Uavgjort i sesongens siste kamp

REFERAT: Det endte 1-1 på St. Mary’s.

Det var ikke særlig mye å spille for for verken Southampton eller Manchester United hadde da de barket sammen på St. Mary’s søndag ettermiddag – sett bort i fra at United-seier, Tottenham-tap og Arsenal-seier i cupfinalen ville gitt United Europa League-spill til neste sesong.

Det er nå helt uaktuelt, etter både Tottenham-seier og 1-1 for United.

Det var Rickie Lambert som sendte gjestene i ledelsen i førsteomgang, før Juan Mata utlignet for United ved et nydelig frispark etter sidebytte.

[poll id=»79″]Åtte endringer

Ryan Giggs gjorde åtte endringer på laget som vant komfortabelt over Hull i midtuken. Backrekken bestående av Antonio ValenciaChris Smalling, Phil Jones og Alexander Büttner ble erstattet av rutinerte Rio FerdinandNemanja VidicPatrice Evra mens Chris Smalling ble flyttet ned på back. Mot Hull var det Michael Carrick og Marouane Fellaini som utgjorde den sentrale midtbanen, mens Giggs søndag heller satset på Darren Fletcher og Juan Mata. Og på spissplassen startet Robin van Persie og Danny Welbeck i stedet for unge Tom Lawrence og James Wilson.

Treg start

Innledningsvis var det lite eller ingenting å melde om fra den nyklipte gressmatta på St Mary’s, bortsett fra et par hjørnespark, et halvhjertet distanseskudd fra Southamptons Victor Wanyama og «20 Times» fra bortseseksjonen.

I det 21. spilleminuttet kombinerte begge de United-aktuelle Southampton-spillerne Adam Lallana og Luke Shaw. Angrepet endte med at Lallana slo inn på hodet til Shaw, men 19-åringens heading gikk like over målet til De Gea.

Gjestene går opp i ledelsen

Syv minutter etterpå kom kampens første ordentlige mulighet. Rickie Lambert knuste Nemanja Vidic i hodeduell like utenfor 16-meteren og headet ballen ned til Adam Lallana. Vidic fikk seg en smell i nesen i duellen og måtte ned for telling, men Mike Dean lot spille gå videre og Lallana sendte Lambert fri. Alene med De Gea gjorde han alt rett og smalt ballen kontant bak en sjanseløs spanjol.

11 minutter før halv tid var det Chris Smalling som fikk muligheten fra distanse. Welbeck vant en hodeduell i Southamptons 16-meter, og ballen trillet ut i mellomrom hvor Smalling kom på et stormløp, 24-åringen smalt til med flat rist, men ballen gikk noen meter utenfor Boruc’ mål.

Mata utligner

Etter muligens sesongens verste omgang mot tabellnaboen startet andreomgangen mye bedre enn de første 45 spilte minuttene. Åtte minutter etter sidebytte mottok gjestene et frispark fra om lag 20 meter. Det tok heldigvis Juan Mata seg av. Spanjolen sendte ballen over muren og bak en måpende Arthur Boruc.

12 minutter etterpå kunne Darren Fletcher ha sendt United i ledelsen. Smalling svingte inn et innlegg som traff hodet til skotten, men forsøket gikk like utenfor Southampton-buret.

Lite skjer…

Og mens United-supporterne gikk i feiretog på tribunen på St Mary’s, fikk Welbeck nesten muligheten til å avgjøre kampen og gjøre United til ligaenes beste bortelag. Michael Carrick sendte en lang ball inn i bakrom hvor Welbeck kom stormende inn, men Southampton-stopper José Fonte rakk akkurat å komme inn for å klarere den løse ballen.

Dermed endte det 1-1 på St. Mary’s og United-supporterne som var tilstede var tydelig fornøyd med at årets sesong er over, mens byrival Manchester City får løfte Premier League-troféet søndag kveld.

GOD TONE: Pochettino og Giggs.