U18 skuffet stort

Conor Devlin (bildet) måtte kapitulere to ganger da Everton vant.

Bunnlaget i Premier Academy League, Everton, vant i formiddag 2-1 over en skuffende utgave av Uniteds U18-mannskap.

Scouserne åpnet kampen best og tok en fortjent ledelse etter tolv minutter da en retur fra Conor Devlins høyre stolpe enkelt ble plassert bak Uniteds irske sisteskanse.

United tok etter hvert mer over, og spesielt venstreving Robert Brady skapte en del bryderi med gode crosser og fine stikkere. En av dem var svært nære ved å finne Will Keane i fri posisjon, men Everton-keeperen var fint ute og reddet foran støvlesnuten hans.

Da det ikke ble noe av overtaket, kom Everton tilbake og fremtvang blant annet en god beinparade av Devlin, og dermed sto det 0-1 til pause.

Med en hel omgang igjen å spille var det godt håp om at United-juniorene ville klare å komme tilbake i kampen. Likevel var det Everton som spilte seg til 2. omgangs første mulighet etter tre minutter, da Conor Devlin igjen måtte trekke frem en parade med beina.

Til tross for sterk medvind etter pausen klarte United aldri å få fart på ballen, og et kompakt Everton-lag hadde små problemer med å holde rødtrøyene fra livet.

Paul McGuinnes prøvde med et trippelbytte etter 20 minutter, men heller ikke det fikk noen særlig effekt.

De tre nykommerne, Reece Brown, Ravel Morrison og Nicky Ajose hadde vært på banen i knapt fire minutter da Everton isteden økte ledelsen til 2-0. Denne gang må nølende forsvarsspill og ditto keeperspill av Devlin på en corner fra venstre, ta skylden for baklengsmålet.

United så nå ut til å kjempe en tapt kamp, men så, fem minutter før full tid, ga innbytter Nicky Ajose nytt håp med en heldig scoring direkte fra corner. Keeper så ut til å ha kontroll på innsvingeren, inntil han fikk uventet motstand av den sterke vinden. Han bommet halvveis på ballen – og vel så det – og dermed sto det 2-1.

I minuttene som gjensto presset United på for en utlikning, men det holdt ikke. Dermed vant Everton en fortjent seier over et skuffende svakt hjemmelag.

P.S. Nykommeren, italienske Michele Fornasier, debuterte i Uniteds midtforsvar, men uten å utmerke seg spesielt.

KAMPFAKTA

Manchester U (0) – (1) Everton

12. min.: 0-1 James 69. min.: 0-2 Codling 85. min.: 1-2 Ajose

United: Conor Devlin, Tom Thorpe, Michele Fornasier, Scott Wootton (Reece Brown, 65.), Zeki Fryers, Ryan Tunnicliffe, Jesse Lingard (Ravel Morrison, 65), Larnell Cole, John Cofie (Nicky Ajose, 65.), Will Keane, Robert Brady