U18 tar imot Liverpool

Toppscorer Demetri Mitchell er fortsatt skadet, men klarer Paul McGuinness’ unge elever likevel å bygge videre på de siste ukers suksess?

Skulle de klare det når de fredag kveld tar imot gjestene fra scouser-land på J. Davidson Stadium (tidligere Moss Lane) i Altrincham, vil de også passere gjestene på tabellen. I tillegg vil de fortsatt ha to kamper til gode på dem.

I øyeblikket ligger de to erkerivalene side om side på Barclays U18 Premier League-tabellen med 19 poeng hver, kun adskilt av en målforskjell som riktignok peker i favør av gjengen fra Anfield. Begge klubbene har imidlertid en lang vei å gå om de skal klare å blande seg inn helt i teten denne sesongen. Der regjerer i øyeblikket Middlesbrough med 30 poeng, foran Manchester City med 27 og Everton med 26.

Stigende formkurve

United har imidlertid vist klar fremgang i den senere tid og har etter en vanskelig sesonginnledning med blant annet et 0-4-krasj mot nettopp Liverpool i slutten av august, tatt 12 poeng på de seks siste kampene.
Etter 0-2 mot både Sunderland og Everton, har de unge rødtrøyene slått tilbake med tilsvarende sifre mot henholdsvis Newcastle og Bolton, og vist at man på ingen måte har gitt opp håpet om en plassering blant de fire øverste på tabellen i Gruppe A. I så fall vil det vanke sluttspillplass og møter med toppklubbene i Gruppe A for å avgjøre utfallet av årets sesong.

Mens United har vist klar formutvikling, har Liverpool kun to trepoengere å vise til på sine seks siste kamper. Likevel har de vist seg vanskelige å slå. Kun én gang har de måttet bite i gresset på disse oppgjørene, da de tapte 2-1 for Sunderland i kjølvannet av en klar 5-0-seier over Blackburn for halvannen måned siden. For knappe to uker siden var scouserne involvert i en heidundrende timålsorgie hvor de delte broderlig på scoringene da de holdt Derby til 5-5.

Lekk i begge ender

Med 35 scoringer på 14 kamper, har Liverpool i det hele tatt vært dyktige til å finne nettmaskene, noe United-forsvaret allerede har fått merke én gang. Scouserne har derimot ikke vært like imponerende bakover. 31 scoringer i minusprotokollen er på grensen til kollaps, og er et faktum Uniteds til nå beskjedne angripere forhåpentligvis klarer å utnytte. Til nå har de ordentlige rødtrøyene kun funnet motstandernes nettmasker ved 14 anledninger på 12 forsøk. Det er faktisk nest svakest i klassen. Kun Bolton har færre med sine 10.

MUTV/TV2 Sumo er klar til sending

Det er så avgjort ikke hver uke vi får anledning til å følge United-juniorene fra tv-skjermen. Det får vi imidlertid denne gang. Kampen starter klokken 20 (skandinavisk tid) og etterfølger forhåndsstoff som blir servert allerede fra 19.30.

Spillerstats    Scoringsstats     Tabell     Kamper og resultater