U18 åpnet med seier

Fra sin plass på laglederbenken kunne en tilfreds Paul McGuinness (bildet) se sine elever snu 0-2 til 3-2 over Chelsea på bortebane.

Vi har svært begrenset med informasjon fra oppgjøret i Cobham, men United åpnet friskt, dog uten å få uttelling. Etzaz Hussain var frempå med et frispark som traff muren og endte i en resultatløs corner, mens Jesse Lingard forsøkte seg med en avslutning som enkelt ble stoppet av Chelsea-keeper Blackman.

Men så slo hjemmelaget til. Etter en spillemessig jevnspilt kamp så langt, tok de ledelsen ved slovaken Milan Lalkovic, som like før halvtimen var unnagjort satte ballen i mål fra kort hold.
Ni minutter senere økte så østerrikeren Philipp Prosenik til 2-0 med et vakkert hodestøt etter overlegg fra Bobby Devyne, og dermed så det plutselig svært stygt ut for Uniteds muligheter til å få poeng med seg hjem til Manchester.

Dobbeltkalddusjen skulle imidlertid bli avløst av en suser av et reduseringsmål, da Sean McGinty bare minuttet seneetter 0-2 sendte avgårde en kanonkule fra 20 meters hold. Det var nøyaktig det United trengte for å kunne gå til 2. omgang med nytt mot.

Begge lag var frempå med mer eller mindre bra forsøk etter hvilen, men det skulle bli Michael Keane som omsider fant veien til nettmaskene. Ryan Tunnicliffe sto for forarbeidet, og da John Cofies avslutning ble blokkert, sto Keane på rett plass og dyttet ballen over streken.

Med det ene poenget halvveis ned i lommen, tok United nå mer og mer over. Laget presset på for et seiersmål, og fikk lønn for bestrebelsene da John Cofie satte ballen rolig forbi Chelsea-keeperen etter forarbeid av Tom Thorpe. På det tidspunktet viste kampuret fire minutter på overtid! En imponerende snuoperasjon av U18, som dermed fikk en pangstart på årets Academy League-sesong.

KAMPFAKTA

Chelsea 2-3 United

27. min.: 1-0 Lalkovic

36. min.: 2-0 Prosenik

37. min.: 2-1 McGinty

79. min.: 2-2 M.Keane

90.+4 min.: 2-3 Cofie

Laget: Sam Johnstone, Michael Keane, Michele Fornasier, Tom Thorpe, Sean McGinty, Etzaz Hussain, Ryan Tunnicliffe, Larnell Cole, Tom Lawrence (Luke Hendrie, 80.), Jesse Lingard (Jack Barmby, 85.), John Cofie.