Lingard sørget for seier

Uniteds U21-lag slo Sunderland 1-0 på hjemmebane.

Mandag kveld tok Uniteds U21-gutter imot Sunderlands formsterke unggutter som ikke hadde tapt én eneste kamp siden november.

I forkant så det ikke ut til å være en enkel oppgave for Joyce’ mannskap. U21-laget mistet en rekke nøkkelspillere i januarvinduet, noe som førte til at Joyce måtte stille med et svært ungt lag, slik de gjorde mot West Ham. I tillegg til det, slet United med sykdom på spillere som Donald Love og James Wilson (sistnevnte spilte de siste 20 minuttene, journ. anm.). På den andre siden, ble Davide Petrucci kalt tilbake fra sitt lånehopphold i Royal Antwerp – og ble også i dag en viktig brikke i Uniteds angrep.

United, United, og bare United

Førsteomgangen startet godt for vertene. De kom til flere småsjanser uten at de klarte å gå opp i føringen. Det første angrepet kom ved Petrucci som mottok ballen etter et flott forarbeid av Janko. Italieneren fikk ikke helt kontroll på ballen, og sendte lærkula langt over. Like etterpå ble Ben Pearson tildelt et gult kort etter en stygg takling.

Noen få minutter etterpå kom Pereira til en skuddmulighet, men heller ikke han klarte å styre ballen på mål. Samme mann – sammen med Lingard – gjorde et fint forarbeid på venstrekanten før han sentret til en umarkert Petrucci som sendte ballen rett på Sunderlands sisteskanse.

Etter halvspilt førsteomgang traff Janko Lingard med et innlegg, men avslutningen gikk langt over mål.

Lingard-mål

Etter 41 minutter spilt plukket Jesse Lingard opp en slurvete pasning i Sunderland-forsvaret før han dro seg innover banen og sendte ballen i nettmaskene bak Dixon.

Sidebytte

Andre omgang fortsatte slik de avsluttet første omgang, og United dominerte alt av banespill.

Den første store sjansen i andre omgang kom etter 52 minutter da Petrucci skjøt ballen i stolpen etter et flott forarbeid av Rothwell.

Etter mange småsjanser for United og lite etablert spill hos Sunderland kom Pereira til en god skuddmulighet, belgieren skjøt på mål, men en god Dixon hindret United i å gå opp i 2-0.

Stoppet av tverrliggeren

Ti minutter før slutt kunne gjestene ha utlignet, men tverrliggeren reddet vertene fra baklengsmål etter frisparkskudd fra distanse.

Ikke bare var det Uniteds tverrligger som skulle stå frem som en redmingsmann. Minuttet før slutt skjøt innbytter Wilson ballen i tverrliggeren fra om lag 20 meter.

Uniteds U21-lag lå på 7. plass på tabellen med ni poeng opp til førsteplassen før kampen og kunne ha gått forbi West Ham med tre poeng. Tre poeng ble det, men øst-Londonerne vant komfortabelt 2-0 over Reading, så United beholder 7. plassen.

United.no fulgte kampen med tekstoppdatering under – gjenopplev kampen!

Manchester United – Sunderland

Sted og tid: AJ Bell Stadium, 20:00.
Turnering:
U21 Premier League

United: Joel Pereira, Varela, James, Michael Keane, Blackett, Pearson, Janko, Rothwell, Andreas Pereira, Petrucci, Lingard.
Benk: Rowley, Gollini, Wilson, McNair, Rudge.

Sunderland: Dixon, Cartwright, Egan, Harrison, Ferguson, Oliver, Laing, Mitchell, Honeyman, Holland, Laidler.
Benk: McNamee, Burke, Lawson, Gooch, Smith.

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

1: Kampen er igang.
4: Janko slår til Petrucci som ikke får kontroll på ballen og skyter over. Pent av Janko.
8: Gult kort til Pearson.
15: Pereira slår på en godt plassert Petrucci som skyter rett på Sunderlands keeper.
21: Skummelt tilbakespill av Michael Keane. Pereira ordner opp.
22: Pereira forsøker å curle ballen i mål, men får ikke nok skru på den.
30: Der er Blackett heldig som unngår det gule. Blir felt av en Sunderland-spiller, og sparker til han menst han ligger på bakken.
38: Ikke mange store sjanser så langt, men det meste skjer på Sunderlands banehalvdel.
41, MÅL!!: Jesse Lingard snapper opp en dålig pasning i Sunderland-forsvaret. Rett utenfor 16-meteren skyter han ballen  i Dixons venstre hjørne. Flott avslutning.
45+1: Corner til Sunderland – Varela klarerer med hodet.

PAUSE!

45: Kampen blåses igang igjen.
46: Pereira ligger nede etter en smell i bakhodet.
52: Kjempesjanse! Rothwell gjør et glimrende forarbeid, sentrer til Petrucci som skyter i stolpen – Dixon fanger returen.
55: United dominerer fortsatt, uten å skape de store sjansene.
59: Pen ball fra Pereira til Lingard som skyter langt over.
60: Corner til vertene. Slås kort, ebber ut i ingenting.
64: Godt løp av Rothwell, men skyter for svakt på mål.
66: Drama på banen! Sunderlands Holland ender opp i krangel med Perason etter en stygg takling på Varela.
73, UNITED-BYTTE: James Wilson kommer inn for Saidy Janko.
80: Gult kort til Varela.
81: Sunderland-spiller fyrte av en kule mot United-målet, men vertene ble reddet av tverrliggeren.
82, UNITED-BYTTE: Rowley kommer inn for Pereira.
88: Wilson skyter i tverrliggeren.
89: Rothwell skyter utenfor.

SLUTT – United vinner 1-0!