Uavgjort for U18

To scoringer av Danny Welbeck-(bildet) etter pause sendte United i ledelsen med 2-0 på Carrington lørdag formiddag, men Liverpool svarte og knep det ene poenget i en dramatisk og spennende kamp.

Etter en målløs førsteomgang, der de to keeperne spilte hovedroller på hver sin side av banen, fant United omsider åpningen etter 53 minutter spill.

Daniel Drinkwater gjorde en god jobb med å tre ballen igjennom til Danny Welbeck, som lokket en scouser-forsvarer til å foreta et tidlig taklingsforsøk. Samtidig dro Welbeck ballen tilbake, før han kaet den utagbart ned i hjørnet. En strålende prestasjon av Englands U17-spiller.

2-0-målet var ikke mindre overbevisende. Denne gang mottok han ballen med ryggen mot mål, tok én touch med høyrefoten, og banket deretter ballen inn i hjørnet med den venstre.

Så rakner det

På dette tidspunkt tydet det meste på at juniorene var på vei mot sin 10. seier for sesongen. Men slik skulle det ikke gå, for Liverpool nektet å gi opp.

Med sine hurtige spisser, skapte de problemer for et mer og mer nervøst hjemmeforsvar, som snart skulle knekke sammen under presset.

Først lyktes Nathan Eccleston med sitt reduseringsforsøk da han lurte seg inn ved første stolpe og satte ballen i mål, og deretter fullførte tyske Marvin Pourie opphentingen ved å banke inn en fantastisk volley.

Redning på streken

I hektiske sluttminutter kunne det gått begge veier. Nærmest var Federico Macheda, som fire minutter før full tid tilrev seg ballen i midtsirkelen. Han stormet mot mål og rundet Liverpool-keeperen, men måtte til slutt konstatere at avslutningen ble headet unna på streken.

Deretter presset gjestene på, uten at United-forsvaret lot seg overliste flere ganger.

På bakgrunn av spille- og sjansefordelingen var 2-2 et ok resultat, men tatt i betraktning motstanderen – og ikke minst 2-0-ledelse hjemme på eget gress – må poengdeling karakteriseres som en aldri så liten skuffelse.

United: Woods, Moffatt, Dudgeon (Macheda, 46.), James, Strickland, C. Evans, Eikrem (Norwood, 80.), Drinkwater, Welbeck, Bryan (Galbraith, 58.), Stewart. Uben.innb.: Gill, Brandao

Kilde: ManUtd.com