Uavgjort for U18

Kaptein Matthew James (bildet) scoret ett av målene da Uniteds U18-mannskap spilte uavgjort 2-2 mot Tottenham i en treningskamp på Carrington.

Gjestene fra London hadde skaffet seg en, etter spill og sjanser, ufortjent 2-0-ledelse, da den engelske U17-representanten var på pletten og reduserte halvveis ut i 2. omgang.

Deretter dukket U16-spilleren John Cofie opp med pannebrasken og dunket inn utlikningsmålet seks minutter før full tid.

Ufortjent baklengs

Under vanskelige spilleforhold åpnet de unge rødtrøyene kampen klart best. Spissen Evandro Brandão var et stadig uromoment for Spurs-forsvaret og må anses som uheldig som ikke fikk uttelling da han først var frempå med en lobb i tverrliggeren og deretter med et skudd som smalt i stolpen.

Men som så ofte før; når ett lag presser, så scorer gjerne det andre. United-keeper Gary Woods måtte nøye seg med å halvklare et Spurs-forsøk, og dermed var en av de hvitkledde frempå og omsatte returen. Dermed sto det 0-1 til pause.

Spurs dobler

I 2. omgang jevnet spillet seg mer ut, og etter 58 minutter tok manager Paul McGuinness sjansen på et trippelbytte. Dette fikk imidlertid ingen umiddelbar positiv virkning, for de tre nye var knapt blitt varme i trøyen før Spurs gikk hen og doblet ledelsen etter et sololøp gjennom United-forsvaret. Dermed begynte det å se stygt ut for hjemmelaget.

Redusering…

Situasjonen ble imidlertid langt lysere da Matty James, på skikkelig kapteinsvis, tok saken i egne hender, overrumplet Spurs-forsvaret med et sterkt løp, og skrudde et perfekt timet gjennomspill rundt keeper.

United startet nå jakten på utlikningsmålet, og var nære ved å lykkes da innbytter Robbie Brady satte ballen i stolpen etter en flott forsering.

…og utlikning

Paul McGuinness fant tiden moden for å gå i strupen på motstanderne, og foretok ytterligere fire innbytter. Én av de nyankomne, John Cofie, skulle altså få æren av å fastsette resultatet til 2-2. Den 16 år gamle spissen må imidlertid takke Chris Curran for muligheten, for det var Curran som sto for det flotte forarbeidet ved først å vinne en løpsduell og deretter legge en perfekt crossball etter å ha rundet backen sin.

Ifølge rapportene spilte Matty James en strålende kamp på midtbanen, og det samme gjorde Oliver Norwood og italienske Davide Petrucci. Joe Dudgeon gjorde jobben på venstrebacken, mens keeper Gary Woods skal ha kreditt for tre meget gode redninger.

Uniteds lag: Gary Woods; Kenny Strickland (Ryan Tunnicliffe), Oliver Gill, Scott Wootton, Joe Dudgeon (Zeki Fryers); Cameron Stewart (Robbie Brady), Oliver Norwood (ukjent prøvespiller), Davide Petrucci (John Cofie), Matty James, Nicky Ajose (Chris Curran); Evandro Brandão (Federico Macheda).

Kilde: United Youth