U18: 2-2 mot Derby

OPPDATERT Med poengdeling mot Derby på Carrington maktet ikke Paul McGuinness' U18-mannskap helt å følge opp suksessen fra 5-0-seieren over Huddersfield for en uke siden.

United tok ledelsen to ganger, ved henholdsvis Evandro Brandão og innbytter Nicky Ajose (bildet), men "Bukkene" stanget seg tilbake, først ved Aleksander Prijovic, og deretter ved Henrik Ojamaa. Dermed endte oppgjøret med ett poeng til hvert av lagene. Det skal nok United si seg mest fornøyde med.

Paul McGuinness gjorde tre endringer fra mannskapet som knuste Huddersfield på forrige lørdag. Evandro Brandão erstattet Nicky Ajose, som ble plassert på benken; Cameron Stewart tok plassen fra Davide Petrucci, og Gary Woods overtok keeperhanskene fra Ben Amos. Samtidig ble prøvespiller Lee Askham flyttet fra høyre flanke til venstre, idet formasjonen ble endret fra 4-5-1 til 4-4-2.

Krampaktig start

Kampens innledningsfase var preget av få målsjanser og et United-mannskap som strevde fælt med å finne rytmen. Laget fikk ikke et øyeblikks ro til å etablere noe spill, for gjestene kjørte på i morderisk tempo og ga aldri bort en centimeter med spillerom.

Det skulle gå nesten 20 minutter før det begynte å skje noe. Da klarte Brandão endelig å stikke igjennom etter en flott pasning fra Matty James, men dessverre uten å få ballen under kontroll.

1-0 ved Brandão

Forsøket burde ha tjent som en vekker for Derby-forsvaret, som isteden sovnet helt inn bare få minutter senere. I antakelsen av at Federico Macheda var offsideplassert idet ballen ble spilt opp, stoppet gjestene opp i påvente av linjemannens flagg og dommerens fløyte. Dermed fikk den italienske spissen all verdens med tid til å heade fremspillet videre til Brandão, som med en flott avslutning satte ballen over den utstormende keeperen og i mål ved bortre stolpe.

Derby overtar

Derby reagerte på forsvarstabben ved å storme direkte i angrep, og resten av omgangen var det de – og ikke hjemmelaget – som skapte de fleste og beste målsjansene. Den aller største muligheten oppsto like før halvtid, da den 17 år gamle esteren, Henrik Ojamaa, fikk stå helt alene og umarkert, bare for å se keeper Woods trekke frem en strålende reaksjonsredning. United var heldige som kunne gå til pause med ledelse.

Utlikning nr. 1

Gjestene fortsatte offensiven da lagene etter et kvarter gjenopptok aktivitetene på Carringtons grønne rektangel, hvor United-forsvaret umiddelbart ble tvunget til å jobbe under høytrykk. Ojamaa danset seg igjennom og traff stolpen, og den ene avslutningen fulgte etter den andre. Corner på corner ble pøst inn foran mål, og til slutt klarte ikke United lenger å stå imot. Da nok en innsvinger kom susende inn, var Woods uheldig med utboksingen, og serbiske Prijovic smokket til med en volley. Med en desperat inngripen klarte Oliver Gill å få ballen unna, men for sent. Den hadde allerede vært bak målstreken, noe linjemannen gjorde dommeren oppmerksom på. Dermed hadde Derby fått sin velfortjente utlikning. Det var for øvrig United-juniorenes første baklengs på 350 minutter!

Innbytter Ajose griper inn

Paul McGuinness var nødt til å foreta seg noe, og umiddelbart etter utlikningen dro han Brandão og Lee Askham av banen, til fordel for Nicky Ajose og Chris Curran. Det var et trekk som skulle få like umiddelbar effekt.

Macheda holdt unna en rekke Derby-spillere, før veggspill med James ga ham mulighet til å løfte ballen inn bak Derby-forsvarert. Der kom den nylig innslupne Ajose spurtende til og satte ballen kaldt og rolig forbi keeper Kean. Stikk i strid med spillets gang, og bare tre minutter etter Derbys utlikning, hadde United gjenopprettet sin tidligere ledelse.

Utlikning nr. 2

Men Derby lot seg ikke knekke av denne motgangen. De fortsatte kjøret mot Uniteds bakre rekker, og lyktes igjen da Ojamaa dukket opp ved bakre stolpe og flikket inn en ball som uansett ville ha funnet veien til nettmaskene bak Gary Woods.

Sjanser nok til å avgjøre

Fortsatt gjensto det en halvtime av oppgjøret, og gjestene syntes å ha alle muligheter til å sikre seg den avgjørende scoringen. Isteden virket Derby fornøyd med det ene poenget. I alle fall roet de heretter ned offensiven.

United fikk igjen anledning til å låne ballen, og benyttet anledningen til å forsøke seg med noen spredte fremstøt.

Både Chris Curran og Cameron Stewart kom til muligheter som kunne ha gjort dem til dagens helter, men begge to mislyktes i avgjørende øyeblikk. Curran traff foten på keeper Keane fra fem meter, mens Stewart skjøt like utenfor fra ti-tolv meters hold idet det kun gjensto et par minutter på kampuret.

Uniteds beste på en dag da de aller fleste spilte langt under pari: Kenny Strickland og Evandro Brandão

Sluttresultat: Manchester United – Derby 2-2 (1-0)

23. min.: 1-0 Brandão 50. min.: 1-1 Prijovic 53. min.: 2-1 Ajose 62. min.: 2-2 Ojamaa

Uniteds lag: Gary Woods; Kenny Strickland, Reece Brown, Scott Wootton, Oliver Gill; Cameron Stewart, Matty James, Oliver Norwood, Lee Askham (Chris Curran, 52.); Evandro Brandão (Nicky Ajose, 52.), Federico Macheda.

Uben.innb.: Conor Devlin

P.S. Joe Dudgeon, Scott Moffatt, Robbie Brady og norske Joshua King, har alle småskader, og var derfor ikke i aksjon.

Kilde: Manchester United Youth