved Reece Brown! Keeper Zielers mirakelinngripen får umiddelbar effekt på resten av laget. Oliver Norwoods frisparkfot finner hodet på Wesleys lillebror, og dermed er United i ledelsen – egentlig i strid med spillets gang, men hvilken rolle spiller vel det?

Scoringen har satt ny fart i hjemmelaget, og kampen er i ferd med å endre karakter.

28. min.: 2-0 – denne gang ved Will Keane, som hælsparker ballen i mål! Denne gutten er virkelig i siget for tiden. Sist helg ordnet han ett poeng for U18, og på mandag kom han fra benken og ordnet 1-0-seier over Stockport i Manchester Senior Cup. Nå er han altså på farten igjen og setter inn 2-0 etter fint forarbeide av Mame Biram Diouf. Senegaleseren kunne ha avsluttet selv, men valgte isteden den mer uegoistiske varianten.

33. min.: 2-1 ved Nimely. City slår tilbake. Treffer først tverrliggeren etter en corner, og så er Alex Nimely fremme på returen. Dermed står kampen igjen og vipper i Altrincham.

Pause.

Ett bytte i pausen: Cameron Stewart inn for Mame Diouf. Den tidligere Molde-spilleren haltet litt mot slutten av første omgang, men vi får håpe at det ikke er snakk om noe alvorlig.

Småskummelt ved et par anledninger i starten av 2. omgang. City er frempå ved målscorer Nimely, som to ganger skyter til side for mål. United overlever, så vidt det er. Skal det fortsette, må denne Nimely holdes i ørene; hvis ikke, kan det gå riktig ille.

60. min.: Idet det gjenstår en halvtime å spille, har kampen utviklet seg til å bli en stillingskrig. Dersom dette resultatet står seg kampen ut, vil United ha økt sin tabelledelse til fem poeng. Skulle City derimot snu det hele på hodet, vil det være lyseblått på tabelltoppen innen vi alle tar kvelden.

65. min.: Bytte for United – Febian Brandy inn for Obertan. Sistnevnte åpnet kampen på høyrekanten, men byttet ganske snart side med Norwood. Han har i kveld igjen vist frem både teknikk og hurtighet, men uten at det har resultert i noe særlig mye konstruktivt.

70. min.: Ritchie De Laet får seg en kraftig smell i en duell om ballen. Går i bakken og blir liggende. Det ser stygt ut, og ender med at belgieren må bæres av banen. Han erstattes av Magnus Eikrem. Dermed trekkes Corry Evans ned i midtforsvaret.

Plutselig oppstår det sjanser igjen, og det på begge sider av banen. City er først frempå, men James Poole skyter over fra god posisjon. Deretter må City-keeperen i aksjon med en enhåndsredning for å stoppe en heading fra Scott Wootton.

Vi er inne i det siste kvarteret på Moss Lane, og City presser på for et utlikningsmål.

Zieler er god å ha mellom stengene for et United-lag som blir tvunget dypere og dypere og to ganger redder på streken.

90. min.: Straffe til City! Brown er uheldig og handser liggende. Andrew Tutte setter inn utlikningen.

Fem minutters tilleggstid…..

Magnus Eikrem med to gode skuddforsøk som begge blokkeres.

SLUTT Kampen blåses av.

Det ender altså 2-2 mellom United og City, et resultat United tross alt må si seg mest fornøyd med. Riktignok er det alltid like surt å miste en seier i sluttminuttene, men det er ikke til å komme fra at City totalt sett var det beste laget. Etter en jevnspilt førsteomgang, tok de lyseblå tak i det meste etter pause, og kunne med litt hell ha funnet nettmaskene ved flere anledninger.

Allikevel, resultatet betyr at United fortsetter som topplag i reservelagsligaen, med City på andreplass.

KAMPFAKTA

United (2) – (1) City

21. min.: 1-0 Brown 28. min.: 2-0 Keane 33. min.: 2-1 Nimely 90. min.: 2-2 Tutte (str.)

Gult kort: Brown

Uniteds lag: Ron-Robert Zieler, Reece Brown, Scott Wootton, Ritchie De Laet (Magnus Eikrem, 75.), Oliver Gill, Gabriel Obertan (Febian Brandy, 66.), Rodrigo Possebon, Corry Evans, Oliver Norwood, Will Keane og Mame Biram Diouf (Cameron Stewart, 46.)

Uben.innb.: Conor Devlin,