U21-sjef Warren Joyce.

U21: Tap mot Fulham

Fulham snudde 0-1 til 2-1 i løpet av andreomgangen. Nick Powell scoret Uniteds éneste mål.

Rafael spilte alle 90 minuttene da Manchester Uniteds U21-lag ikke maktet å ta tilbake tabelltoppen etter 1-2-tapet hjemme mot Fulham på Leight Sports Village mandag kveld.

En tidlig Nick Powell-scoring var dessverre ikke nok til å slå Fulham som i løpet av andre omgang snudde 0-1 til 2-1 takket være scoringer fra Tom Richards og Adam Taggart.

Vi fulgte kampen med tekstoppdateringer lenger ned i saken.

Laget som tok imot hvittrøyene fra vest-London bar et klarere preg av at det er januar og overgangsvindu enn mot Liverpool. Både Ben Amos og Joe Rothwell har gått på lån til henholdsvis Bolton Wanderers og Blackpool, mens Marnick Vermijl forlot United til fordel for Sheffield Wednesday bare timer før kampen.

Fire minutter avspark ble det klart at Jesse Lingard – som opprinnelig hadde en plass i førsteelleveren – ble erstattet av James Weir. Det er uvisst hvorfor – skade under oppvarming, eller er det en liten låneavtale på gang?

Det tok ikke mer enn seks minutter før rødtrøyene gikk opp i 1-0. James Weir mottok ballen på om lag 23 meter, sendte ballen videre til en umarkert Nick Powell som fra like utenfor midten av 16-meteren pirket ballen utagbart bak Fulham-målvakt Magnus Norman (som mot all odds ikke er nordmann …) med utsiden.

Nick Powell.

Warren Joyces menn var hele første omgang det førende laget, og spillere som James Weir, Josh Harrop og Andreas Pereira leket tidvis med det famlende Fulham-laget.

Unøyaktigheter utenfor 16-meteren var imidlertid grunnen til at det bare sto 1-0 til gjestene idet de gikk til pause.

Tre minutter etter sidebytte burde det ha stått 3-0 til vertene. Blackett headet en United-corner på mål, men en strålende redning av Norman tillot en retur som Thorpe tuppet over mål fra seks meter.

I det 55. minutt kom utligningen. Buomesco Tue Na Bangna slo lavt inn fra venstre og inn til en umarkert Tom Richards som sendte ballen kontakt bak Joel Pereira på én touch.

Andreas Pereira.

Like etter kunne United ha svart ved A. Pereira og Weir. Førstnevnte fant Weir med en presis pasning inne i 16-meteren, og helt umarkert sendte Weir ballen rett på keeper fra om lag 12 meter.

Fem minutter senere sto det jammen 2-1 til bortelaget. Adam Taggart tok med seg ballen og løp forbi to-tre United spillere før han sendte ballen lavt i lengste hjørne fra noe skrått hold inne i 16-meteren.

Manchester United – Fulham

Sted og tid: Leigh Sports Village, 02. februar 2015, 20:00.
Turnering: U21 Premier League

United: Joel Pereira, Rafael, Tyler Blackett, Tom Thorpe, Saidy Janko, Josh Harrop, Reece James, Andreas Pereira, Ashley Fletcher, James Weir, Nick Powell
Benk: Liam Grimshaw, Kieran O’Hara, Callum Evans, Matthew Willock, Donald Love

Fulham: Magnus Norman, Kay Voser, Jordan Evans, Lyle Della Verde, Jonathan Buatu, Noe Baba, Tom Richards, Buomesco Tue Na Bangna, Adam Taggart, Josh Smile, Ange-Freddy Plumain
Benk: Dillon Barnes, Liam Donnelly, Stephen Humphrys, Adelayo Edun, Luca De La Torre

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

1: United tar avspark.
1: Jesse Lingard ble erstattet av James Weir like før kampstart, og Callum Evans tar dermed Weirs plass på benken.
6: 1-0 United! James Weir sentrer til Nick Powell som står umarkert like utenfor 16-meteren, et par touch før han med utsiden tupper ballen i høyre hjørne. Nydelig avslutning av Powell.
25: Lite som skjer foran mål nå, men United er det soleklart førende laget. Harrop, Weir, Pereira, Thorpe spesielt gode. Bare unøyaktigheter foran mål som gjør at det fremdeles bare står 1-0.
30: James skyter – over som vanlig.
43: United corner. Går via en Fulham-spiller og ut til en ny corner.
44: Ingenting skjer av den corneren heller.

PAUSE!

45: Kampen er i gang igjen.
48: Utrolig at det ikke står 2-0 der! Blackett header en United-corner på mål, men en strålende redning av Norman tillater en retur som Thorpe tupper over mål fra seks meter.
55: Mål, Fulham, 1-1. Buomesco Tue Na Bangna slår lavt inn fra venstre og inn til en umarkert Tom Richards  som sender ballen kontakt bak Joel Pereira på én touch.
60: A. Pereira finner en umarkert Weir som på direkten sender ballen rett på keeper fra om lag 12 meter. Stor sjanse, synd han ikke traff skikkelig på ballen.
64: Jammen står det 2-1 til Fulham. Adam Taggart tar med seg ballen og løper forbi to-tre United spillere, og sender ballen lavt i lengste hjørne fra noe skrått hold inne i 16-meteren.
72: Willock kommer inn for Harrop.
78: Liam Grimshaw erstatter Ashley Fletcher.

SLUTT. United taper 1-2.