Svekket United tapte semifinalen

City vant 3-0 i miniderbyet.

Lørdag ettermiddag spilte United sin semifinale i U18 Premier League Cup mot Manchester City, etter å ha slått ut Liverpool etter en dramatisk snuoperasjon i forrige runde.

Det gikk dessverre ikke like bra denne gangen. City vant til slutt 3-0.

Mason Greenwood manglet med skade – det er for så vidt ikke sikkert at han ville vært med uansett, på grunn av førstelagets skadeproblemer offensivt – og også defensivt stilte United vesentlig svakere.

Di’Shon Bernard var suspendert på grunn av rødt kort mot Liverpool (i ligakampen, ikke cupkampen), og på høyrebacken mangler både Ethan Laird og Arnau Puigmal. Det ble ikke bedre da kaptein Brandon Williams måtte ut etter mindre enn en halvtime mot City.

SAVNET MOT CITY: Mason Greenwood.

God start, så tok City over

United startet kampen klart best, og kanskje kunne dette sett annerledes ut hvis vi hadde tatt ledelsen. Aliou Traoré kom seg til noen skuddmuligheter, blant annet, men så tok City over, og var det klart beste laget resten av førsteomgangen.

I det 17. minutt dunket Felix Nmecha inn 1-0 for hjemmelaget, og de var også vesentlig nærmere 2-0 enn United var 1-1 i den første omgangen.

Etter pause var det mer jevnt mellom lagene – kanskje var United til og med litt bedre – men United tok ikke sjansene sine, og da blir det vanskelig.

City på sin side var effektive, og vant til slutt 3-0.

Vi fulgte kampen live nederst i saken.

U18: Manchester City 3–0 Manchester United

U18 Premier League Cup
Manchester City Academy

Manchester United: James Thompson – Ethan Galbraith, Teden Mengi, James Garner, Brandon Williams (Reece Devine, 29.) – Dylan Levitt, Aliou Traoré, Charlie McCann (Dion McGhee, 56.) – Largie Ramazani, D’Mani Mellor, Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Connor Stanley, Mark Helm.

Mål: 1-0 Felix Nmecha (17.), 2-0 Fisayo Dele-Bashiru (55.), 3-0 Nmecha (81.).

1: Kampen er i gang! Før oppgjøret var det ett minutts stillhet til ære for Eric Harrison.

1: Largie Ramazani ligger nede etter en røff takling i det første minuttet. Må vel være et soleklart gult kort. Litt usikker på om det ble delt ut, men pent var det uansett ikke.

6: United klart best i starten her. Har hatt ballen nesten hele tiden, og Traoré har kommet seg til et par skudd allerede.

16: City har vært best de siste fem-seks minuttene. Ben Knight kunne gitt hjemmelaget ledelsen, men hadde ikke marginene på sin side.

17: MÅL til City. 1-0. Felix Nmecha med et strålende langskudd.

29: BYTTE: Brandon Williams ut, Reece Devine ut. Da er tre av fire fra det vanlige United-forsvaret ute av laget. Williams ble utsatt for noen altfor sene taklinger fra City ikke lenge etter målet, og har haltet en stund. Stort tap for United både offensivt og defensivt at han måtte ut. James Garner tar over kapteinsbindet.

PAUSE. City klart best etter at United startet godt. Vi er nærmere 2-0 enn 1-1.

46: Andre omgang er i gang.

53: Anthony Elanga går i bakken etter et fint løp, men ikke noe straffespark for United. Litt vanskelig å se på reprisen, men det ser ikke ut som om det ville vært noen dommerskandale om det ble dømt, akkurat. Ingen protester uansett.

55: MÅL. Fisayo Dele-Bashiru dobler ledelsen for City. Da ser det ut til at det skal bli vanskelig å komme til finalen for United. Men det var stillingen mot Liverpool på dette tidspunktet også (problemet er at vi mangler Greenwood denne gangen).

56: BYTTE: Dion McGhee har kommet inn for Charlie McCann, som ble taklet rett før Citys 2-0-mål.

60: United har vært gode etter det andre baklengsmålet. Ramazani har gitt City trøbbel. Skudd i nettveggen nå. Spilte på høyresiden i førsteomgang – har vært bedre på venstresiden nå i andreomgangen.

64: United klart best nå, og vi skaper sjanser, men avslutningene holder rett og slett ikke høyt nok nivå. Traoré med en stygg bom nå.

71: Bra Devine-innlegg, og det er nesten City-selvmål! Men keeper er våken. Kanskje Uniteds største sjanse.

81: MÅL. Nmecha med sitt andre for dagen. 3-0. United lar ham komme til for enkelt, og han slår til med et bra skudd.

88: Gult kort på Dylan Levitt.