u23

Forsvarsblundere ga U23-tap mot City

Joe Hugill scoret Uniteds trøstemål, men seks grusomme minutter før pause ødela for Uniteds unggutter.

Det var ikke bare seniorlagene for herrer og kvinner som var i aksjon lørdag. Også Manchester Uniteds U23-mannskap hadde kamp sent på kvelden, og den endte med tap 1-3 borte mot erkerivalen City.

Manchester City U23 v Manchester United U23: Premier League 2
KOM TIL KORT: Charlie Savage og U23-gutta tapte 1-3 borte mot rivalen City.

Forsvarstabbenes aften

Kampen på City Academy Stadium ble i realiteten avgjort allerede før hvilen, da hjemmelaget utnyttet slett forsvarsspill til å score tre mål i løpet av kun seks (!) minutter.

Det hele startet etter vel en halvtime da hjemvendte Will Fish (tilbakekalt fra utlån til Stockport) hektet James McAtee i Uniteds straffefelt. McAtee, som scoret hat-trick da lagene møttes i august, innledet dermed ballet ved å overliste Matej Kovar fra 11-meteren. To minutter senere doblet så brasilianske Kayky ledelsen etter en kjempetabbe av den tsjekkiske sisteskansen.

I et tilsynelatende enkelt klareringsforsøk sendte Kovar ballen rett i beina på McAtee, som takket for gesten med en enkel scoring for hjemmelaget.

Men gavmildheten tok ikke slutt der. Nok en tabbe fire minutter deretter, denne gang ved høyreback Charlie Wellens, førte nemlig til at norske Oscar Bobb kunne runde Kovar og rulle inn en sikker 3-0-ledelse til pause.

Så var det Citys tur til å rote det til

Drøye 20 minutter før slutt ble det endelig mulighet til en viss jubel også i  United-leiren. Nå var det de lyseblå som tabbet seg ut i eget forsvar, og ga Shola Shoretire muligheten til å stikke ballen mot sin lagkamerat Joe Hugill. Den tidligere Sunderland-angriperen gjorde som han har for vane, da han på første berøring satte ballen enkelt forbi City-keeperen. Dessverre skulle ikke scoringen få noe annet enn akademisk interesse.

City 3-1 (3-0) United

U23 Premier League, City Academy Stadium.

1-0:
James McAtee (str 32), 2-0: Kayky (34), 3-0: Oscar Bobb (38), 3-1: Joe Hugill (Shoretire, 68)

G Savage, Iqbal

United: Matej Kovar, Charlie Wellens (Marc Jurado, 46), Àlvaro Fernandez, Will Fish, Björn Hardley, Martin Svidersky, Shola Shoretire, Charlie Savage, Joe Hugill, Zidane Iqbal, Noam Emeram

Uben.innb.: Ondrej Mastny, Ethan Ennis, Isak Hansen-Aarøen, Charlie McNeill