U21-laget spilte uavgjort mot Sunderland

Etter en spennende kamp på Moss Lane, måtte United ta til takke med 2-2 og ett poeng mot Sunderland.

Etter et sjeldent tap mot Aston Villa sist, var Warren Joyce sine gutter ute etter revansj når Sunderland kom på besøk. United lå før dagens kamp på en tredjeplass, to poeng bak serieleder Tottenham med bare tre kamper igjen. Kun de to øverste lagene kvalifiserer seg for neste runde i turneringen.

Siden forrige uke har også Joshua King forsvunnet på lån, og listen over utilgjengelige spillere begynner å bli lang. Hverken King, Michael Keane, Sean McGinty, Robbie Brady, Jesse Lingard var dermed disponible til kveldens kamp.

Kampen begynte bra for United, men det var Sunderland som fikk det første målet. En fullstendig umarkert Craig Lynch fikk all tid i verden, og dunket ballen inn bak Sam Johnstone etter kun 10 minutter.

Resten av den første omgangen bar preg av at United hadde ballen, mens Sunderland lå kompakt på egen banehalvdel og satset på kontringer. Det mest nevneverdige var en avslutning fra Ryan Tunnicliffe etter en drøy halvtime som gikk i stolpen og ut.

Underholdende etter pause

Den andre omgangen begynte i samme spor som den første, men etter en drøy time tok kampen fullstendig fyr. Først utlignet United med et fantastisk mål fra Marnick Vermijl hvor han passerte to spillere og sendte ballen utagbart i mål bak Sunderlands keeper.

Så, kun minuttet etterpå, satt nok en ball bak Johnstone i United-målet. Et innlegg fra høyre førte til en heading som Uniteds sisteskanse må gi retur på. En lang Sunderland-tå sendte ballen i nettet og tross iherdige protester fra United godkjente dommeren målet. Tunnicliffe kom med noen velvalgte gloser til sin egen keeper etter målet, og tok deretter saken i egne hender.

Fra avspark gikk United rett i angrep, og Larnell Cole spilte Tunnicliffe fri i boksen. Den unge engelskmannen lot ikke sjansen gå fra seg, og plasserte ballen lekkert og utagbart i det lengste hjørnet.

Herfra og inn roet kampen seg noe, men begge lag hadde gode muligheter til å stikke av med alle tre poengene. Mot slutten hadde Sunderland presset, men en god involvering fra Johnstone reddet poenget for United.

Alt i alt er det vanskelig for United å være helt fornøyde etter kveldens kamp. For å henge på Aston Villa og Tottenham var det viktig med tre poeng i dag, men de har det enda i egne hender. Med seier i de to siste kampene vil de være sikret andreplass i sin pulje, og videre spill i turneringen.

Manchester United U21 2-2 Sunderland U21

10. min.: 0-1 Lynch 60. min.: 1-1 Vermijl 61. min.: 1-2 Reed 62. min.: 2-2 Tunnicliffe

Manchester United: Sam Johnstone; Frederic Veseli, Tom Thorpe, Michele Fornasier, Marnick Vermijl; Ryan Tunnicliffe, Larnell Cole, Tom Lawrence (Angelo Henriquez 61), Bebe, Charni Ekangamene; Federico Macheda.

Ubenyttede reserver: Joe Sutherland, Matt James, Luke McCullough.

SpillerstatistikkScoringsstatistikkKamper og resultaterTabellen

Les hele kampoppdateringen her:

90+3: Og der blåser dommeren av en spennende andreomgang. En treminuttersperiode rundt 60 minutter gjorde at dette etterhvert ble en meget severdig fotballkamp, men United må likefullt si seg litt misfornøyde med kun ett poeng. 353 tilskuere var til stede på Moss Lane i kveld.

90: Tre minutter er lagt til her.

82: Den påfølgende corneren fra venstre gir nok en kjempesjanse til Sunderland. Macheda bommer på ballen på første stolpe, og kun en feberredning fra Johnstone holder United inne i kampen på Moss Lane.

81: Frispark fra 18 meter for Sunderland. Skuddet går via Johnstone og i tverrliggeren. United er under press nå i sluttminuttene.

78: Avslutning for Sunderland, men skuddet fra gode 20 meter går to meter til side for målet til Johnstone.

72: Vanvittig raid av Bebe langs høyrekanten til United. Passerer tre-fire spillere i høy hastighet og får lagt ballen inn til Macheda, men avslutningen blir blokkert. Det er den typen ting speiderne må ha sett før Bebe havnet på Carrington.

69: Ny kjempemulighet for Tunnicliffe. Kommer helt alene med keeper, men Sunderlands bakerste mann er med på notene og avverger lobben til United-spilleren.

62: 2-2 Full fyr i teltet! Kun sekunder etter at kampen er i gang igjen, ligger ballen i Sunderlands mål. Tunnicliffe med en vakker avslutning på pasning fra Cole, og ballen seiler inn i det lengste hjørnet. Det er igjen balanse i regnskapet i det som plutselig ble en meget underholdende kamp.

61: 1-2 Så eksploderer plutselig kampen på Moss Lane. Et innlegg fra høyre treffer et Sunderland-hode i Uniteds 16-meter. Johnstone er på den, men må gi retur og der er en lang Sunderland-tå som pirker den over linja. United-spillerne vil ha frispark for angrep på keeper, men dommeren godkjenner målet og United havner bak igjen kun sekunder etter utligningen.

61: United gjør et spillerbytte og tar ut Tom Lawrence til fordel for Henriquez.

60: 1-1 Så ut av ingenting sitter utligningen. Marnick Vermijl går med ballen langs venstrekanten, passerer to forsvarsspillere, skjærer inn i banen og kaer ballen i mål. Nydelig scoring av belgieren.

54: Andre omgang har ikke bydd på de store mulighetene så langt. Sunderland fortsetter i samme spor og ligger meget kompakte på den siste tredjedelen.

46: Der blåses andreomgangen i gang. Ingen endringer på United-laget i pausen.

45+1: Og der blåser dommeren til pause på Moss Lane. United har hatt ballen mest, men det er fortsatt Sunderland som leder etter et mål som kunne vært avverget om midtforsvaret til United hadde vært litt mer påpasselig.

34: Ny stor sjanse for United. Tunnicliffe får ballen på motsatt hjørne av 16-meteren fra der Bebe nettopp avsluttet. Skuddet er meget godt og går i bue over keeperen, men treffer desverre treverket og går ut. Det henger et United-mål i lufta nå.

33: Bebe med Uniteds beste sjanse for kvelden. Får en god mulighet fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet går en halvmeter til siden for målet til Sunderlands sisteskanse.

27: Stor sjanse for Sunderland. Vermijl sklir, og Sunderland-vingen har hele høyrekanten for seg selv. Innlegget går tvers gjennom hele feltet, men to Sunderland-spillere er kun centimetere fra å få en tå på den. Der kunne det vært 0-2.

19: Kampen foregår stort sett midt på banen for øyeblikket. United har mye ball, men Sunderland ligger kompakt og tillater ikke United-spillerne mye plass.

10: 0-1 Og som det så ofte gjør når man skal etablere sannheter, går det brått i motsatt retning. Sunderlands Craig Lynch får altfor mye plass, og plasserer ballen bak Johnstone med et godt skudd nede i hans venstre hjørne. Man kan spekulere i om guttene til Joyce tar etter førstelaget med et tidlig baklengs.

8: United har sett lovende ut så langt. Har i stor grad dominert banespillet innledningsvis, og viser godt pasningsspill.

4: Ekangamene med kampens første avslutning fra 16 meter, men rett på Sunderlands sisteskanse.

1: Kampen sparkes i gang på et regntungt Moss Lane.