U23: Wilson senket Celtic

James Wilson (bildet) sendte United-reservene til kvartfinalen i Premier League International Cup.

2-0-seieren over Celtic, foran 1.016 skuelystne på Leigh Sports Village, var fullt fortjent, men maskerer det faktum at gjestene fra Glasgow bød på solid motstand. Ricky Sbragias mannskap måtte nemlig gjennom en tøff ettermiddag før de tre poengene —og dermed gruppeseieren — var i havn. Det kan de unge rødtrøyene først og fremst takke den ustoppelige James Wilson for.

Den 22 år og én dag gamle spissen sto med tre scoringer på samvittigheten etter de innledende oppgjørene mot Swansea og Athletic fra Bilbao, og her slo han til med ytterligere to fulltreffere.

Allerede etter syv minutter var han frempå og satte en støkk i gjestene med et skudd som suste like utenfor stolpen etter nærkontakt med Celtic-keeper Conor Hazards utstrakte fingertupper.

Den samme Hazard var derimot sjanseløs da Wilson, like før halvtimesmerket, fulgte opp Zak Dearnley og Callum Gribbins flotte forarbeide ved å banke inn 1-0.

På dette tidspunkt hadde begge lag vært nære et ledermål; først Celtic, med et skudd som endret retning i siste øyeblikk, og deretter United med en kanon i tverrliggeren, signert Callum Gribbin.

Etter sjanserike, fartsfylte og underholdende 45 minutter, var det ikke annet å vente enn at det hele ville roe seg litt ned etter pause. Men så skjedde ikke, for fyrverkeriet bare fortsatte i 2. omgang.

Kampen punkteres

Det skulle likevel gå 37 minutter før mål nummer to så dagens lys, og igjen var det James Wilson som var på ferde. Denne gang ble han assistert av Zak Dearnley, hvis nydelige gjennombruddspasning ble satt kaldt og rolig forbi Celtic-keeperen.

Like før slutt ble så United-keeper Kieran O’Hara rundlurt av et opportunistisk Celtic-forsøk fra skottenes egen banehalvdel. Ballen ble sendt i bue over en O’Hara på halvdistanse, men endte, til Irlands U21-keepers store lettelse, opp centimetere utenfor stolpen.

Kilde: Wikipedia

United 2-0 (1-0) Celtic

Premier League International Cup
Leigh Sports Village, 2. des. 2017

28. min.: 1-0 Wilson (Gribbin)
82. min.: 2-0 Wilson (Dearnley)

United: Kieran O’Hara; Joe Riley, Matt Olosunde, Axel Tuanzebe, Demetri Mitchell; Callum Gribbin (DJ Buffonge, 84.), Charlie Scott, Tom Sang, Zak Dearnley (Callum Whelan, 89.); Tosin Kehinde; James Wilson.
Uben.innb.: Max Johnstone, Jake Barrett, Jake Kenyon