norkettstraffe140522

U18: Bommet på straffespark – gjorde det godt igjen ved å sikre United tredjeplassen

Nottingham Forest kom til Carrington for å få hevn etter onsdagens finaletap i FA Youth Cup, og en Forest-seier ville også betydd at de ville tatt tredjeplassen i den nordlige avdelingen av U18-ligaen i stedet for United.

Det så ut til å gå i den retningen da Forest tok ledelsen etter sjansesløsing fra United, blant annet med en straffebom på overtid av førsteomgangen fra Nottingham-fødte Manni Norkett.

Norkett gjorde det uansett godt igjen da han scoret etter 30 sekunder av andreomgangen.

Forest bommet også på et straffespark, og det endte 1-1 på Carrington.

Dermed gikk tredjeplassen til United. Her er Uniteds kampoversikt fra denne sesongen, mens tabellen ligger her.

binnionjoyce110522
U18-TRENERNE: Travis Binnion og Warren Joyce, her fra onsdagens kamp mellom lagene.

Elleve forandringer på laget

United hadde gjort elleve forandringer på laget fra FA Youth Cup-finalen tre dager tidligere, mens Forest stilte med et nesten uforandret lag, og med det kanskje måttes sies å være favoritter her.

Toby Collyer og Harrison Parker spilte for første gang fra start for U18-laget, mens de tre innbytterne fra Youth Cup-finalen – Maxi Oyedele, Joe Hugill og Sonny Aljofree – alle startet.

United begynte kampen best, og Joe Hugill hadde en god sjanse i kampens femte minutt, og kaptein Sonny Aljofree hadde en enda større sjanse da han etter halvspilt førsteomgang headet et Omari Forson-hjørnespark i tverrliggeren.

Manchester United v Nottingham Forest: U18 Premier League
BOMMET: Joe Hugill.

Forest-mål, United-sløsing og Norkett-straffebom

En skade på Logan Pye gjorde at United måtte bytte inn Marc Jurado i det 33. minutt. I utgangspunktet ikke en svekkelse, selv om Jurado nå måtte spille på venstresiden, men da Forest like etterpå tok ledelsen, så var det kanskje fordi Jurado fortsatt ikke var helt påskrudd. Han ble fintet unna av Dale Taylor, som så trillet ballen i mål bak en utspilt Tom Wooster i United-målet.

United responderte godt ved å skape flere store sjanser mot slutten av førsteomgang, og den aller største kom da Manni Norkett ble felt på overtid, og dommeren korrekt nok pekte på straffemerket.

Norkett tok straffesparket selv, men det ble et svakt straffespark, og United lå under da lagene gikk til pause.

Scoring etter 30 sekunder

Det var ikke bare Nottingham Forest som var revansjesugne på Carrington denne lørdagen. Etter straffebommen på overtid av førsteomgangen var Manni Norkett definitivt også det, og han scoret etter bare 30 sekunder av den andre omgangen.

Norkett fikk ballen fra innbytter Marc Jurado, og plasserte ballen flott i det lengste hjørnet, og dermed stod det 1-1.

United hadde for øvrig byttet inn Dan Gore for Toby Collyer (som klarte seg bra) i pausen, og Gore var også involvert i målet.

Nok en straffebom

Både Marc Jurado og Omari Forson hadde brukbare sjanser til å fullføre snuoperasjonen før plutselig Nottingham Forest fikk sjansen fra ellevemeteren etter at Harrison Parker laget straffespark etter å ha felt en Forest-spiller.

Esapa Osong tok straffesparket, men straffen hans var ikke bedre enn Norketts fra førsteomgang, og Tom Wooster reddet straffesparket.

Den siste halvtimen skjedde det egentlig svært lite på Carrington, og kampen ebbet ut i et 1-1-resultat. United sikret med det tredjeplassen i U18-ligaen i denne sesongens akademiavslutning.

forsonforest140522
1-1: Omari Forson og Manchester United spilte 1-1 mot Nottingham Forest, og sikret med det tredjeplassen i den nordlige U18-avdelingen.

Manchester United 1–1 (0-1) Nottingham Forest

U18 Premier League
Carrington

Mål: 0-1 Dale Taylor (34.), 1-1 Manni Norkett (46.).

Manchester United: Tom Wooster – James Nolan, Harrison Parker, Sonny Aljofree (C), Logan Pye (Marc Jurado, 33.) – Toby Collyer (Dan Gore, 46.), Maxi Oyedele, Ruben Curley (Sam Mather, 71.) – Omari Forson – Manni Norkett, Joe Hugill.
Ubenyttede innbyttere: Radek Vitek, Rhys Bennett.

LIVE:

(Her kommer de viktigste liveoppdateringene fra U18-kampen mot Forest.)

1: Kampen er i gang! Det er altså ingen fra FA Youth Cup-finalestartoppstillingen som starter her, men de tre som ble byttet inn i den kampen – Maxi Oyedele, Joe Hugill og Sonny Aljofree – spiller fra start.

5: Stor United-sjanse! Joe Hugill skyter rett på keeper etter godt forarbeid fra Omari Forson. Hugill fikke ikke helt stokket føttene sine der.

8: Toby Collyer og Harrison Parker starter for første gang for U18-laget, forresten.

15: John Murtough er på plass. Han har sett en kamp uten så mange store sjanser så langt.

17: Forest i farlig posisjon, men Aljofree hindrer skudd i noen sekunder, og når Forest-spilleren omsider ser ut til å være klar til å løsne skudd, så griper Parker inn, og får avverget situasjonen.

23: Toby Collyer har sett ganske bra ut hittil i denne kampen. Det blir spennende påå se hva han kan levere neste sesong.

23: Aljofree header i tverrliggeren fra et Forson-hjørnespark! Der var United nær scoring.

27: En Forest-spiller spilles gjennom, men Wooster med en bra inngripen. På den påfølgende corneren header Forest utenfor.

31: Logan Pye sitter nede med en liten skade.

33: BYTTE: Marc Jurado kommer inn for Logan Pye. Allsidige Jurado går rett inn som venstreback.

34: MÅL. Dale Taylor sender Forest i ledelsen. Jurado lures unna rett etter å ha kommet inn, og så er Wooster litt på feil fot der, og ballen triller inn i mål.

37: Stor sjanse for Norkett! Jurado med herlig pasning gjennom, men så sklir Norkett litt i avslutningsøyeblikket, og ballen går over og utenfor.

40: Ny kjempesjanse for United! Herlig fra Forson som løper seg fri og lirker ballen gjennom til Hugill, men han klarer ikke å overliste Forest-keeperen.

42: Jurado med et lovende skudd, men dessverre står en Forest-spiller i veien. Mulig den ville skrudd inn i hjørnet ellers.

45+1: Norkett spilles gjennom, og kjemper seg til et straffespark! Soleklart.

45+1: Norkett tar straffen selv, men det er et svakt straffespark, og keeper redder.

PAUSE. 0-1.

46: Andre omgang er i gang på Carrington. United har gjort et bytte: Toby Collyer (som hadde en bra omgang) har blitt erstattet av Dan Gore. Da går kanskje Oyedele litt dypere.

46: MÅL! Manni Norkett gjør det godt igjen! Fin avslutning etter forarbeid fra Marc Jurado.

50: Jurado med et brukbart skuddforsøk, men det går utenfor.

53: Forson med en stupheading like utenfor stolpen.

57: Straffe til Forest! Parker er synderen.

58: Wooster redder Esapa Osongs straffespark! Det går tydeligvis ikke an å sette gode straffespark på den siden av banen.

71: BYTTE: Sam Mather erstatter Ruben Curley.

82: Ikke så veldig mye som skjer her nå. Forson hadde nettopp en nesten-mulighet.