U18 knuste WBA

Uniteds U18-lag fant storformen under lørdagens møte med West Bromwich på Carrington. Til slutt sto det hele 7-0 i målprotokollen.

Danny Welbeck (bildet) ble dagens mann med fire baller bak den stakkars WBA-keeperen, og fikk følge på scoringslisten av Nicky Ajose (2) og italienske Federico Macheda.

16 år gamle Welbeck åpnet målkalaset etter åtte minutter, da han mottok et gjennomspill fra Magnus Wolff Eikrem og satte ballen i bortre hjørne fra 10-12 meters hold.

Tolv minutter senere var de to samme spillerne på farten igjen. Denne gang utnyttet Welbeck nordmannens kjappe frispark og lobbet ballen elegant over gjestenes keeper til 2-0.

Hattrick

Men Welbeck var bare kommet halvveis i målproduksjonen. Etter 31 minutter tegnet han seg for hattrick ved å runde WBA-keeperen og sette ballen kaldt og rolig i nettmaskene etter Danny Drinkwaters flotte gjennombruddspasning, før han avsluttet sitt private scoringsshow med et følsomt skudd inn i bortre hjørne, åtte minutter etter sidebytte. Ved denne anledning spilte han vegg med Macheda, som selv hadde satt inn 4-0 like før pause etter pasning fra – Danny Welbeck.

Ajose-punktum

5-0 var imidlertid ikke nok for Paul McGuinness’ fremadstormende unggutter. De fortsatte å spille gjestene trill rundt, og da Nick Ajose endelig begynte å treffe etter et par mislykkede forsøk, varte det ikke lenge før dommeren måtte føre opp både 6-0 og 7-0 på kortet sitt.

Ajose – frispilt av Welbeck – rundet keeper og satte inn sitt første mål i det 65. minutt, og satte deretter punktum i det 71. ved å kaste seg frem og sette ballen i mål via tverrliggeren etter Conor McCormacks innlegg fra høyre.

En storslått forestilling av rødtrøyene, og av Danny Welbeck i særdeleshet. Samtidig skal det ikke underslås at motstanden var uhyre svak.

United: Woods; McCormack, Strickland, C.Evans, Derbyshire; Bryan, Eikrem, Drinkwater (Brown, 51.), Ajose; Welbeck (Brandao, 66.), Macheda. Uben.innb.: Amos.