U18: Seier i siste kamp

U18-laget vant 2-0 i den siste kampen i grunnspillet og tok en sterk 2. plass i Premier League North.

Stoke – 0-2 (0-0) United

U18 Premier League North
Clayton Wood, 3. mars 2017

46. min.: 0-1 Bohui
89. min.: 0-2 Buffonge

United: Max Johnstone; George Tanner, Tyrrell Warren, Lee O’Connor, Jake Kenyon (Harry Spratt, 83.), Ethan Hamilton, Callum Whelan, Indy Boonen (Jake Barrett, 83.), DJ Buffonge, Josh Bohui (Thomas Sang, 70.), Nishan Burkart

To mål etter pause signert Joshua Bohui og DJ Buffonge sørget for at Kieran McKennas unggutter vant den siste kampen i Premier League North.

Nå venter sluttspillet med de beste lagene fra Premier League North og Premier League South.

Bursdagsbarn på scoringslisten

United var allerede kvalifisert til sluttspillet og kampen mot Stoke hadde således ikke den helt store betydningen, men United gikk likevel offensivt ut mot hjemmelaget.

CALLUM WHELAN: U18-gutta slo Stoke 2-0

Etter 18 minutter fikk United straffe som bursdagsbarnet Joshua Bohui tok etter at DJ Buffonge ble lagt i bakken.

Uheldigvis for jubilanten Bohui var ikke Stoke-keeper Andrew Cherdieu i det gavmilde hjørnet og reddet straffen.

Ethan Hemilton og Indy Boonen hadde også brukbare forsøk før pause, men det forble målløst etter 45 minutter på Stokes treningsfelt på Clayton Wood.

2. omgang var imidlertid ikke ett minutt gammel før bursdagsbarnet Bohui gjorde opp for straffemissen fra 1. omgang. Han skar inn fra kanten og plasserte ballen nydelig i mål, denne gangen utagbart for Stokes solide sisteskanse.

Buffonge avgjorde

Stoke hadde en glimrende mulighet til å utligne på straffespark etter at United-keeper Max Johnstone hadde felt Scott Wara. Jordan Greenidge fyrte ballen høyt over mål og i kampens siste minutt avgjorde Buffonge med et hardt skudd.

Nå venter “Merit Stage”, som i realiteten er sluttspillet mellom de beste U18 Premier League-lagene fra de to divisjonene i henholdsvis nord og sør.

Fra Premier League North er Manchester City, Liverpool og  Blackburn kvalifisert i tillegg til United.

Fra Premier League sør kommer Chelsea, Arsenal, Reading og enten West Ham United eller Fulham.