U19-gutta sjanseløse

45 gode minutter ble avløst av 45 sjanseløse minutter i semifinalen i Singapore.

Manchester United røk fredag 1-4 for Sporting Lisboa i semifinalen av NexLiones-turneringen i Singapore.

United tok ledelsen i det som var en jevn 1. omgang, da Jack Barmby fant James Wilson med en herlig pasning inn i bakrommet. Wilson rundet keeper og satte ballen i tomt bur.

Men om 1. omgang var jevn, var de siste 45 minuttene alt annet.

Sporting Lisboa utliknet etter bare 12 sekunder, og selv om United fikk en straffe minuttet etter, som Jack Barmby bommet på, så var det bare ett lag på banen. Om det var forskjellen i kvalitet som da gjorde seg gjeldene, den tøffe heten eller hva, der vanskelig å si, men United ble feid av banen de siste 45 minuttene og sluttresultatet 1-4 kan ikke altfor mange klage på. Det er verdt å merke seg at Sporting gikk ubeseiret gjennom sin gruppe i NextGen-turneringen (mot PSV, Aston Villa og Celtic).

Mats Møller Dæhli viste noe av sitt tekniske register før pause, men forsvant ut av kampen etter hvilen. Akkurat som resten av laget.

United møter dermed taperen av Liverpool – Singapore XI i bronsefinalen søndag.

Vil du lese mer om Uniteds juniorer? Her er terminliste, spillerstatistikker, kamper, resultater etc.

United U19 – Sporting Lisboa 1-4 (1-0)

(kampen vises også live på Viasat Fotball)

94: SLUTT

92.min: 1-4. Sporting fortjener det. Det er greit å være ærlig. De har lekt seg de siste 45.

86.min: 1-3. Sporting punkterer kampen. United har ikke hatt noe å vise til etter straffebommen etter 47 minutter, og det er fortjent at Sporting også vinner med mer enn ett mål.

82.min: Gorre erstatter Dæhli.

75.min: United gjør en rekke bytter i varmen. Kanskje det hjelper. Så langt har de egentlig blitt totalt overspilt i 2. omgang. Rowley inn for Evans, Rothwell inn for Ioannou og Byrne inn for Wilson.

70.min: 1-2: Langpasning i bakrommet dempes på brystet av en Sporting-spiller og alene med keeper scorer han sikkert fra kort hold.

65.min: Fortsatt bare Sporting. Har skapt flere store sjanser, og har gjort nok til å lede nå. Fortsatt likevel 1-1…

57.min: Det er Sporting som er nærmest 2-1 nå. Presser United i store deler av tiden.

48.min: Straffebom. Barmby tar straffen selv, men en fantastisk redning av keeper hindrer United-ledelse.

47.min: STRAFFE TIL UNITED. Jack Barmby felles, og dommeren peker på 11-metersmerket.

46.min: 1-1. Sporting Lisboa går rett i angrep. En langpasning heades videre, en herlig teknisk detalj og så står det 1-1 – 12 sekunder etter at dommeren blåste i gang omgangen.

46.min. Pause. 1-0 til United. Helt jevn omgang. Portugiserne med noen tekniske glimt, men tamme foran mål. United har vært disiplinerte defensivt, og også hatt omgangens største sjanser ved målet og Barmbys skudd i tverrliggeren. Sånn sett kan man si at ledelsen er grei nok.

41.min: Dæhli har forresten en helt fri rolle. Ligger litt i midten, litt på høyre, litt på venstre, drar ned i banen. Ser ut til å få gjøre som han vil.

37.min: United leder. James Wilson spilles fri av Barmby, løper gjennom, runder keeper og legger ballen i det tomme buret.

36.min: Sporting kommer seg forbi på Uniteds venstreside, men skuddet fra god posisjon slås ut av keeper. God redning av Sutherland.

35.min: Fortsatt målløst. Ganske jevnt nå. Dæhli viser flott teknikk, og er vel den United-spilleren som likner mest på portugiserne – i den grad det er noe man vil…

26.min: Herlig dribling av Dæhli og han kommer seg fri på venstrekanten. Spiller fri Barmby, men skuddet hans fra god posisjon blir blokkert.

21.min: Love er for sent inne i en takling, og får gult kort.

16.min: Stor United-sjanse. Keeperen gir retur på et innlegg, og Jack Barmby lobber over ballen keeper på returen, men avslutningen treffer tverrliggeren før den spretter ut på banen igjen.

11.min: Sporting har startet best, men har ikke kommet nærmere et langskudd som ble slått til corner av Sutherland.

5. min: Greit å vite at Sporting vant sin NextGen-gruppe uten å tape i en gruppe som også inneholdt Aston Villa, PSV Eindhoven og Celtic.

1.min: Kampen er i gang. Mats Møller Dæhli er offensiv sentral midbanespiller, siden Adnan Januzaj ikke er med på denne turneringen.

Laget: Sutherland, Love, Grimshaw, Ioannou, Evans, Weir, Rudge, Pearson, Dæhli, Wilson, Barmby Benk: Rowley, Byrne, Rothwell, Gollini, Dalley, McNair, Gorre