United-talent måtte ut på båre

Uavgjort for United-gutta mot Brighton.

Mateo Mejia måtte ut på båre mot slutten av førsteomgangen under lørdagens U18-kamp hjemme mot Brighton.

Mejia, som sammen med Dermot Mee og Owen Dodgson debuterte for U18-laget (Martin Svidersky og Omari Forson startet for første gang), har slitt med skade en stund, og dermed var det ekstra synd å se han forsvinne ut fra banen her.

Det så alvorlig ut. Han fikk oksygen, og var nede i over åtte minutter før han ble flyttet, og vi får bare krysse fingrene for at det ikke var like alvorlig som det så ut til å være. God bedring, Mateo!

Kampen endte 1-1, noe som egentlig ikke var nok for United i jakten på avansement fra gruppa i U18 Premier League Cup.

Jevnspilt førsteomgang

Etter rundt et kvarter av kampen ble United snytt for et straffespark, og minuttet etterpå var United svært nære å ta ledelsen – først scoret Brighton nesten et selvmål da et innlegg ble headet i egen tverrligger, før Brighton klarte å avverge da Charlie Wellens prøvde å få gjort noe med returen. Brighton var også frempå ved noen anledninger, men det var målløst til pause.

Noen minutter før hvilen pådro Mateo Mejia seg skaden vi nevnte i innledningen. Han ble erstattet av Dillon Hoogewerf.

BERØMTE TILSKUERE: Flere av Uniteds akademiprodukter fulgte med fra sidelinjen på Carrington mot slutten av kampen. Skjermbilde fra MUTV.

Så kom målene

Etter ti minutter av andreomgangen tok Brighton ledelsen, da et frisparkinnlegg ble headet i mål av Ben Clark-Eden, på et frispark United-spillerne ikke virket helt enige i at Brighton fortjente.

Brighton hadde et stolpetreff, og var altså nært 2-0, men med rundt 20 minutter igjen utlignet United. Harvey Neville (Phils sønn, som ikke har imponert særlig for U18-laget ennå) slo inn fra høyre, og innbytter Shola Shoretire fikk kontroll på ballen i feltet, og klarte under press å sette ballen i mål. Godt utført av Shoretire, og håp for United.

Dessverre klarte en ikke å få vinnermålet på slutten, og det ble 1-1. Brighton sikret seg med det gruppeseieren som gir avansement i U18 Premier League Cup, mens United fortsatt har sjansen på andreplass – og de to beste toerne (seks grupper) går også videre. Det blir ikke enkelt, men vi må i alle fall slå WBA tirsdag (i en kamp som ble utsatt i slutten av oktober) for å ha en liten mulighet. Om United hadde fått et vinnermål her, eller om United hadde klart å beholde tremålsledelsen mot Leicester i gruppespillets første kamp, så ville sjansen for avansement vært stor.

UTLIGNET: Shola Shoretire, her sammen med Hannibal Mejbri.

U18: Manchester United 1–1 (0-0) Brighton & Hove Albion