U23: Knust av Arsenal

Mandagens U23-kamp i London gikk under radaren på de aller fleste. Det var kanskje like greit.

Ricky Sbragias svært unge mannskap røk nemlig på et stygt 0-4-nederlag i møte med Arsenal på Boreham Wood. På de to kampene hittil i januar har laget dermed sluppet inn syv mål uten å svare en eneste gang.

Mot Arsenal tok det 19. minutter før den første ballen lå i nettmaskene bak keeper Theo Richardson. Det var ikke mer enn hjemmelaget fortjente etter en frisk start der United i stor grad ble løpende imellom.

Baklengsmålet så imidlertid ut til å vekke laget. Allikevel, selv om det etter hvert klarte å få bedre tak på ballen, ble det lite og ingenting ut av det. Det mest positive som kan sies er kanskje — rent bortsett fra at Josh Bohui forsøkte seg med et bra skudd, at Arsenal ikke klarte å øke ledelsen sin før dommeren blåste av til halvtid.

0-1 til pause

United virket positive nok i starten av 2. omgang, og Indy Boonen var uheldig da avslutningen hans traff en forsvarer og spratt like utenfor stolpen.

Istedenfor utlikning, ble det 2-0 til Arsenal idet det gjensto en halvtime, og da var det meste kjørt. Arsenal kontrollerte, og scoret deretter to på tampen.

Verdt å merke seg er at Angel Gomes fikk sin første start på dette nivået. Det samme gjorde for øvrig de to innbytterne, Nishan Burkart og Aidan Barlow.

Med kun Tottenham bak seg på tabellen begynner det faktisk å se stygt ut med hensyn til lagets muligheter til å overleve årets Premier League 2-sesong.
Nettopp Tottenham er for øvrig neste motstander, hjemme på Leigh Sports Village den 29. januar. Det er en kamp United neppe har råd til å tape.

Tabellsituasjonen

Arsenal 4-0 (1-0) United

Premier League 2
Boreham Wood

19. min.: 1-0 Reine-Adelaide
60. min.: 2-0 Dragomi
84. min.: 3-0 Nketiah
87. min.: 4-0 Nketiah

United: Theo Richardson; Matt Olosunde, Joe Riley, Tyrrell Warren, Ro-Shaun Williams; Tom Sang (Nissan Burkart, 66.), Devonte Redmond, Ethan Hamilton (Callum Whelan, 78.), Indy Boonen (Aidan Barlow, 68.); Josh Bohui, Angel Gomes. Uben.innb.: , Max Johnstone, Jake Barrett