U19: Nok en United-seier

Nishan Burkart og Aidan Barlow tegnet seg på scoringslisten da United snudde 0-1 til 2-1 i Valencia.

Valencia 1-2 (1-2) United

UEFA Youth League
Estádio Antonio Puchades
12. des. 2018

1-0 Escobar (13), 1-1 Burkart (37), 1-2 Barlow (42)

United: Alex Fojtícek; George Tanner (Lukasz Bejger, 70), Lee O’Connor, Luca Ercolani (Harvey Neville, 70), Reece Devine (Oliver Denham, 75), Largie Ramazani G, Aidan Barlow (Mark Helm, 66), Angel Gomes, Dion McGhee, Nishan Burkart (Shola Shoretire, 75), Tahith Chong.
Uben.innb.: James Carney og Will Fish


Et United-lag som allerede på forhånd hadde sikret seg gruppeseier og avansement, sto overfor et hjemmelag som var interessert i å revansjere 0-4 fra bortemøtet på Leigh Sports Village for vel to måneder siden.

Det var en oppgave vertene ikke maktet å gjennomføre, selv om de forsøkte så hardt at de pådro seg hele seks gule kort underveis.

Men det var også Valencia som kom best igang, i hvert fall i målprotokollen. Spille- og sjansemessig hadde United vært det førende laget i åpningen, men det spilte ingen rolle for Jordi Escobar, som fra kort hold fant veien forbi Alex Fojtícek allerede etter tretten minutters spill.

Etter en halvtime med flere gode United-forsøk, var Valencia nære ve å doble ledelsen, men Guillems heading ble stoppet på streken.

Snuoperasjon

To kjappe United-scoringer i minuttene før pause snudde imidlertid opp ned på stillingen. Først var Nishan Burkart frempå etter å ha nytt godt av Angel Gomes forarbeide og halvklart redning av Tahith Chongs avslutning, før Aidan Barlow ble assistert av Largie Ramazani til målet som sendte United til halvtidshvile med 2-1-ledelse. Det skulle altså vise seg også å bli sluttresultatet.

Årvåken Fojtícek

Begge lag kom til sjanser også utover i en 2. omgang som ble preget av en rekke spillerbytter, men ingen klarte altså å finne nettmaskene flere ganger. Det skyldtes ikke minst Uniteds sisteskanse, Alex Fojtícek.
Omgangen var bare så vidt kommet igang da Fojtícek måtte i aksjon med en fenomenal redning. Mens vertene var sikre på utlikning klarte den unge slovaken nærmest på mirakuløst vis å slå en spansk kanonkule over tverrliggeren.

14 år gammel innbytter

Verdt å merke seg er det at ett av Uniteds fem bytter førte til at bare 14 år gamle Shola Shoretire fikk sin debut på dette nivået. Han erstattet målscorer Burkart med et kvarter igjen på kampuret, og ble med det også historisk:

Overlegen gruppeseier

Med 2-1 over Valencia avsluttet United gruppe H som suverene vinnere, med 16 av 18 oppnåelige poeng. Når så lag nummer to på tabellen, Juventus, gikk hen og tapte hele 4-2 mot Young Boys i Sveits, endte Nicky Butts ubeseirede mannskap opp med et forsprang på hele seks poeng.

Sluttabellen i Gruppe H:

Kilde: UEFA.com