Nærmer seg avansement

Onsdag hadde U19-gutta sjansen til å sikre avansementet i UEFA Youth League.

Juventus har kontroll over gruppe H i Champions League, men i UEFA Youth League er det United som hittil har vært det desidert beste laget i gruppa.

Uniteds U19-gutter vant for noen uker siden 4-1 mot Juventus på Leigh Sport Village, og skulle nå forsøke å følge opp i Torino. Akkurat det klarte de ikke helt, men United var igjen det beste laget, og vil nok ikke være helt fornøyde med uavgjort i Torino.

U19-SJEF: Nicky Butt.

Juventus tok ledelsen etter at George Tanner laget straffespark, og United slet lenge med å få gjort om spillemessig overtak til mål, men da det snart var spilt i en time, så kom det flere mål. Først utlignet United etter at et Chong-innlegg ble styrt i eget mål av en Juventus-forsvarer, før Juve noen minutter etterpå tok ledelsen igjen. Heldigvis hadde United Mason Greenwood, som skapte mange sjanser, og han ble lagt i bakken slik at Aidan Barlow kunne sette inn 2-2 – det gjorde han, selv om dommeren lot Juventus gjøre spillerbytter før han fikk ta straffesparket.

2-2 ble også sluttresultatet.

United er med dette fortsatt tre poeng foran Juventus, og vil med seier i neste kamp mot Young Boys (27. november, samme dag som A-laget møter sveitserne) ta førsteplassen i gruppa på innbyrdes oppgjør – noe som innebærer at en går direkte videre til sluttspillet. Som gruppetoer må en ut i omspill.

Se alle resultater og kampreferat på U18/U23-siden vår her.

U19: Juventus 2-2 (1-0) Manchester United

UEFA Youth League

Mål: 1-0 Petrelli (20.), 1-1 Serrao (selvmål, 59.), 2-1 Portanova (62.), 2-2 Barlow (str. 67.).

Manchester United: Matej Kovar – George Tanner, Luca Ercolani, Lee O’Connor, Brandon Williams – Aidan Barlow, Angel Gomes, Aliou Traoré – Tahith Chong, D’Mani Bughail-Mellor, Mason Greenwood.
Innbyttere: Alex Fojticek, Dylan Levitt, Dion McGhee, Arnau Puigmal, Largie Ramazani, Ethan Galbraith, Millen Baars.

1: Kampen er i gang.

20: Straffe til Juventus! George Tanner legger en av hjemmelagets spillere i bakken. Det så riktig ut.

21: MÅL! Juventus leder 1-0, Petrelli sender Kovar feil vei.

32: United spiller klart best i Torino, selv om det ikke blir reflektert i målprotokollen ennå. Brukbart frisparkforsøk av Angel Gomes nettopp, men ballen gikk like utenfor.

PAUSE. Juventus ligger kompakt, og er vanskelige å bryte ned, så det blir ikke lett å snu dette United – selv om Butts gutter ser ut som et bedre lag.

46: Andre omgang er i gang. Den starter som den første var, med en kynisk Juventus-takling.

51: Mason Greenwood setter ballen i mål med en god avslutning, men det blåses dessverre (korrekt) av for en knepen offside.

56: Gigantsjanse for høyreback George Tanner! Skyter over foran bortimot åpent mål etter Greenwoods forarbeid. Det så nok enda verre ut enn det var, for ballen fikk en liten sprett rett før han skulle skyte, men uansett en stor, stor sjanse. Chong hadde en brukbar mulighet minuttet før (også det etter Greenwood-forarbeid).

59: MÅL! United har utlignet. Barlow driver laget fremover, og spiller gjennom Chong ute mot høyre, og nederlenderen slår et lavt innlegg som en Juventus-spiller sender i eget mål. 1-1!

62: MÅL. Juventus slår tilbake raskt. Portanova sørger for at de unge, gamle damene leder igjen.

66: Straffe til United! Greenwood legges i bakken.

67: Juventus får gjøre bytter før straffesparket, veldig rar timing.

67: MÅL! Barlow taklet presset.

SLUTT. Det ender 2-2 i Torino.