U18: United kapret det ene poenget

Det så lenge stygt ut, men United reiste seg kraftig utover i 2. omgangen og klarte 1-1 mot City.

United (1-1) (0-1) City

Barclays U18 Premier League
Aon Training Centre, 17. feb. kl. 14.00

42. min.: 0-1 NMecha
64. min.: 1-1 Whelan

1. Oliver Byrne; 2. Tyler Reid G, 4. Tyrrell Warren, 5. James Dunne, 3. Jake Kenyon (Aidan Barlow, 65.); 6. Charlie Scott, 8. Callum Whelan; 7. Zak Dearnley, 10. Callum Gribbin (15. George Tanner, 82.), 11. Tosin Kehinde; 9. DJ Buffonge (14. Thomas Sang G, 65.).
På benken: Ilia Moutha-Seboutai, Kayne Dietrick-Roberts

Vi følger kampen med de viktigste hendelsene:

90+4 Dommeren blåser av kampen. Det ender 1-1 mot ligalederne på Aon Training Centre.

90+3: Nå er det United som holder på ballen. Flott spill, og her er det United som går for en avgjørelse!

90+2: Fantastisk forsering av Warren. Stoppes til slutt, men dypt inne på Citys  halvdel.

90+1: City presser på for en avgjørelse. Nå er det viktig å holde oppe konsentrasjonen.

89: BYTTE CITY

85: En helt annen fasong over United nå. Kan de virkelig klare å få noe ut av dette oppgjøret allikevel?

83: Plutselig får Zak Dearnley muligheten, skrått ut for City-målet. Dessverre skyter han rett på keeper fremfor å se etter en lagkamerat inne foran kassen.

82: BYTTE: Callum Gribbin viker til fordel for George Tanner.

81: Så havner Tyler Reid i dommerens bok. Går litt for hardt inn i en duell.

79: Ypperlig av innbytter Barlow, og City presses til å sende ballen til innkast.

77: Nå bølger det frem og tilbake her. City med avslutning like over tverrliggeren.

76: Barlow for United, stormer inn i City-feltet og går i bakken. Ingenting, ifølge dommeren, og han har nok rett.

75: City farlig frempå, men må nøye seg med corner. Resultatløst.

74: Gult til Thomas Sang for å rive ned en City-spiller.

72: Frispark til Barlow i god posisjon, rundt 20 meter, litt skrått ut til høyre. Gribbin setter ballen rett i muren.

65: DOBBELTBYTTE: Duffonge og Kenyon går ut til fordel for Tom Sang og Aidan Barlow.

Manchester United v Queens Park Rangers - FA Youth Cup
CALLUM WHELAN satte inn målet som sikret United ett poeng mot City.

64: MÅL!!! Og det er utrolig nok United som utnytter en sjelden mulighet! Callum Whelan setter ballen forbi City-keeperen etter at Tyrrell Warren først har kastet seg inn og forstyrret. Ballen havner ut i feltet, og der står Whelan klar.

61: Idet vi akkurat har passert en times spill, stormer Tosin Kehinde inn på Citys banehalvdel. Han har med seg Callum Gribbin som finner Zak Dearnley sentralt i banen. Han velger å avslutte fra håpløst hold og ballen triller tamt utenfor målet. Han hadde rett og slett ikke troen på at han ville lykkes.

58: Miraklenes tid er ennå ikke forbi. Hvordan United slapp unna baklengs der er umulig å forklare, så vi skal ikke en gang forsøke.

56: STOLPEN! City rundspiller United. Vingen Dias kommer seg lett rundt venstreback Kenyon og legger inn foran mål. Der finner han en lagkamerat som med masse rom rundt seg heldigvis velger å avslutte med ryggen mot mål. Dermed smeller ballen i stolpen, og United slipper unna.

53: Bombardement mot United-målet ender med skudd høyt over. Slik det ser ut i øyeblikket er det trolig bare snakk om kort tid før City dobler ledelsen.

50: City-dominansen fra første omgang har bare blitt forsterket her i begynnelsen av den andre. United  klarer bare ikke å komme seg ut av egen banehalvdel.

46: 2. omgang er underveis. City går rett i angrep og Oliver Byrne må i aksjon  umiddelbart. United er nok nødt til å løfte seg mange hakk om det skal være håp om poeng her. Om de er i stand til det er en  helt annen sak.

PAUSE: Citys ligaledere har utvilsomt vært det beste laget i denne førsteomgangen. De har vært farlig frempå ved flere anledninger, men har altså bare den ene scoringen å vise til.
For Uniteds del har det stort sett vært en forsvarskamp så langt, men det har de gjort bra.
Callum Gribbin var frempå med en avslutning i motsatt ende, men den er også den eneste vi har registrert i de første 45 minuttene.

45: Ypperlig forsvarsspill av dagens enslige United-spiss, DJ Buffonge. Går knallhardt inn i en duell og kommer ut av den med ballen i beina.

42: MÅL!!! Og det er City som tar ledelsen. De lyseblå presser høyt, og lykkes etter  hvert med å stjele ballen fra Charlie Scott. Lucas Nmecha stormer inn i feltet hvor han vender bort et par mann – egentlig altfor enkelt – og avslutter med et utagbart skudd, klistret inne ved Byrnes  høyre stolpe. Ypperlig gjort av Citys toppscorer.

39: City presser hardt på, men til slutt klarer Dearnley å få kontroll. Han sender en strålende ball i retning Buffonge, og det ender med skudd på mål av Gribbin. Midt på, så enkelt for keeper.

34: Frispark og straffe til City? Nei! Hands og straffe da? Nei, ikke det heller, sier en bestemt dommer.

32: Godt innlegg av Citys nummer 7. Banker ballen på tvers av mål, men ingen av lagkameraten er våkne.

30: United med mye ball i øyeblikket, men det er vanskelig å finne åpninger i City-forsvaret og det ender med at ballen spilles helt tilbake.

28: United kombinerer fint på høyresiden, før Gribbin forsøker å skape noe med et fint løp inn i banen. En City-spiller kommer imidlertid ilende til og Gribbin gir bort et frispark.

26: Tyler Reid har spilt godt på høyrebacken, og nå skjermer han ballen fint ut over dødlinjen.

22: Charlie Scott ligger nede etter å ha fått seg en smell i hodet. Etter litt hjelp kommer han seg heldigvis på beina igjen.

20: Etter en forholdsvis jevnspilt kampinnledning har City kommet mer og mer. De siste minuttene har de kommet til tre gode sjanser, men United holder stand – inntil videre.

15: TVERRLIGGER! Tyrrell Warren gir bort ballen i farlig område, og det ender med at City setter ballen i aluminiumen over Byrne.

11: Oppsss! Keeper Oliver Byrne mister ballen; er heldig som ikke blir straffet der.

10: Ballen løftes inn i United-feltet, hvor Dunne må gi corner.

09: Bra tilløp av United, men angrepet ender med at ballen ruller over dødlinjen, med Zak Dearnley som sistemann på den.

08: City vil ha frispark like utenfor United-feltet, men dommeren mener at Tyler Warren gikk rent inn i taklingen.

04: Det har vært hektiske først minutter. Nå – corner til City. Ballen går gjennom hele forsvaret, men City beholder ballen.

01: Kampens første frispark går hjemmelagets vei.

00: United tar avspark, vi er igang…

Forhåndsstoff:

U18: Møter City kl. 14.00

Klarer det unge United-mannskapet å følge opp helgens 2-0-seier over Stoke? Følg kampen på MUTV/TV 2 Sumo.

Det har vært en alt annet enn god sesong for U18-laget, som før lørdagens kamp lå helt sist på Barclays U18 Premier Leauge-tabellen.
De tre poengene førte imidlertid til at United og Stoke byttet plass, og dermed så tabellen med ett litt mer oppløftende ut.

Men tirsdag kveld var Stoke på besøk i Blackburn, og der benyttet pottemakerne anledningen til å vinne 3-2. Dermed bar det til bunns igjen for et Manchester United som like før helgen fikk beskjed om at deres sjef gjennom mange år, Paul McGuinness, har forlatt klubben.

Tabellen

Revansjeoppgjør

Tommy Martin heter mannen som inntil videre har tatt over jobben etter McGuinness. Det var han som ledet laget i seieren over Stoke, og som dermed satte sluttstrek for lagets  tolv kampers tapsmareritt. Så spørs det om han klarer å følge opp suksessen ved å ta skalpen på Manchester City.

Manchester United v Chelsea: FA Youth Cup
CHARLIE SCOTT – utvist sist.

I det motsatte oppgjøret, som ble spilt på City Academy Stadium for nøyaktig tre uker siden, var United sjanseløse og måtte se seg slått med 2-0. I den kampen ble Charlie Scott sendt i garderoben med rødt kort før det var spilt i 20 minutter, noe som selvsagt bidro til å gjøre jobben ekstra vanskelig.

I ettermiddag får Uniteds U18-lag sjansen til å revansjere nederlaget. Det må de gjøre med et mannskap som trolig ikke vil være særlig annerledes enn det som vant over Stoke. Følgende spillere var med:

Oliver Byrne; Tyler Reid, Tyrrell Warren, James Dunne (c), Harry Spratt; Callum Whelan, Tosin Kehinde, Darren McIntosh-Buffonge (Faustino Makela, 70.), Callum Gribbin; Marcus Rashford (George Tanner, 67.), Zak Dearnley (Kayne Diedrick-Roberts, 80.)
Uben.innb.: George Dorrington

Vises på MUTV/TV 2 Sumo

Som sagt – kampen, som skal spilles på Aon Training Centre, starter klokken 14. MUTV innleder med forhåndsstoff kl. 13.45.