U18 til topps

United-juniorene knuste Blackburn.

Joshua King (bildet) åpnet scoringene og spilte ellers en meget god kamp da Uniteds U18-mannskap slo tilbake etter tre strake nederlag.

Gjestende Blackburn, som for tre og en halv uke siden sendte rødtrøyene ut av FA Youth Cup, ankom Carrington som stolte ligaledere, men innen de dro hjem igjen var de blitt både detronisert og ydmyket av sine verter.

United var best i det meste, gikk til pause med 2-0-ledelse, og ga seg ikke før det sto 6-1 i målprotokollen.

Skaden på Ryan Tunnicliffe var et stygt sår i seiersgleden. 18-åringen fra Bury ble værende i garderoben etter pause, og humpet siden rundt på krykker. Det er ennå for tidlig å si hvor alvorlig skaden er.

Nå skal vi være ærlige nok til å innrømme at seierssifrene nok ikke yter Blackburn full rettferdighet. Rent spillemessig var det nemlig ikke så veldig stor forskjell på de to lagene. Effektiviteten rødtrøyene la for dagen, var imidlertid de blå/hvite overlegen.

Det startet allerede etter ti minutters spill, da Robbie Brady, tilbake etter brudd i den ene metatarselen, fant Joshua King på venstre. Nordmannen takket og bukket, satte fart inn i feltet og satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Deretter gjorde Brady alt på egen hånd. Han trikset og fintet seg fra venstre og inn i boksen, hvor han ble lagt i bakken og fikk straffespark. Det tok han selv, og dermed sto det 2-0, vel halvveis ut i 1. omgang.

Til tross for å ha fått to baklengs midt i fleisen, var Blackburn med i kampen. United demmet imidlertid godt opp bakover og red av stormen.

Etter 2-0 til pause brukte rødtrøyene syv minutter av 2. omgang på å legge på til 3-0. Joshua King avsluttet sitt strålende forarbeide ved å stikke ballen igjennom til Larnell Cole, som fikk en enkel jobb med å overliste Blackburn-keeperen.

Når så innbytter Paul Pogba la på til 4-0 mindre enn to minutter senere, gikk luften helt ut av gjesteballongen. Det var forresten en merkelig og noe heldig scoring, for keeper så ut til å ha kontroll på Pogbas kanon fra langt hold. Isteden rotet han det skikkelig til. Han maktet ikke å holde ballen, som spant opp i luften og forsvant inn i nettmaskene.

Joshua King, dagens suverent beste spiller, var hele veien en stadig kime til fortvilelse for Blackburn-forsvaret. Et kvarter før slutt jobbet han opp en "umulig" ball, stakk den til Jesse Lingard, som igjen fant en ledig Etzaz Hussain inne i feltet. Han avsluttet kaldt og behersket, og dermed sto det 5-0.

Syv minutter før slutt fikk Blackburn sitt trøstemål på et meget billig idømt straffespark, før de to nordmennene, King og Hussain, kombinerte fint og overlot til innbytter Will Keane å sette den siste spikeren i Blackburn-kisten.

KAMPFAKTA

United 6 (2) v Blackburn 1 (0)

10. min.: 1-0 King

23. min.: 2-0 Brady (str.)

52. min.: 3-0 Cole

54. min.: 4-0 Pogba

74. min.: 5-0 Hussain

83. min.: 5-1 Potts (str.)

85. min.: 6-1 Keane

United: Conor Devlin – Michele Fornasier, Tom Thorpe, Scott Wootton, Zeki Fryers – Nicky Ajose (Will Keane), Etzaz Hussain, Ryan Tunnicliffe (Paul Pogba, 46.), Robert Brady (Jesse Lingard) – Larnell Cole, Joshua King.