United kjørte over Blackburn

Darren Fletcher spilte hele kampen da U21-laget vant 2-0 mot Blackburn, etter scoringer fra Wilfried Zaha og James Wilson.

Wilfried Zaha ledet an til festfotball gjennom 90 minutter da Uniteds reservelag kjørteover bunnlaget fra Blackburn mandag kveld.

Zaha gjorde alt utenom å score mål gjennom den første timen av oppgjøret i Leigh Sports Village, og det var bare et spørsmål om tid før det første målet skulle komme.

Blackburn som sliter helt i bunnen av tabellen, lå dypt med laget sitt, og var sjeldent over midtbanen med ballen i laget, og United presset på for å få hull på byllen.

Etter 69 minutter klarte de endelig det, da Zaha kombinerte flott med Fabio Da Silva på venstrekanten, før han banket ballen inn i målet.

På stillingen 1-0 til gjestene, måtte Blackburn fremover, men det førte ikke til noe annet enn at det ble større rom for United til å angripe i, og 2-0 kom bare ni minutter senere, da James Wilson sendte et frispark inn bak Rovers’ keeper.

Det kunne fort blitt mange mål, men takket være solid spill av Matty Urwin i Blackburn-målet, ble det med de to.

Darren Fletcher spilte 90 nye minutter, og gjorde en god figur sammen med Joe Rothwell sentralt på midtbanen.

Blackburn Rovers  0 – 2  Manchester United

69. min: 0-1 Wilfried Zaha
78. min: 0-2 James Wilson

Turnering: Barclays U21 Premier League
Sted: Leigh Sports Village
Tid: 2. desember kl 20.00

United: Simon Johnstone, Guillermo Varela, Reece James, Joe Rothwell, Charni Ekangamene, Tom Thorpe, Saidy Janko (Ben Pearson, 69.), Darren Fletcher, James Wilson (Andreas Pereira, 79.), Fabio da Silva, Wilfried Zaha

Innbyttere: Pierluigi Gollini, Donald Love, Jack Rudge

U21 Premier League-tabellen etter mandagens kamper.

Spillerstatistikk   |   Kamper og resultater

1. min: Kampen er i gang.

3. min: Janko jager nedover høyresiden og får frispark. Rothwell slår hardt inn i feltet, men ballen spretter forbi alle. Janko er flyttet opp fra forsvaret til høyre midtbane i dag.

5. min: Zaha prøver seg fra venstresiden, men han ender til slutt med å gå på sine egne finter, og mister ballen. Blackburn sender to mann på Zaha hver gang han tar i mot ballen.

10. min: Nytt frispark fra Rothwell. Godt slått igjen, men en forsvarer vinner duellen i feltet. United har greit tak på kampen sålangt.

11. min: Plutselig kommer Jordan Slew gjennom United-forsvaret. Blackburn-spilleren får avsluttet fra 16 meter, men Johnstone er raskt nede og får slått ut til corner.

16. min: Ny mulighet for Zaha. Forsvareren rygger og rygger, og gir Zaha sjansen til å skyte. Han sier ikke nei takk til det, men skuddet går langt opp på tribunen.

26. min: Roet seg litt nå, men United har igjen tatt tak i kampen. Noen små sjanser, men ingenting stort.

28. min: Darren Fletcher med en flott chip over forsvaret, men James Wilson klarer ikke ta ned ballen alene med keeper.

35. min: Ny redning for Johnstone på et skudd fra 16 meter. Blackburn kom to mot to, men skuddet ga ingen problemer for keeperen.

37. min: Bedre fra Zaha nå. Får ballen av dommeren (!) og dribler seg fri før han fyrer av fra hjørnet av 16-meteren. Keeper er raskt nede og klarer å holde ballen i fast grep foran en jagende Wilson.

45. min: United får to cornere på rad helt på tampen av første omgang. De er begge godt slått, men forsvaret kriger ballen unna.

45+2. min: Stor sjanse rett før pause. Zaha drar seg fri to mann på venstresiden, før han legger inn til Wilson. Spissen vender rundt i feltet og skyter fra skrå vinkel, men treffer keeperen som får ballen unna.

Pause 0-0

55. min: United dominerer kampen og hjemmelaget har lite å stille opp med. Men, det er fortsatt 0-0 og vi venter fortsatt på de store sjansene.

65. min: Zaha skyter på volley etter at et frispark fra Fletcher ble klarert. Skuddet er hardt, men går rett på keeper. Så og si alt skjer på Blackburns banehalvdel nå.

67. min: MÅL! 0-1 Wilfried Zaha sender United i ledelsen. Først triller han rundt med tre motspillere, før han spiller vegg med Fabio, før han setter ned i nærmeste hjørne.

69. min: BYTTE: Ben Pearson kommer inn for Janko.

70. min: Fletcher blir spilt gjennom, men det mangler litt på farten på midtbanespilleren, og keeperen kommer først frem til ballen. Fletcher har ellers spilt meget godt sålangt.

75. min: Til tross for at seks forsvarere befinner seg innen noen få meters avstand fra Zaha, klarer ingen å ta ballen fra han på lovlig vis, og United får frispark rett utenfor 16-meteren.

76. min: MÅL! 0-2 Wilson banker frisparket i mål til 2-0, og nå spørs det nok om ikke hjemmelaget kommer til å rakne.

78. min: BYTTE: Andreas Pereira kommer inn for Wilson. Zaha flyttes helt opp på topp.

90. min: Stor sjanse for United. Rothwell tråkler seg gjennom forsvaret og skyter fra skrå vinkel. Keeper redder glitrende, men returen går til Pereira. Belgieren klarer å dra seg fri fra oppasseren sin, og skyter, men keeper redder flott igjen.

——————————————————————————————

Forhåndssak:

Etter tre og en halv ukes spillefri, kan Uniteds U21-spillere igjen snøre på seg støvlene. Men aller først må laget finne veien til Leigh Sports Village, en 25 kilometers kjøretur nordvest for Old Trafford.

Der venter altså Blackburn Rovers, klubben som i øyeblikket innehar sisteplassen blant de 22 klubbene i U21 Premier League. De blåhvite har kun klart å skrape med seg fem poeng fra ni kamper så langt, men ligger med det bare tre poeng bak mandagens gjester. For også United har hatt sine problemer med poengfangsten.

Riktignok har rødtrøyene spilt færre kamper enn de fleste av sine konkurrenter, men like fullt er åtte poeng på seks forsøk alt annet enn betryggende.

Betryggende er det heller ikke at sjefen, Warren Joyce, må klare seg uten flere av sine sterkeste kort til møtet med Rovers. Tvillingbrødrende Will og Michael Keane ville naturligvis vært selvskrevne innslag i førsteelleveren, men begge disse ble som kjent lånt ut i uken som gikk. Lagets toppscorer, Will, ble sendt til Wigan, mens forsvarsbauta Michael, havnet i Derby. Samtidig forsvant den walisiske U21-landslagsspilleren Tom Lawrence til Carlisle, hvor han den nærmeste måneden blir lagkamerat med Ben Amos.

I tillegg til disse mangler naturligvis Jesse Lingard (Birmingham), Davide Petrucci (Royal Antwerp), Marnick Vermijl (NEC) og muligens Tyler Blackett. Sistnevnte har tilbrakt den siste måneden i Blackpool, men utlånsavtalen hans utløper i dag (mandag). Dersom denne ikke blir forlenget, kan det for hans vedkommende være duket for U21-retur på Leigh Sports Village.

Et spenningsmoment ved kampen, er hvorvidt Darren Fletcher igjen blir å se i aksjon. Selv om han nærmer seg 30, er han fortsatt tilgjengelig for U21 som en av mulige tre overårige spillere. Han gjorde som kjent comeback da U21 møtte Fulham i slutten av oktober, og var også i ilden under hjemmemøtet med Stoke den 8. november.

Vises på MUTV

Kampen mot Blackburn starter klokken 20 (skandinavisk tid) og vises direkte på MUTV/TV2 Sumo.