U21-sjef Warren Joyce.

God start for U21-laget

U21-gutta – uten James Wilson – vant 3-0 over Norwich på hjemmebane. Vi fulgte kampen.

Warren Joyces menn fikk en drømmestart på årets U21 Premier League-sesong, og slo Norwich oppskriftsmessig på Leigh Sports Village fredag kveld.

Både Ashley Fletcher og James Wilson måtte stå over oppgjøret som følge av skade, ifølge MUTV, men det så ikke ut til å ha noe innvirkning på mannskapet som holdt lekestue med de gulgrønne fra Norwich.

Fjorårssesongens U21-finalist, Manchester United, var det beste laget innledningsvis og kontrollerte det meste av banespill. Gode involveringer av McNair, Janko og Pereira skapte mye ubalanse i de gulgrønnes forsvar. Men første skikkelige sjanse kom ikke før åtte minutter ut i kampen.

Et nydelig innoverskrudd innlegg fra Andreas Pereira fant Patrick McNair inne i boksen. Unggutten slo to Norwich-spillere i duell om ballen, men avslutningen fra om lag fem meter smalt i tverrligger og spratt ut.

Manchester United v Chelsea - Barclays U21 Premier League Final
SCORET: Tom Lawrence.

Bare syv minutter senere kom uttellingen i form av scoring. Joe Rothwell driblet seg forbi flere Norwich-spillere før han spilte vegg med Tom Lawrence like innenfor 16-meteren. Fra 12-13 meter avsluttet han, men Norwich’ sisteskanse reddet og ga en retur som enkelt ble satt inn i mål av Lawrence fra to-tre meter. En strålende scoring, der Rothwell hadde mesteparten av æren.

Etter litt over en halvtime ble ledelsen doblet. En kort corner ble slått 45 grader ut til Ben Pearson som la inn i feltet hvor McNair raget høyest og stanget ballen i lengste hjørne.

Etter pause fortsatte trenden med United-dominans, men tempoet i kampen ble svært rolig, og Norwich hadde absolutt ingenting å by på. Det kunne fort ebbet ut i 2-0, men United hadde mer på lager, og i det 77. minutt kom kampens siste mål.

Et strålende United-angrep endte med at Janko ga ballen til Harrop, som spilte vegg med Rothwell, før han banket ballen i mål på vakkert vis. Et angrep som eksploderte, med flere en-touch-pasninger, og da var det ikke så nøye at det var bortimot det eneste av interesse som skjedde i hele omgangen. United hadde nok mer inne, men vant likevel komfortabelt 3-0, og fikk med det en god start på sesongen.

Nå gjelder det for førstelaget å følge opp.

PS! Det har foreløpig ikke kommet noen indikasjoner på om skadene til Ashley Fletcher og James Wilson er alvorlige, eller om det bare er småtteri som gjorde at de ble spart.

Manchester United – Norwich

17. min.: 1-0 Tom Lawrence
33. min.: 2-0 Paddy McNair
77. min.: 3-0 Josh Harrop

Sted og tid: Leigh Sports Village, 15. august 2014, 20:00.
Turnering: U21 Premier League

United: J Pereira, McNair, Varela, Pearson, Thorpe (c) (McConnell, 87.), Rothwell, Janko, Goss (C. Evans, 45.), Lawrence, A Pereira, Harrop.
Ubenyttede innbyttere: O’Hara og Willock.

Norwich: Killip, Efete, Toffolo, McGeehan, McFadden, Gafaiti, Murphy, Hall-Johnson, Simpson, Kelly, Awuah
Benk: King, Beachamp, Fox, Byrne-Hewiti, Couzens

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

1: Kampen er i gang.
3: United med ball. Kombinerer fint, men svikter i siste fjerdedel.
5: United vinner et frispark om lag 40 meter fra Norwich’ mål.
7: Pereiras frisparkinnlegg fra like utenfor 16-meteren avslutter Patrick McNair fra fem meter. Dessverre for vertene smalt den i tverrligger og ut.
15: 1-0 United! Rothwell spiller vegg med Lawrence før han skyter fra 12 meter. Norwich-keeperen gir retur på skuddet, men Lawrence setter returen enkelt.
26: For de som lurer; både Ashley Fletcher og James Wilson er ikke med i troppen, som følge av skade.
33: 2-0 United. Patrick McNair på hodet.
46: Andre omgang er i gang, og United har byttet inn Callum Evans for Sean Goss. Ser ut til å ta over venstre vingbackposisjon.
53:
Lite som har skjedd hittil i andreomgang, men United hadde et brukbart angrep nettopp, uten at det på noe tidspunkt ble farlig.
55:
Frispark til United på godt hold, men Pereiras skudd ble for enkelt for keeper.
57: Janko skaper en brukbar sjanse for Pereira, men en Norwich-spiller stopper skuddet ved å kaste seg inn. Corner, men den blir ikke noe av. United er fortsatt klart best, og har en del fine angrepskombinasjoner, om enn ikke helt på nivå med angrepet til Rothwell og Lawrence i forbindelse med 1-0-scoringen.
66:
Stuart Pearce er til stede på kampen. Han er manager for Nottingham Forest, og ser kanskje på spillere han kan låne. Forest har blitt linket til Nick Powell, så siden han ikke er involvert i dag så er kanskje ikke Pearce helt fornøyd med turen…? Uansett er det nok av gode spillere på banen. I rødt, vel å merke. United best, selv om andreomgangen ikke akkurat kan omtales som et fyrverkeri av en kamp. Vi får håpe United ikke tror kampen er vunnet, for i fjor gikk det jo fra 2-0 til 2-2 mot nettopp Norwich.
70:
Ricky Sbragia, som flere kanskje husker at jobbet med United-reservene i noen år, er også på kampen. Aidy Boothroyd, sjef for det engelske U2o-landslaget, er også på tribunen. Tidligere keepertrener Tony Coton også. Mer spennende på tribunen enn på banen for øyeblikket.
76:
Gult kort til en Norwich-spiller for å prøve å rive til seg en United-trøye. Den var ganske klar, gitt.
77: 3-0 United!
Harrop med målet! Strålende United-angrep, som ender med at Janko gir ballen til Harrop, som spiller vegg med Rothwell, før han fyrer ballen i mål på vakkert vis. Kampen er avgjort.
78: Bytte United: James Weir inn for Rothwell.
87:
Bytte United: Ryan McConnell, som debuterer på dette nivået, kommer inn for Tom Thorpe.
92: SLUTT.