U21-sjef Warren Joyce.

U21: Poengdeling på brua

REFERAT: United tok tabelledelsen etter vrien 1-1-kamp mot Chelsea.

Forrige gang disse lagene møttes skulle U21-finalen mellom lagene avgjøres, og den gang var det en lite hyggelig dag for United, for Chelsea vant oppgjøret. De var rett og slett det beste U21-laget i fjorårssesongen, og det var fortjent nok at de vant.

Den kampen ble spilt på Old Trafford, mens denne ble spilt på Stamford Bridge. Ikke dårlige omgivelser for Uniteds nest beste, altså.

Sist kamp endte i et skuffende tap mot Leicester, der ex-red Jack Barmby scoret seiersmåle. Begge lagene har startet sesongen godt, og søndag hadde United planer om å slå tilbake.

Chelsea 1 – 1 Manchester United

Keane (straffe, 47), Christensen (58)

Sted og tid: Stamford Bridge, 9. november 2014, 14:05.
Turnering: U21 Premier League

Manchester United: Ben Amos – Saidy Janko, Marnick Vermijl, Tyler Blackett, Reece James – Donald Love, Liam Grimshaw, Tom Thorpe, Andreas Pereira, James Weir – Will Keane.

Benk: Kieran O’Hara, Sean Goss, Matthew Willock, Callum Evans, Ashley Fletcher.

Chelsea:

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

Vertene åpnet friskt, og var det førende laget innledningsvis. Offensivt var de skarpe, men takket være tilsvarende brukbart forsvarsspill fra United ble det bare nesten. Like før hvilen var United heldige som slapp unna med skrekken, da Ruben Loftus-Cheek dro seg fri i boksen og headet til side for mål. Ben Amos var ikke særlig blid for det slappe markeringsarbeidet, men det sto altså 0-0 til pause.

Kun 20 sekunder ut i andre omgang konverterte Will Keane et tvilsomt straffespark til mål, etter at dommeren mente en Chelsea-forsvarer hadde handset innenfor boksen. De blå slo uansett raskt tilbake og fikk en fortjent utligning, da danske Andreas Christensen steg til værs 58 minutter ut i kampen og stanget ballen inn bak Ben Amos.

Og Amos viste seg fra begge sider søndag ettermiddag. Engelskmannen var ute på bærtur ved et par anledninger. Først vartet han opp med en strålende redning, før han knotet det til på Chelsea-scoringen. Samtidig fistet han et frispark over tverrliggeren på imponerende vis helt på tampen.

Gjennom solid forsvarsspill holdt de røde guttene unna til dommeren blåste for full tid. Etter kampslutt fortalte Will Keane til MUTV at han var fornøyd med det ene poenget, slik kampen utviklet seg. Dette ene poenget gjør at de tar ledelsen i U21 Premier League på målforskjell, med en kamp til gode. United står nå med ett tap på syv kamper.

LIVE

13.53: Dommeren var forsinket på grunn av trafikk, så det har vært snakk om et mulig forsinket avspark, men foreløpig er planen fortsatt å starte 14.05.

14.04: Spillerne kommer ut av tunnellen nå, så om det ikke blir akkurat 14.05 så blir ikke kampstart mye forsinket, i alle fall!

14.07: Kampen er i gang! Chelsea setter i gang oppgjøret.

14.09: Chelsea har hatt ballen mest de første minuttene. Spennende å se hvor savnet James Wilson blir her.

14.10: Reece James med en fin takling. Kan fort bli en viktig spiller for United i dag.

14.15: United har hatt ballen mye nå, og det har egentlig vært ganske imponerende med tanke på hvordan tøffe Chelsea har vært i presset sitt.

14.15: Thorpe og Vermijl har skiftet roller nå. Thorpe har gått ned i favorittrollen som midtstopper, mens Vermijl ligger som defensiv midtbane.

14.16: Godt løp av Chelseas Brown, og pasningen kommer over United-forsvaret, men han klarer ikke å få kontroll på den.

14.17: Verdt å huske at dette er et veldig imponerende Chelsea-lag, forresten, og United-laget ser litt svekket ut i dag. Hjemmelaget er favoritter, altså.

14.19: Pasning i bakrom, og Will Keane vinner nesten løpsduellen med Chelsea-midtstopperne, men ballen går inn til keeper.

14.20: Farlig Pereira-corner blir stusset flott videre av Grimshaw, før Chelsea kontrer nesten like farlig. Vermijl får bremset kontringen, og det hele ordner seg.

14.28: Lagene ødelegger mye for hverandre nå. Chelsea prøvde seg med et langskudd nå, lettere enn å bryte gjennom Thorpe/Blackett-forsvaret? For langt hold, så helt ufarlig.

14.29: Marnick Vermijl får en arm i ansiktet, og får behandling. Var ikke noen stygg intensjon der, tilsynelatende.

14.31: Frispark til Chelsea. Godt innleggshold, men ble ikke spesielt farlig. Vermijl er tilbake, men Chelseas Brown har fått en smell også.

14.36: På samme måte som Thorpe og Vermijl byttet posisjon, har nå Love og Janko gjort det. Ikke så overraskende. Love er jo egentlig høyreback, og Janko er vel så god på kant som på back. Kanskje de vil bytte litt på hvor de spiller utover kampen?

14.38: Kiwomya er nesten gjennom for Chelsea, men en god takling av Reece James ut til corner hindrer at det blir livsfarlig. United sliter med å få corneren unna, og et skudd som går via Will Keane blir til slutt avfyrt, men Amos har brukbar kontroll til tross for en litt rar ballbane.

14.40: Både Weir og Keane med skuddforsøk for United, men ingen av avslutningene blir virkelig farlige.

14.43: Litt kaos etter et godt Kiwomya-innlegg, men til slutt triller ballen ut til utspark.

14.44: Nydelig gjennomspill til Will Keane, men spissen blir avblåst for offside. Feilaktig, så her ble United snytt for det som fort ville blitt Uniteds største sjanse hittil.

14.45: Kiwomya har vært Chelseas farligste, og nå fikk han en brukbar målsjanse også. Er i bra posisjon, men skuddet går utenfor.

14.47: Reece James (som nå har spilt mer sentralt, med Vermijl på venstrebacken) setter lagkameratene i trøbbel etter en dårlig touch, og etter litt rot får United gitt til corner. Den treffer en Chelsea-spiller, men går over.

14.49: Ny avslutning for Chelsea. Brown prøver seg på det spektakulære med en volley, selv om han hadde (i overkant) mye rom til å være på sekstenmeterstreken, men skuddet blir alt annet enn spektakulært.

14.53: Kjempesjanse for Loftus-Cheek ett minutt på overtid! Godt innlegg fra venstre, men Chelsea-spilleren header utenfor fra godt hold.

14.54: Pause! Chelsea har vært det beste laget, og har skapt de største sjansene, men United ble snytt for det som sannsynligvis ville vært den største sjansen da Will Keane var på vei gjennom mot keeper, men ble avblåst feilaktig for offside. United flytter litt rundt på spillerne foreløpig, og mer enn halvparten av startoppstillingen har spilt i to ulike posisjoner hittil i dette oppgjøret. Vi er tilbake med flere oppdateringer når andre omgang starter.

15.10: Kampen er igang igjen.

15.10: Chelseas Ola Aina handser i straffefeltet og United får straffe.

15.11: Will Keane setter straffen via Chelsea-keeperens hand og i venstre kryss. 1-0 til gjestene.

15.15: Nydelig kontring av gjestene, men Blackett avslutter et stykke utenfor fra 16 meter. Der burde det ha stått 2-0.

15.25: Chelseas Christensen header inn utligningen etter corner.

15.33: Amos vartet opp med en strålende redning tidligere i omgangen, men ellers må det sies at engelskmannen må jobbe med feltarbeidet sitt. Var ute på bærtur på Chelsea-scoringen, og var ute på samme bærtur på en corner like etter – men slapp billig unna.

15.35: Nevnte Amos er litt langt ute, og på en overgang benytter Solanke anledningen til å prøve på en chip. 17-åringen får imidlertid ikke nok høyde på forsøket, og Amos plukker greit.

15.38: Etter brukbart Chelsea-trykk har United hevet seg. Det spørs om det holder til mer enn ett poeng. United tar serieledelsen om resultatet står seg.

15.41: Andreas Pereira, som allerede har et gult kort, feller Aina og er heldig som ikke får sitt andre gule for ettermiddagen.

15.43: Ola Aina velger å hevne seg på Pereira ved å spenne bein. Gult kort til spilleren med det interessante navnet.

15.54: To minutter igjen av ordinær tid. Det er en tett affære på Stamford Bridge. For øyeblikket presser Chelsea på for et vinnermål.

15.56: Fjerdedommeren informerer om at fire minutter skal legges til, kort tid etter at Solanke chippet over mål fra skrått hold.

16.00: Full tid. 1-1 blir sluttresultatet.