TØFF OPPGAVE: Japan og Shinji Kagawa må slå Colombia for å ha muligheter til å avansere

Uavgjort for vraket Kagawa

Kagawa kom bare inn som innbytter da Japan ikke klarte å slå ti mann.

Det har ikke vært noen utpreget god start på verdensmesterskapet for Shinji Kagawa, og slik det ser ut nå ser det ikke ut til at VM vil vare så fryktelig lenge for 25-åringen heller.

I Japans første kamp snudde Elfenbenskysten fra 0-1 til 2-1, og Kagawa slet med å få til så veldig mye i venstrekantrollen han også på landslaget må nøye seg med.

Faktisk slet han såpass at han noe overraskende ble vraket av landslagssjef Alberto Zaccheroni til det viktige oppgjøret mot Hellas, der kun seier egentlig var godt nok. I en noe søvndyssende første omgang var den største begivenheten at gjentatt uforsiktighet kostet Kostas Katsouranis dyrt. Den greske kapteinen ble utvist i det 38. minutt, og alt lå til rette for japansk seier.

Til tross for Japans problemer med å skape noe særlig fremover så kom ikke Kagawa inn i pausen. I stedet kom Yasuhito Endō inn, uten at det forandret på stort. Kagawa kom inn i det 57. minutt. Selv om United-spilleren ikke forandret kampbildet noe, så stod han bak Japans største sjanse da han med en glimrende pasning åpnet opp det greske forsvaret, før ballen ble lagt inn fremfor mål der Ōkubo (som var mannen som spilte fra start i stedet for Kagawa) burde scoret.

Men det ble 0-0 etter tappert forsvarsspill av Hellas, og Japan er avhengig av hjelp for å avansere. De må uansett slå Colombia (som allerede er videre) i siste kamp, i tillegg til at Elfenbenskysten ikke må slå Hellas. Hvis de to tingene slår til vil målforskjellen avgjøre Kagawas videre VM-skjebne.